Bezimienia Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Witam.Chciałbym zakupić okulary rowerowe za ok.100zł,ale nie za bardzo się na tym znam.Więc jakie okulary polecacie za takie pieniądze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trupek Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Takie które pasują do kształtu twarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mansua Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Za ok 100zł mozesz kupić podstawowe BBB z wymiennymi szybami, moze jakieś Carrery albo UVEX-y, nic specjalnego, najprostrze szkła, poza metką, fasonem, nigdy nie doszukałem się wielkiej różnice miedzy oksami za 50zł czy 100zł, czy takimi "lidlowymi za 30". Mam na serio duzo oksów, w rozstrzale cenowy od ok 100 po rawie 1000zł. Wiekszość chwali sobe oksy Accenta, nie mam i nie miałem. Wszystko zalezy czego oczekujesz. BBB Impact to koszt od 200zł (szkła bez polaryzacji, 400zł lustrzanki z polaryzacją ), i są to najtańsze "fajne oksy", , mam polecam . Potem masz SALICE, np 006 tez "radaro podobne", bardzo łądnie wykonane, fajne szkła, bardzo Euro-PRO , mam i polecam, koszt to od 270zł bez polaryzacji 2 komplety szkieł, do ok 360zł z polaryzacją albo foto - światny stosunek cena/jakość, nalepiej wygladaja oczywiście lustrzanki. 100zł to jest bardzo skromna kwota jeśli chodzi o "kolarskie oksy", czyli takie które : nie parują, mają mocną -elastyczną oprawkę która nie wbije ci się w czaszkę po dzwonie, szkło Ci nie peknie prosto w oko jak przywalisz w jakiś konar, nie beda spadać czy przesuwać się, zachowują dobrą ostrość widzenia!!. Warto szukać po allegro, moze upolujesz coś ciekawego uzuwanego. Jak nie zalezy Ci na stylowie, ani specjalnie na właściwościach optycznych (chcesz wydać ok 100zł rozumie się samo przez się), to specjalnie ciezko cos doradzić, kup jakieś sprtowe oksy, które dobrze leza i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezimienia Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 ok,dzięki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moby1655 Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Witam.Chciałbym zakupić okulary rowerowe za ok.100zł,ale nie za bardzo się na tym znam.Więc jakie okulary polecacie za takie pieniądze? http://allegro.pl/okulary-rowerowe-accent-monsoon-3-pary-szkiel-i3485211848.html Takowe okularki mogę ci polecić. Sam je użytkuję od kilku miesięcy. Wymienne szkła, białe, pomarańczowe i szare, na każde słońce , że tak powiem. Wcześniej kupiłem Shimanowskie za kilkadziesiąt zł więcej, ale nie podpasowały mi i leżą w szufladzie. Moim zdaniem okulary accenta zdają egzamin. Solidne, wygodne i przede wszystkim nie drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.