glonik21 Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Witam jadąc w Krakowie dwupasmówka przy ograniczeniu prędkości do 70 km/h kierowca autobusu strąbił mnie ze jadę ulica i pokazywał na chodnik a następnie zaczął wyprzedzać , przejeżdżając obok mnie nie zachowując prawie żadnej odległości, dobrze ze akurat zaczął się pas do skrętu na stacje i miałem gdzie uciec.. Mam pytanie czy na dwupasmowej drodze przy ograniczeniu do 70 mamy prawo jechać ulicą czy musimy zjechać na chodnik..??
trupek Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Masz prawo jechać ulicą, ale możesz też jechać chodnikiem jeżeli jest wystarczająco szeroki - Twój wybór.
Piksel Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.