sieju Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Cześć, przymierzam się do zakupu ramki na początek do DH/FR (181 cm wzrost, 83kg waga). Z powodu ograniczonych funduszy wybór padł na ramkę hardtail (będzie póki co działać z RS Pike 140 mm). Przeglądając to co aktualnie ludzie oferują moją uwagę przyciągnęła ramka DC Cocker którą mogę dostać ze sterami Crank Brothers Cobalt C za ~400 PLN. Rama jednak posiada wgniecenie (załącznik) w i zastanawia się czy wpłynie ono na wytrzymałość? Może lepszym wyborem jednak byłby Street Fighter z tablicy za 250 pln ? Zostały jakieś 2 tygodnie zanim zabiorę się za składanie maszyny więc ciśnienia na ramę jeszcze nie ma, ale z racji trwania sezonu ciężko coś konkretnego znaleźć.
caveman Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Cześć, przymierzam się do zakupu ramki na początek do DH/FR (181 cm wzrost, 83kg waga). Z powodu ograniczonych funduszy wybór padł na ramkę hardtail (będzie póki co działać z RS Pike 140 mm). Przeglądając to co aktualnie ludzie oferują moją uwagę przyciągnęła ramka DC Cocker którą mogę dostać ze sterami Crank Brothers Cobalt C za ~400 PLN. Rama jednak posiada wgniecenie (załącznik) w i zastanawia się czy wpłynie ono na wytrzymałość? Może lepszym wyborem jednak byłby Street Fighter z tablicy za 250 pln ? Zostały jakieś 2 tygodnie zanim zabiorę się za składanie maszyny więc ciśnienia na ramę jeszcze nie ma, ale z racji trwania sezonu ciężko coś konkretnego znaleźć. To wgniecenie nie wygląda aż tak groźnie. Jeżeli będziesz się decydował, to spytaj sprzedającego, czy udzieli Ci 1-miesięcznej rękojmi na ramę.
Kiciok Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Pomyśl lepiej co się stało, że ma takiego wgniota... ja bym odpuścił taką ramę.
vibovit185 Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Odpuściłbym sobie ramę z wgniotem. Nie pali się, czasem lepiej poszukać dłużej i trafić na okazję niż kupować na wariata - to co jest.
sieju Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Napisano 26 Sierpnia 2013 Dzięki za rady,faktycznie nie jest tak łatwo zrobić takie wgniecenie więc coś się musiało wydarzyć. Za waszą radą odpuszczę sobie tą "okazję" i będę szukał dalej.Piona!
peepeepee Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Dzięki za rady,faktycznie nie jest tak łatwo zrobić takie wgniecenie więc coś się musiało wydarzyć. Za waszą radą odpuszczę sobie tą "okazję" i będę szukał dalej. Piona! Ja bym nie brał z wgniotem. Widziałem ciekawe ogłoszenie (też szukam ramy, może to to samo), że ktoś ma nówkę sztukę, która nigdy nie była montowana, posiada kilka rysek jak to napisał(-a) "od przerzucania z kąta w kąt" ... i wgniot .... ciekawe skąd, może kot na nią w garażu wskoczył i się wgniotła.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.