maryoosh71 Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Chcę złożyć rowerek crossowo trekkingowy i nie wiem czy ta rama będzie dobrym wyborem, cena mi pasuje, cały rower myślę zmieścić w 2500 zł. Osprzęt chyba shimano deore, może LX. Brak przerzutek z przodu, z tyłu kaseta 9 lub 10s, 11-32. Muszę zacząć od ramy i nie wiem czy accent nordkapp będzie najlepszym wyborem w przedziale cenowym 400-600zł? Może macie jakieś inne propozycje?
zadra1965 Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Mam złozony rower na ramie accenta nordcapa.Według mnie bardzo dobra rama , geometria dobra na długie wyprawy. Maksymalny amortyzator do tej ramy o skoku 63 mm . Ja mam złozony rower z kołem przednim 26cali i amortyzatorem o skoku 100 mm i geometria jest idealna.
rzezniol Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 cały rower myślę zmieścić w 2500 zł. Jak w napędzie celujesz w LX to w jaki amortyzator i hamulce celujesz w tym projekcie ? LX sugeruje fajny rowerek ... tylko aby reszta dorównała LX`owi to 2,5k może okazać się mało. Co do ramy, składałem żonie MTB 26` na ramie Accenta mogę powiedzieć tyle że ramy tej marki są ok jak na swoją cenę ... Pozdro
maryoosh71 Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Napisano 26 Sierpnia 2013 Zamierzam zająć się składaniem w zimie, jaki dokładnie osprzęt jeszcze nie wiem, widelec raczej sztywny, przerzutka tył: deore lx, kaseta 9s 11-32, hamulce (teraz mam v-brake i powiem, że mi wystarczają, nie zjeżdżam ze stromych gór) ale zależy jeszcze jakie felgi wybiorę i może zdecyduję się na tarczowe. Przód, tu się nie znam, nie wiem czy jest taka możliwość by przykręcić pojedynczy tryb do korby z mocowaniem i tu też nie wiem czy 4 czy 5 śrub.
panSocjolog Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 czy jest taka możliwość by przykręcić pojedynczy tryb do korby Jest, możesz też kupić korbę jednorzędową.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.