Skocz do zawartości

[Składak] Cross - trekking na ramie accent nordkapp

maryoosh71

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę złożyć rowerek crossowo trekkingowy i nie wiem czy ta rama będzie dobrym wyborem, cena mi pasuje, cały rower myślę zmieścić w 2500 zł.

Osprzęt chyba shimano deore, może LX.

Brak przerzutek z przodu, z tyłu kaseta 9 lub 10s, 11-32.

Muszę zacząć od ramy i nie wiem czy accent nordkapp będzie najlepszym wyborem w przedziale cenowym 400-600zł?

Może macie jakieś inne propozycje?

Napisano

Mam złozony rower na ramie accenta nordcapa.Według mnie bardzo dobra rama , geometria dobra na długie wyprawy. Maksymalny amortyzator do tej ramy o skoku 63 mm . Ja mam złozony rower z kołem przednim 26cali i amortyzatorem o skoku 100 mm i geometria jest idealna.

Napisano

cały rower myślę zmieścić w 2500 zł.

Jak w napędzie celujesz w LX to w jaki amortyzator i hamulce celujesz w tym projekcie ?

LX sugeruje fajny rowerek ... tylko aby reszta dorównała LX`owi to 2,5k może okazać się mało.

Co do ramy, składałem żonie MTB 26` na ramie Accenta mogę powiedzieć tyle że ramy tej marki są ok jak na swoją cenę  :) ...

Pozdro 

Napisano

Zamierzam zająć się składaniem w zimie, jaki dokładnie osprzęt jeszcze nie wiem, widelec raczej sztywny, przerzutka tył: deore lx, kaseta 9s 11-32,

hamulce (teraz mam v-brake i powiem, że mi wystarczają, nie zjeżdżam ze stromych gór) ale zależy jeszcze jakie felgi wybiorę i może zdecyduję się na tarczowe.

Przód, tu się nie znam, nie wiem czy jest taka możliwość by przykręcić pojedynczy tryb do korby z mocowaniem i tu też nie wiem czy 4 czy 5 śrub.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...