Peter950 Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Zakupiony w okazyjnej cenie 300 złotych. Rozmiar ramy: 17 cali Waga: 14-14,5 kg Biegi: 21 Koła: 26 cali Opony: 26x1,95 Amortyzator: Zoom 60 mm bez regulacji - nie działa zbyt pięknie, nawet bym powiedział, że się czuję, jakbym jechał na prostym widelcu Rama: 17 cali aluminiowa Hamulce: V-Brake, chodzi płynnie i działa jak żyleta Zakupiłem go w tak okazyjnej cenie, oczywiście nie obyło się bez zmian:-Zakup nowych opon (tylna Vee Rubber, przednia Kenda) -Zakup nowych dętek -Gripy zmienione z seryjnych na Dartmoor -Hamulec i manetka przerzutki zamienione miejscami -Wyrzucony przedni hamulec i stopka -Zamontowane małe światła -Regulacja przerzutek Co się stało w ostatnim czasie:-Problemy ze sterami, teraz trzeszczą, zalecana wymiana na nowe, więc i tak zrobię (po własnej analizie-brakuje większości kulek w łożyskach) Co mnie irytuje:-wytarte felgi (podobno były czarne, teraz widać liczne przebarwienia) Rower ogólnie sprawuje się bardzo dobrze, używam go do jazdy głównie po lesie, torach do dirtu, ale też i asfaltu. W porównaniu do poprzedniego (makrokesza) prowadzi się świetnie, dobre tempo na większych odległościach nie sprawia mi problemów, tak jak to było za czasów makrokesza. Podjazdy pod górę też przychodzą z łatwością. Planuję sprzedaż tego okazu i kupno Hexagona V6 + paru części do V6. Prezentuje się całkiem ładnie, przynajmniej w mojej, subiektywnej ocenie. Poniżej wrzucam zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiewioor Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Fajny rower, ale jeśli ma dobrze jeździć to niestety trzeba dużo powymieniać. Ale jak za 300 zł to dużo lepszy niż nowy makrokesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tafyn Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Spoko rower ale trzeba troche doinwestowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi