kporys Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Siemka, muszę zmienić klocki w moich Hayesach, ale problem w tym, że nie wiem jak są one zamocowane. Wiem, że trzeba wyciągnąć zawleczkę, ale jak potem wyjąć klocki? Przy wyciąganiu/wkładaniu klocków trzeba na coś zwrócić uwagę? Dzięki z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Zawleczkę prostujesz kombinerkami i wyciągasz. Klocki - te stare - rozpychasz płaskim nożem, płaskim śrubokrętem tak, by plecy klocków dosunęły się do ścian zacisku, wyciągasz je dołem po demontażu koła. To wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 a przy zakładaniu klocków, a potem koła zwrócić uwagę żeby blaszki rozpierające nie wystawały poza obrys okładzin - żeby prawidłowo je rozpierały...inaczej tarcza powygina blaszkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykreset Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 i jak poszła wymiana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Nie zmieniałem jeszcze, bo zostało jeszcze dość duzo okladzin:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yanek1 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Siemka, muszę zmienić klocki w moich Hayesach, Nie zmieniałem jeszcze, bo zostało jeszcze dość duzo okladzin:) Po co pisać że trza wymienić jak zaraz sie pisze że nie trzeba a i generalnie wypadało by napisać jak dostałes się do klocków ze stwierdziłeś ze są OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 (edytowane) Zdjąłem zacisk i było widać jeszcze sporo okładzin, problem leży w tym, że są one chyba nieco zatłuszczone, ale na koniec sezonu nie chciałem tego robić. Dźwięk mnie zmylił. Edytowane 11 Listopada 2013 przez kporys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykreset Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Wymienione? Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Nie. Zdziwiłem się, bo po ok. 3,5tys. km było jeszcze sporo klocka i z przodu i z tyłu. Wyjęcie to 3 min roboty na odkręcenie dwóch śrubek żeby zdjąć zacisk i na odgięcie zawleczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykreset Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 wdg mnie Hayes Dyno Sport sa nie do zajechania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi