yoh1239 Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam serdecznie! Z racji ze zbliża się sezon jesienny, dni będą coraz chłodniejsze, warto zatem zadbać o swoje stawy kolanowe. Dużo śmigam szosą, i powiem szczerze - nie lubię jeździć w długich spodniach. Dopóki nie jest naprawdę zimno, wolę zestaw krótkie spodenki + długi rękaw. Z tego powodu interesują mnie ocieplacze na kolana. Czy miał ktoś z Was do czyneinia z taką odzieżą, czy jest ona wygodna, praktyczna, czy spełnia swoją funkcję zabezpieczania stawów przez chłodem w delikatnie chłodne dni (15-25 stopni celsjusza)? Jestem zainteresowany kupnem czegoś takiego, i po prostu nie wiem czy warto. Na allegro znalazłem kilka tego typu ochraniaczy/ocieplaczy, przeznaczonych generalnie na motocykle, ale czy nadadzą się do kolarstwa szosowego? http://allegro.pl/super-ocieplacze-na-kolana-ocieplacz-kolan-i3474430910.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Poszukaj typowo rowerowych ocieplaczy. W slangu: nogawki. Sa pelne, czyli na cala długość nogi i krótsze, na kolana. Bardzo uniwersalna odzież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Czy miał ktoś z Was do czyneinia z taką odzieżą, czy jest ona wygodna, praktyczna, czy spełnia swoją funkcję zabezpieczania stawów przez chłodem w delikatnie chłodne dni (15-25 stopni celsjusza)? Tak, setki razy używałem ocieplaczy na kolana np.dziś gdy wyjeżdżałem było 15 stopni, a w połowie trasy zrobiło się 23 stopnie. Wtedy je zdjąłem i schowałem do kieszonki koszulki. Ale oczywiście nie coś takiego jak w linku, który zamieściłeś. Tu jest przykład ocieplaczy rowerowych: http://www.mikesport.pl/odziez-rowerowa/nogawki-rekawki-nakolanniki.html?typ=566 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkk Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 do zastosowań takich, jakie planujesz motycyklowe się nie nadają - na motocyklu nogi nie pracują w kolanie. Ja kupiłem tanie ocieplacze motocyklowe (bardzo podobne do tych z Twojego linka), ale używam ich tylko w zimie - temperatury poniżej 0 i wyłącznie na spodnie - próbowałem kiedyś nosić je pod spodniami, ale po więcej niż 10 km obcierają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoh1239 Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 merci ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.