Skocz do zawartości

[ocieplacze na kolana] z czym to się je?

yoh1239

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Z racji ze zbliża się sezon jesienny, dni będą coraz chłodniejsze, warto zatem zadbać o swoje stawy kolanowe.

Dużo śmigam szosą, i powiem szczerze - nie lubię jeździć w długich spodniach. Dopóki nie jest naprawdę zimno, wolę zestaw krótkie spodenki + długi rękaw. Z tego powodu interesują mnie ocieplacze na kolana. Czy miał ktoś z Was do czyneinia z taką odzieżą, czy jest ona wygodna, praktyczna, czy spełnia swoją funkcję zabezpieczania stawów przez chłodem w delikatnie chłodne dni (15-25 stopni celsjusza)?

Jestem zainteresowany kupnem czegoś takiego, i po prostu nie wiem czy warto.

Na allegro znalazłem kilka tego typu ochraniaczy/ocieplaczy, przeznaczonych generalnie na motocykle, ale czy nadadzą się do kolarstwa szosowego?

http://allegro.pl/super-ocieplacze-na-kolana-ocieplacz-kolan-i3474430910.html

Czy miał ktoś z Was do czyneinia z taką odzieżą, czy jest ona wygodna, praktyczna, czy spełnia swoją funkcję zabezpieczania stawów przez chłodem w delikatnie chłodne dni (15-25 stopni celsjusza)?

Tak, setki razy używałem ocieplaczy na kolana np.dziś gdy wyjeżdżałem było 15 stopni, a w połowie trasy zrobiło się 23 stopnie.

Wtedy je zdjąłem i schowałem do kieszonki koszulki.

Ale oczywiście nie coś takiego jak w linku, który zamieściłeś.

Tu  jest przykład ocieplaczy rowerowych:

http://www.mikesport.pl/odziez-rowerowa/nogawki-rekawki-nakolanniki.html?typ=566

do zastosowań takich, jakie planujesz motycyklowe się nie nadają - na motocyklu nogi nie pracują w kolanie. 

Ja kupiłem tanie ocieplacze motocyklowe (bardzo podobne do tych z Twojego linka), ale używam ich tylko w zimie - temperatury poniżej 0 i wyłącznie na spodnie - próbowałem kiedyś nosić je pod spodniami, ale po więcej niż 10 km obcierają. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...