Booby Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam. Na początku sezonu przyczepka rowerowa mojego syna nabawiła sie ustrojstwa potocznie zwanego amortyzacją. Z racji takiego stanu rzeczy opuściłem asfalt i zacząłem wjeżdzać w naprawde dziwne tereny. Okazało sie jednak że tylna opona roweru potrafi wyrzucać sporo "gruzu" który ląduje pośrednio na młodym a w całości w przyczepce. Oczywiście można rozwinąc osłone foliową ale w słoneczne dni to bym syna ugotował. Poszukuje przeto błotnika na tył doczepianego do rury podsiodłowej na szybkozłączu ale na tyle długiego żeby kończył sie na "godzinie trzeciej". Szukałem na allegro , w sklepach rozkładaja ręce. Pozostała mi domowa robota? Zaznaczam - wsuwane błotniki nie wchodzą w gre.
BikoBiko Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 A nie chcesz normalnego pełnego błotnika? To by definitywnie załatwiło sprawę. Te mocowane do sztycy to niezależnie od długości z tyłu, mają dziurę z przodu.
Booby Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Napisano 25 Sierpnia 2013 Przód jest nieistotny, chodzi żeby na młodego nie leciało. Rower jest typowy MTB i nie będe z błotnikiem jeździł bez przyczepki i dlatego chce szybkozłącze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.