lokinek Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 Mam drobny problem. Zniszczyłem jedną ze śrubek w swoim rowerze, gdyż włożyłem o 0,5 mm za mały imbus i się po prostu obrócił niszcząc śrubę. Teraz klucz się w niej ślizga. Macie jakiś pomysł jak ją stamtąd usunąć? Śruba jest schowana, dlatego żadne kleszcze nie pomogą.
Marcint96 Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 proponuję kupić mocny klej i zamoczyć w nim końcówkę imbusa i włożyć do śruby, potem może po bokach trochę polać. Ważne aby się trzymało, potem jak wyschnie może uda Ci się odkręcić.
szybkilopez Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 Jak masz wkrętarkę to ustaw na wsteczne obroty dopasuj wiertło i powinno wykręcić jak nie zaciśnięte mocno. W czym tak śruba siedzi?
unknow1 Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 http://intermotors.pl/product-pol-24737-TOPTUL-Zestaw-wykretakow-do-urwanych-srub-5szt-1-8cal-1-4cal-5-16-7-16-9-16cal.html Warto się zaopatrzyć w taki zestaw z lewym gwintem.
lokinek Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Napisano 25 Sierpnia 2013 Obydwa pomysły w sumie dobre. Śruba była w rączce na kierownicy, dlatego taka mała. Dopasowywałem różne końcówki i w końcu jakaś losowa dość dobrze się usadowiła i poszło Teraz pytanko: Gdzie znajdę taką śrubę? Ma kilka mm długości. Wygląda jak sam gwint, bez nasadki?
szybkilopez Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 Chodzi pewnie o coś takiego http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/?p=productsMore&iProduct=1754&sName=sruba-imbus-m3-3-mm poszukaj w sklepach metalowych powinny być.
Marcint96 Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 Idź do sklepu metalowego, tam na pewno coś dobiorą.Albo do sklepu imbus w dłoń i wykręcasz Znowu mnie ubiegł skubany
lokinek Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Napisano 25 Sierpnia 2013 Dokładnie o coś takiego chodziło. Rozglądnę się za czymś takim, bo w sumie tej starej na siłę nie ma co wkręcać, bo później nie wykręcę
Mod Team safian Napisano 25 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 25 Sierpnia 2013 Można też spróbować delikatnie nabić minimalnie większego Torxa.
szybkilopez Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 Jak masz w miarę nowe klamki w drzwiach to w nich też są takie śrubki to tylko taka podpowiedź żeby później nie było na mnie
kamfan Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 Sprawdzony sposób jeżeli ma się dobry dostęp do śruby to naciąć jej główkę cienkim brzeszczotem i wykręcić zwykłym wkrętakiem
Mod Team safian Napisano 25 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 25 Sierpnia 2013 @UP: No tak, tylko w sytuacji, kiedy łeb śruby jest schowany (tak jak napisał kolega w 1. poście) coś takiego nie jest możliwe
kawerna Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 Teraz pytanko: Gdzie znajdę taką śrubę? Ma kilka mm długości. Wygląda jak sam gwint, bez nasadki? W Krakowie to kupisz tutaj (sklep Metal na Miodowej) Mają tam w stałej ofercie. ukłony i uśmiechy
lokinek Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Napisano 25 Sierpnia 2013 HaHaHa faktycznie w klamkach są takie... Tyle że za długie. Dzięki podanie sklepu w Krakowie, jutro się tam wybiorę i wymienię sobie komplet - taki ze mnie majster, że tak w sumie, to 4 śruby zepsułem
lokinek Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Napisano 26 Sierpnia 2013 Za 1,60 zł kupiłem komplet tzn. 8 sztuk. Polecam ww sklep
kawerna Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Za 1,60 zł kupiłem komplet tzn. 8 sztuk. Polecam ww sklep Cieszę się, że pomogłem. Zwróć jeszcze uwagę na kluczyk jakiego używasz. Te śrubki są delikatne więc klucz powinien być dobrze pasujący (nie może mieć luzów, końcówka nie uszkodzona). Inaczej będziesz niszczył każdą następną. Dokręcać też trzeba z czuciem, Mężczyźni - najlepiej trzymać za krótszy koniec klucza . A jeśli to klucz w "scyzoryku" to delikatnie dwoma palcami :) ukłony i uśmiechy
lokinek Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Napisano 26 Sierpnia 2013 Jak się okazało miałem do d*** imbusy. Pasował dobrze, a przeskoczył niszcząc gniazdo na klucz. Nie polecam chińszczyzny w dodatku noname Kupiłem lepszy zestaw. Ten sam rozmiar klucza, a pasuje idealnie.
Kiciok Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Na kluczach nie warto za bardzo oszczędzać. Kupiłem w leryomerlin komplet kluczy, to okazało się, że aby odkręcić koło, muszę użyć 14... niektóre były w ogóle niewymiarowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.