Skocz do zawartości

[hamulce hudrauliczne] Pomoc w wyborze

05cris05

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Chciałbym wymienić w moim rowerze hamulce na hydrauliczne, obecnie posiadam Avid SD7.
Z tego co się dowiedziałem, będę musiał wymieniać całe koła, bo tak najlepiej się opłaca.

Teraz moje pytanie, jakie zakupić hamulce?
Mój wstępny wybor padł na:
Deore XT BR-M775
SLX M666
SLX M675

jednak jeżeli będzie jeszcze jakaś propozycja, na pewno rozwazę ;)

z tego co się dowiedziałem, bardziej opłacalne są slxy, które posiadają technologie ice tech

Cena? raczej wstępnie nie gra roli, jest to raczej wydatek rozlożony na trafienie "dobrej okazji" przez dłuższy czas.
Od razu chciałbym się zapytać, jakie dobre koła moglibyście mi polecić?

• Mod Team

Moim zdaniem 675 z klockami metalicznymi na starcie. zacisk slx od xt różni sie poza kolorem chyba tylko detalami, klamki też sa bardzo podobne, przekładając śrubę z xt do slx możemy zrobić regulacje free stroke której slx nie ma.

Dodatkowo slx jest tanszy ;)

• Mod Team

A to jeszcze robią Hamulce na IS ?? Nie kupuj Hamulców na IS, bo teraz rządzi PM, jak masz hamulec na IS a w widelcu czy ramie PM zaczynają sie schody bo min. rozmiar tarczy w tym wypadku to 180mm.

A i żebyś nie pomylił modelu 665 z 666 bo to 2 całkowicie inne modele.

Wiem, że wezmę slx 675 ;)

Mój amortyzator -> http://im9.cz/iR/importprodukt-orig/c1f/c1fea7a43d294fcbec3929f04cdf3838.jpg Marzocchi MZ Race

Chciałbym byc po prostu pewny, że gdy kupie - slx675 z klockami metalicznymi pm160 na przód i tył +  Tarcze Deore RT53 na przód i tył + Koła Shimano XT 785/ DT Swiss X430/ Revolution 1796g

To będzie wszystko w rowerze pasowało ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...