toba94 Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Witam Planuje zakup tych spodni przez internet. W żadnym sklepie nie mogę znaleźć informacji o ich wymiarach, za to znalazłem obwody klatki piersiowej i tali co spodni się raczej nie tyczy a w ich opisie wygląda to dość śmiesznie... Mam około 184cm wzrostu, wazę 70 kg, obwód w pasie to około 87cm. Jestem dość szczupły. Orientuje się ktoś jaki rozmiar mógłby na mnie pasować? Byłbym dozgonnie wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bat1 Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Wejdz na strone www.endurastore.pl w zakładke kontakt. Jest tam ich mail. Napisz do nich, żeby podali ci wymiary tych spodenek w danym rozmiarze. Wtedy zdecydujesz. WG mnie interesowały ci beda rozmiary L i XL. Najlepiej zmierz swoje stare spodenki i porównaj gdy ci odpiszą, co nastepuje tego samego dnia przewaznie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve69 Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 ... W żadnym sklepie nie mogę znaleźć informacji o ich wymiarach ... Wymiary moich szortów Endura Hummvee w rozmiarze XL to: w pasie bez rozciągania - 80 cm w pasie po max rozciagnięciu - 96 cm długość nogawki od pasa do konca nogawki - 59 cm długość od krocza do końca nogawki - 33 cm -- Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 toba, gdy już się dowiesz więcej na temat rozmiarowki to możesz napisać o tym w tym temacie bo również jestem zainteresowany zakupem tych spodni. /wytapatalkowane z soli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toba94 Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Interesują mnie spodnie, takie jak tu http://endurastore.pl/spodnie_hummvee_2013,23,39.html Wysłałem do nich wiadomość. Gdy uda mi się czegoś dowiedzieć dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Mam około 184cm wzrostu, wazę 70 kg, obwód w pasie to około 87cm. Jestem dość szczupły. Orientuje się ktoś jaki rozmiar mógłby na mnie pasować? Raczej żaden, ale jeśli koniecznie upierasz się przy tych spodniach, to tylko rozmiar L, będą jednak przykrótkie. Rozmiar XL przy tych parametrach będzie wisiał jak worek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toba94 Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Dostałem odpowiedź, że odpowiedni powinien być rozmiar M Oraz jego specyfikację: SPODNIE HUMMVEE M:Obwód w pasie:76-100cmDługość całkowita: 108cmDługość nogawki od kroku: 84cmObwód nogawki na wysokości kroku: ok. 61cmObwód u dołu regulowany w zakresie: 25-37cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Dziwne: ja mam 182 cm/ 79 kg/ noga 86 cm i rozmiar L jest dobry na szerokość, natomiast długość jest na styk, powiedziałbym nawet, że są lekko za krótkie. Nie wiem więc jakim cudem rozmiar M będzie odpowiedni pod względem długości na 184 cm wzrostu. Chyba, ze Endura zmieniła krój/wydłużyła te spodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toba94 Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 To można w sumie łatwo sprawdzić. Mógłbyś zmierzyć swoje spodnie i podać wymiary dla porównania z M'ką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Szwu w kroku nie ma, więc bardzo precyzyjnie zmierzyć trudno, ale ten wymiar to około 81 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Ta tabelka na stronie endury dokładnie pokrywa się z rozmiarami ubrań. 180cm / 83 noga i spodnie L - pasują idealnie. M mam koszulki. Jedyne co mnie wkurza w Humvee to pojedyńczy zatrzask i pasek, który się rozjerzdża. Musiałem trochę schudnć, mimo, że spodnie umożliwiały mi się w nie zmieścić nawet gdybym przytył, by co chwilę się nie zatrzymywać i ich zapinać, zwłaszcza gdy zdejmowałem pasek. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenzie Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Ja również miałem problem z rozmiarówką. Mam 193cm i około 90kg jak je kupowalem. Teraz znacznie schudłem. Zamówiłem L i XL. Wziąłem XL, a L odesłałem i zwrócili pieniądze bez żadnego problemu. Oczywiscie mowa o endurastore.pl Wysłane z HTC Titan, Board Express Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toba94 Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Właśnie przed momentem do mnie dotarły. Po tylu komentarzach jakie przeczytałem nabierałem wątpliwości co do rozmiaru, ale okazuje się, że są idealne. Jeżeli chodzi o obwód w pasie to są ok. W pasie trzyma gumka. Zapinam na guzik i właściwie nie potrzebuje tego paska. Bałem się, że na długość będą za krótkie ale są długie, takie jak powinny być. Nie zaszkodziłoby gdyby były nawet kilka cm. krótsze, ale i tak są dobre, nie są za długie. Może endura zmieniła rzeczywiście krój? Tak czy inaczej mam nadzieje, że ten temat pomoże innym kupującym. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toba94 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Mogę napisać o nich taką mini recenzje. Spodnie dobrze leżą, są wygodne, rozmiar jest na mnie idealny. Nie wyobrażam sobie rozmiaru większego ani mniejszego. Materiał jest cienki, ale zarazem wygląda na bardzo wytrzymały. ALE! Spodnie mają dwa minusy Jeden z nich to cena. Drugim jest łatwość lepienia się do nich różnych kłaczków i włosów jak do spodni od garnituru. Jeżeli kogoś stać to jak najbardziej je polecam Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EricDraven Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Właśnie przed momentem do mnie dotarły. Po tylu komentarzach jakie przeczytałem nabierałem wątpliwości co do rozmiaru, ale okazuje się, że są idealne. Witam, również zastanawiam się nad zakupem spodni jak w tytule i też mam problem z rozmiarówką. Czy mógłbyś napisać na jaki rozmiar się w końcu zdecydowałeś i jaką długość nogawki mają twoje spodnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toba94 Napisano 3 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Witam, również zastanawiam się nad zakupem spodni jak w tytule i też mam problem z rozmiarówką. Czy mógłbyś napisać na jaki rozmiar się w końcu zdecydowałeś i jaką długość nogawki mają twoje spodnie? Rozmiar M tak jak mi doradzili w sklepie. Leżą na mnie jak ulał. Polecam też do nich napisać podając swoje wymiary oraz wagę Długość nogawki oraz inne wymiary tego rozmiaru są kilka postów wyżej Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 ja mam pytanie trochę z innej beczki. Wie ktoś gdzie w Poznaniu można kupić odzież Endury, będę niedługo przejazdem na jeden dzień w Poznaniu i chętnie bym przymierzył i zobaczył na żywo przed zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 http://endura.co.uk/dealers.asp - tu możesz znaleźć dystrybutorów. W Poznaniu widzę trzech ale co mają na stanie to już trzeba by zadzwonić i dopytać. Niektórzy (mówię po swoich doświadczeniach nie-poznańskich) mają marny stan na sklepie. Z drugiej strony pomacać można co mają, a potem zamawiać w endurastore.pl czy dobrerowery.com - w obu przypadkach możesz wziąć parę rozmiarów i odesłać co Ci nie pasuje (zapłacić trzeba za wszystko - potem robią zwrot $ za odesłane ubrania). Od pewnych kwot sami przysyłają kuriera po zwrot (w dobrerowery.com tak jest na 100%). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Ok dzięki jutro będę dzwonił i pytał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.