LQS Napisano 24 Sierpnia 2013 Napisano 24 Sierpnia 2013 Witam, Wczoraj zabrałem się za czyszczenie napędu w moim unibike'u. Łańcuch - Sram PG 951 Kaseta - Sram PG 950 Korba - Deore M590 Całość przejechała max 2000 km Przed czyszczeniem napęd był cichutki, ale za to trochę zasyfiony piachem między ogniwami. Rozpiąłem spinkę łańcucha i wrzuciłem do butelki po Nestea, a następnie zalałem benzyną ekstrakcyjną. Dwa dość mocne i dokładne szejki i łańcuch lśni jak nowy. Kasetę czyściłem patyczkami i na koniec szczoteczką. Następnie wszystko zamontowałem, zapiąłem łańcucha ( oczywiście wcześniej wycierając do sucha ) i nasmarowałem Rolhoffem nie żałując ani kropelki. Dzisiaj z rana wytarłem nadmiar i cały szczęśliwy ruszyłem w trasę. Niestety zadowolony nie jestem bo teraz to wszystko chodzi jak traktor. Nie wiem, dźwięk jakby dobiegał z kasety[?] Prosiłbym o pomoc. Ewentualnie czy jest tu jakiś fachowiec z okolic Poznania, który podjąłby się zajrzeć co jest nie tak? Pozdrawiam ;-)
Mod Team safian Napisano 24 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 24 Sierpnia 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.