gajutrw Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Witam. Tak jak w temacie zalozylem nowa kasetke hg-51 do tego lancuch hg-40. Wyobrazacie sobie ze po 500km zakladajac nowy lancuch hg-50 na siodmej zebatce przy bardzo mocnym nacisnieciu na pedal lancuch lubi przeskoczyc? Rzeczywiscie lancuch hg-40 jest tak rozciagliwy ze wyciera tak szybko zeby na kasecie? Co w takim wypadku zrobic? Pojezdzic i poczekac az lancuch troszke sie dotrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Nie ma sobie co wyobrażać ... tak porostu sie dzieje z tym łańcuchem. Można to porówna to super ultra smatrfona z baterią 500mAh ... fajna rzecze która działa bez ładowania 4h ... Żeby smartfon był użyteczny trzeba zainwestować w porządną dużą baterie, tak samo z napędem, jeżeli chcesz mieć żywotny napęd nie możesz oszczędzać na łańcuchu niestety Luźną zębatkę można wymienić. Kup najpierw łańcuch z prawdziwego zdarzenia, załóż i zobacz czy poza 7 zębatką skacze jeszcze gdzieś. Jak nie to wymień lub napraw tą 7 i jeździj dalej. Jak skacze to zajeździj napęd i kup nowy, tym razem bez cieć budżetowych tam gdzie ich być nie powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 2i regulaminu Wymienialem lancuch z hg-40 na hg-50 a ten juz powinien byc lepszy. Skacze tylko na 7 zebatce, w mojej kasecie tylko 8 jest wymienna. Idzie na tym jezdzic, lecz przy naprawde ostrym pedalowaniu lubi przeskoczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 HG 40 to gówno , mi po 1000km zniszczył kasete i prawie środkową tarcze w korbie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 2i regulaminu Ogolnie to jest moja pierwsza wymiana napedu. Na kasecie hg-41 i lancuch hg-40 zrobilem 4000km. Teraz wskoczylem troszke wyzej na kasete hg-51, korbe m431 octalink, i ten nieszczesny lancuch hg40, ktory kupilem w sklepie rowerowym. Nie wiedzialem ze jest on tak hu...y, gdyby sprzedajacy powiedzial iz jest slaby, i warto dolozyc te 40zl to na pewno bym sie nie zastanawial. Ale przejdzmy do setna sprawy. Co mam zrobic w tym przypadku? Chce zostac przy hg-50 i poczekac az lancuch sie dotrze? Bo nie mam zamiaru na razie wymieniac po raz kolejny kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 możesz roznitować kasetę, zamienić zębatkę na nową i zakręcić ją tylko lock ringiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.