tom96 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Witam, Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czym różnią się poniższe oleje mineralne schimano http://allegro.pl/olej-mineralny-shimano-50-ml-i3444537343.html http://allegro.pl/olej-mineralny-do-ham-hydraulicznych-shimano-50ml-i3483927508.html szukam aktulanie oleju do hamulców hydraulicznych deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Droższy to fabryczna buteleczka Shimano, drugi tańszy jest rozlewany do buteleczek ze zbiorczego litrowego baniaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Drugi link to olej rozlewany a pierwszy to zestaw shimano w skład którego wchodzi olej, wężyk, i chyba oliwka ale nie pamiętam dokładnie. Reasumując olej jest ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom96 Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Czyli kóry polecacie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Obojętnie Różnią się opakowaniem, nie zawartością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Mała porcja ma regularną katalogową cenę taką jak w aukcji, może nawet i drożej. Pojemnik 1 litr kosztuje sporo poniżej 100 zł w detalu. Różnica w cenie między oboma jest absurdalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Tylko trzeba uważać na "rozlewki" z Allegro. Były sygnały ze co bardziej pazerni sprzedawcy potrafią mieszać olej z wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 lepiej kupic w mniejszych pojemiczkach to wyjdzie o wiele taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Kiedyś pytałem u mnie w mieście w jednym ze sklepów, to mi powiedzieli że mają tylko litrowe, bo mniejszych się nie opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 @up Jeżeli sklep potrzebuje na użytek serwisowy to nie dziwię się. Butelka 1l wychodzi dużo taniej w przeliczeniu na 100ml niż małe buteleczki. Ale jeżeli mówimy o domowym zastosowaniu to na kiego grzyba nam 1l oleju, jeżeli do odpowietrzenia/zalania zużywa się kilkadziesiąt mililitrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Nie wiem, na sklepie stał w szafce z naklejoną ceną.. Już nie pamiętam ile za to chcieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Zawsze można zorganizować zakup zbiorowy . Ja kupiłem w sklepie/serwisie rozlewkę. Po prostu mi sprzedawca odlał z 1l butli 100ml. Cena dobra dla niego, bo na tym zarobił, i dla mnie, bo za 100ml zapłaciłem połowę z tego co kosztuje mała buteleczka 50ml . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 potrafią mieszać olej z wodą. Ja jestem mocno ciekawy jak można olej z woda pomieszać tak żeby widać nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 He, rzeczywiście głupstwo palnąłem Nie dosłownie rozwadniają, ale mieszają z czymś, przez co olej jest rzadszy i zapewne traci część ze swoich właściwości, Także trzeba uważać z zakupami rozlewek na Allegro (dobrze sprawdzić opinie sprzedawcy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 To chyba cena sprzedaży musi być konkurencyjnie okrutnie niska, skoro muszą w ten sposób walczyć z konkurencją.... Mogą w takim razie spokojnie i uczciwie sprzedawać u mnie - mała porcja jak z pierwszego linka kosztuje 130 zł I tak mieliby sutą przebitkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 mogę Wam sprzedawać ten olej po 4zł za 100ml. Kupicie ? Olej mineralny motorex do amortyzatorów jest często wlewany do układów hamulcowych. 5W ma bardzo podobną lepkość jak oryginalny olej shimano i w dodatku bardzo podobnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Ja załałem hamulec Deore 535 Castrolem do układów wspomagania, kupiłem do samochodu. Przed serwisem hamulca sprawdziłem na stronie producenta czy na pewno jest mineralny. Działa jak złoto od dwóch sezonów. Litr kosztował chyba 20zł, ale to było parę lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ja magure Louise także zalewałem castrolem automatic, i także to działało elegancko, choć jednak delikatnie muliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.