Skreedi Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Wczoraj, 22.08.2013 roku, skradziono rower Lazaro Evolution V3 2013 spod C.H Korona (REAL). Rower przypięty był *werble* na zapięcie typu "30zł". Rower przypiąłem ok. godziny 16:35, z nagrań z monitoringu stwierdzono, że roweru już nie było o 16:59. Przeglądałem monitoring z ochroną i policją w REAL'u, potem, policja sprawdziła jeszcze monitoring w Castoramie - na żadnej kamerze złodzieja nie ma. Co do roweru, osprzęt full shimano alivio, ze znaków charakterystycznych to rączka (klamka?) hamulca tylnego jest na wierzchołku obdrapana, również rama przy kierownicy ma rysę. Przerzutki rozregulowane, tj. niektóre biegi wchodzą z lekkim opóźnieniem. Rower koloru czarnego, z białym widelcem, rama 19" calowa. Zdjęcie poglądowe: Sprawa zgłoszona na policji jednak szanse na znalezienie marne ponieważ nie mam numerów ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vibovit185 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 W celu ustalenia numeru ramy - zajrzyj do papierów od reweru - tam powinny być zapisane numery ramy.Gdyby nie było tam zapisane - udaj się do miejsca w którym rower był zakupiony - powinni móc ustalić numer ramy w rowerze, który sprzedali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skreedi Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Kontaktowałem się ze sprzedawcą i niestety nie przechowują oni numerów ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Telik Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Chodzi o papiery ktore Ty otrzymales od sprzedawcy, nie ma tam numeru ? Ta niby instrukcjo-karta gwarancyjna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skreedi Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Dołączona była tylko karta gwarancyjna ale na niej nie ma numeru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Telik Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Tak o tym myslalem, no to szkoda ze tam nie ma :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K4JT3K Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Tyle się mówi o tym, żeby nie zostawiać rowerów przypiętych linką choćby na chwilkę. Kupiłeś najlepszy rower w cenie do 1100 zł, zapewne dowiedziałeś się o nim z tego forum, tym bardziej dziwi mnie fakt, że nie poczytałeś o zapezpieczeniach roweru - od tego powinieneś zacząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skreedi Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Głupota boli jak to mówią, zapięty na linkę, nie oznakowany przez policję, nie spisany numer ramy... Ponad dobę po zdarzeniu mój mózg nadal chyba w pełni nie przetworzył mojej głupoty. Mądry Polak po szkodzie, w przyszłym roku najpierw zabezpieczenie (U-Lock firmy Kryptonite, Evolution 4 bądź New York), a potem Lazaro Evolution/Integral V4... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi