Prole Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Witam Włączając platformę zaczynam się "bujać" damper ma tak jakby troszkę luzu po którym dopiero się utwardza. Jest to może objaw zapowietrzenia? opłaca się wogóle serwisować takie dampery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 "Platforma" to nie blokada.Zawsze coś się będzie bujać.To nie DT gdzie zawias można zabetonować.Musze przyznać,że drugim pytaniem pojechałeś po bandzie.Nowy xfusion kosztuje ok 1000.Serwis komory powietrznej to ok 100,plus minus.Robisz go raz lub dwa razy w sezonie.Wychodzi na to,że o sprzęt jednak warto dbać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prole Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Na początku platforma działała wzorowo, dzisiaj jescze bardziej się pogorszyło, mogę uginać zawieszeniem czując tylko na początku ugięcia niewielki opór spowodowany włączoną platformą. A jak mam robić serwis, koszt pełnego to co najmniej 300zł, to wole kupić na allegro takiego choćby nowego fox float'a r za 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miens Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 regulamin forum 2i - treśc cytatu usunięta przez moderatora Kolega wyżej ci już npaisał,- tak właśnie działa platforma. To nie jest blokada!! Ma zapobiegać pompowaniu wskutek pedałowania a nie robić hardtaila z fulla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prole Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Nie chce dalej drążyć tematu, ale chodzi mi o to, że jeszcze nie dawno platforma ustawiona w pozycji cztwartej niemal utwardzała zawieszenie i wiem że nie da się nią całkowicie utawdzić zawiechy, teraz jednak platfoma z niewiadomych przyczyn prawie całkiem przestała działać, bujam się bardzie niż na wyłączonej, przez opisany we wcześniejszym pośćie "luz" czy poprostu brak tłumienia powrotu w początkowej fazie skoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi