Kanapka Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Witam Wszystkich ! Stoję właśnie przed trudnym wyborem nowego roweru mtb. Zastanawiam się nad Scottem Aspect 930 i Specem Rockhopper 29 rocznik 2013. Scott chyba ma lepszy osprzęt, ale Spec podobno ma lepszą ( bardziej sportową ) geometrię. Zasięgałem rady paru znajomych fanów kolarstwa ale każda jest oczywiście zupełnie inna i już nie wiem na co się zdecydować Mam 183 wzrostu i wagę 66 kg, jeżdżę właściwie wszędzie, trochę asfalt, trochę lasy i jakieś bezdroża, planuję też z czasem rower ulepszać. Z góry dziękuje za każdą pomoc.
Rulez Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Najpierw się do nich przymierz, są to rowery o zupełnie innej geometrii, jeśli komuś będzie pasował jeden, to bardzo wątpliwe żeby pasował drugi. A który będzie pasował Tobie tego nie wiemy ...
Kanapka Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Napisano 22 Sierpnia 2013 Najpierw się do nich przymierz, są to rowery o zupełnie innej geometrii, jeśli komuś będzie pasował jeden, to bardzo wątpliwe żeby pasował drugi. A który będzie pasował Tobie tego nie wiemy ... Na razie udało mi się jedynie dorwać speca, niestety scotta w krk trudno przymierzyć Na specu czułem się świetnie , martwi mnie tylko gorszy od aspecta osprzęt. Który z nich miałby więc bardziej sportową geometrię ?
Rob99 Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Bezwzględnie wypróbuj oba i jeśli jeden będzie ci bardziej odpowiadał, to go po prostu bierz. Jak sam napisałeś, będziesz z czasem go ulepszał, więc osprzęt dobierzesz według uznania, a rama zostanie. Ja stanąłem przed podobnym wyborem (Scott vs. Spec) i przejechanie się na obu utwierdziło mnie w przekonaniu, że geometria ramy jest kluczowym kryterium wyboru. Ostatecznie wybrałem rower z gorszym osprzętem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.