Skocz do zawartości

[rower enduro]ht czy full?

Mateusz1996

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , chciałbym zasięgnąć porady , mam rower rockrider 9.1 , w rowerze wymienielm osprzet na dosyc wysokiej klasy , no ale przyszedl czas na wymianie dwóch najważniejszych rzeczy tj. rama i amor . I tutaj pojawia sie problem , dodam ze na wymiane amor i ramy chcialbym przeznaczyc 2,5 tys. Rower chciałbym jezdzic na enduro trophy itp. zawodach . Zastanawima sie czy nie lepiej kupic fajan rame ht i do tego fajny amor , i startowac w klasie ht na takich zawodach , czy lepiej tanszy full gorszy amor i klasa full. Prosze o pomoc . Mile widzanie propozycje jakis ram , amortyzatorów. 

Z góry dziękuje za pomoc . 

Napisano

Jak masz parcie na pudło to kupuj HT :) . Na ostatnim ET w klasie HT startowało słownie dwóch zawodników :) Resztę sobie dośpiewaj .

A tak BTW , ostatnio widziałem na tablicy ramkę reigna x za 2 tys . Dokładasz 500 do budżetu na amorka , i masz konkretny sprzęt .

M

Napisano

W zawodach enduro nie mam doświadczenia, ale byłem na trasie Enduro Trophy w Szklarskiej parę dni przed startem. Wszystkie szlaki dobrze znałem już wcześniej, a jechałem po to by potwierdzić chęć startu na HT. Ścieżki moim zdaniem bardzo ciężkie nie były i faktycznie chciałem przełożyć bebechy na sztywną ramę. I zrobiłbym tak gdybym nie złamał ręki ;)

Czyli startowałbym na HT, chociaż na co dzień jeżdżę na fullu. I teraz już tylko tak sobie wyobrażam jazdę po górach. Faktycznie kupno lepszej ramy i chwilowego amortyzatora wydaje się logiczne.

Napisano

Nie startowałem bo się rozwaliłem wcześniej. Trasę zwiedzałem bokiem, ale i rynną można by jechać. Ale na HT to już chyba nie będzie jazda piecem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...