Skocz do zawartości

[klamki szosowe] Czy jest jakiś sposób na klejące się gumowe okładziny na klamkach?

kawerna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Używam dokładnie takich klamek. Martwią mnie ostatnio klejące się gumowe okładziny. Zacząłem to posypywać talkiem, ale nie na długo pomaga. Czy zna ktoś jakiś lepszy sposób na te gumy, czy pozostaje wymiana klamek? Bo gum już chyba się nie dostanie :(

937A5F39-8887-44A0-A738-D38CAC3CF022.jpe

To osłony do klamkomanetek i nie są kompatybilne z innymi modelami.

Guma najprawdopodobniej zmieniła swoje właściwości dlatego się klei - np od kontaktu z potem albo ze starości. Nic nie możesz z tym zrobić gdyż pewnie materiał zmienił się "dogłębnie".

Dzięki serdeczne za trop... Na ebayu dotąd nie szukałem (jakiś taki allegrowy jestem bardziej).  Ale ceny mnie zabiły. :(

No ogólnie mnie też, ale z tego co obserwuję, to "szosa" zrobiła się swego rodzaju popularnym "luxusem"

szczególnie wśród... nieważne. Fak jest taki, że osprzęt do szoszy potrafi być mocno wywindowany cenowo.

Możesz jeszcze spróbować...

https://www.google.ie/search?client=opera&q=shimano+slr+105+brake+hoods&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest#fp=152997a2ca9c891f&q=shimano+slr+105+brake+hoods&start=0

...i szukać w sklepach on-line. Czasami można coś upolować naprawdę sporo taniej niż na popularnych portalach aukcyjnych.

A to... http://www.amazon.com/Shimano-BL-1055-Aero-Hood-Covers/dp/B001GSMSJG  ...niekompatybilne???

Dzięki jeszcze raz.

Przegryzłem się przez temat i wychodzi na to, że rozsądniej będzie wymienić klamki, niż szukać tych gum. To co jeszcze jest dostępne (NOS) ma po kilkanaście lat i też nie ma gwarancji, że nie zacznie się lepić po jakimś czasie.

Spróbuję jeszcze te gumy potraktować czystym olejem silikonowym, może to im trochę poprawi kondycję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...