Sroka8888 Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam, Planuje złożenie nowego roweru i mam pytanie o ramę. Jestem zainteresowany ramą Radon ZR Race Team Jestem ciekaw waszych opinii dotyczących tej ramy. W bikecenter kosztuje 899zł i jest niby promocja z 989zł. Czy do tej ceny bedzię to najlepszy wybór? Słyszałem coś o ramach Cube LTD ale nie wiem czy to ta półka cenowa? Ale z tego co zauważyłem to jest spora różnica w wadzę pomiędzy Radon ZR Race Team a Cube LTD? Rozważałem też rame Accent Egoist ,ale nie wiem czy jest sens dopłacać a słyszałem że Accent ma słaby lakier... A i jeszcze jedno ważne pytanie dotyczące wielkości ramy. Mam 165cm wzrostu ( tak wiem krasnal jestem ) Nie mam możliwości realnego sprawdzenia tej ramy, mogę jednynie posłużyć się metodami podanymi na forum i na innych stronach. Wykonałem te pomiary i mieszczę się tak pomiędzy 16" a 17" - oczywiście na różnych stronach jest inaczej, na jednej przy moim wzroście i dł.rury podsiołowej pisze 16" a na innej 17" Albo Na jeden stronie podane jest że 163cm to rama 16" a 167 to już 17" - no a ja jestem pośrodku Z tym że akurat tej ramy nie sprzedają w rozmiarze 17" tylko już 18" A i jeszcze jedno pytanko, wiem że suport to hollowtech II press fit ,ale wszystkie korby które mnie interesują ( np. SHIMANO Deore FC-M590 ) sprzedawane są z hollowtech II ale bez press fit i tu pytanie , czy jest możliwość zdobycia samej korby ( chodzi mi o nówkę ) ? Domyślam się pewnie że nie i będę musiał kupić korbe wraz z suportem którego nigdy nie użyje... Z góry dziękuje za każdą pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.