Skocz do zawartości

[amortyzator] Wybor amorka do xc/maraton/enduro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tym ostatnim bedzie najmniej doczynienia mial rowerek :) ale czasem lubie sobie depnac i poszalec nieco

co powiecie o tym - http://www.allegro.pl/item105150681_manito...gwarancja_.html

Cena jak na mnie dobra , nowka , waga niska w sumie

Druga opcja to jest RS Reba ale cena za nowo bedzie ( wersja sl ) pare stowek wiecej , totez rozgladal bym sie wtedy za uzywka. Plusem reby jest regulacja skoku.

Moze jakies inne propozycje w okolicy 1000 zl uzywka/nowy i wadze 1600-1650g , skok min 100 ?

Napisano

Ktos tu dzisiaj mowil ze w jednym ze sklepow w PL widzial rebe sl za 1050zł. Poszukaj w dzisiejszych topickach, pamietam ze wypowiadal sie tam tez Batrosz[ten z tarczowka w avku] ze w USA sa po 250$ wiec 1050 to zadna rewelacja :).

Napisano

no i kolo 1000 z przesylka i 4tyg czekania ( po tym jak sprzedam swojego ;] ) , nie chce sie bawis w usa , no ostatecznosc , raczej bede mial fundusze zeby u nas zakupic

1050 zl ? juz szukam :)

a co myslicie o tym maniciaku ?

A co powiecie o Fox Float RL ?

Moglbym w dobrej cenie jego tez nabyc ewetualnie , rocznik 06 , uzywka w sumie , bez gwary.

Napisano

Z foxami jest problem przy serwisie. Sam go raczej nie zrobisz a serwis w cult-bikes kosztuje około 200-300 zł :P Masz tyle do wydania rocznie? Rozejrzyj sie za rebą. A co do tej minuty to słyszałem pare razy jak komuś spuścił całe powietrze na trasie :P nieciekawie :D

Napisano

Hmm a w czym moze byc tak skomplikowany ten serwis ? ;]

Do tej pory kazdego robilem sam , slyszalem juz o tym ze z foxemu nas problem ale to chyba nie az taki ;]

Napisano

mi sie to minute bardzo podoba :) ,chcialem kupic minute 1,bo tez niedawno bylo za 1000zl,ale wole shermana ,na twoim miejscu bym bral ,mialem okazje go testowac przez kilka dni i jest swietny.

Napisano

No cos mi sie widzi ze na foxa kaski nie bede mial , troche mnie kusi jego egoztycznosc lubie testowac sprzet :)

Poki co wybiore manitou , tylko kaska pojawi sie na koncie , chyba ze do tego czasu znajde rebe w dobrej cenie :D

Napisano

w USA sa po 250$ wiec 1050 to zadna rewelacja :angry2:.

jeszcze calkiem niedawno na wyprzedazach za ta wlasnie kase mozna bylo wyrwac roczniki 05 :033: . Price point i Wheelworld mial je po dokladnie 265$ . Ale teraz juz raczej ciezko bedzie cos znalezc - wyglada ze wszystko juz "poschodzilo" i teraz pozostaje czekac na przeceny rocznika 06 :)

Napisano

mam Black Platinum IT (do 120 mm regulowanego zdalnie-manetka skoku, regulowana kompresja dobicia, powrotu oraz sprezyna powietrzna). Nowka z fabryki (nieprzycieta, w pudle) model 2005, kolor "candy red"

cena do dogadania, jak chcesz.

Napisano

Dzieki ale nie skorzystam ;]

Ostatecznie poki co zostawiam nadal z1 wymieniam tylko sterowe na nowa.

Pomyslalem ze warto wydac kase na wyjazdy i starty w maratonach a nie jezdzic na uczelnie i po miescie :P , kolo wakacji dopiero sie za czyms rozejrze. Moze wtedy Reba 06 bedzie w dobrej cenie juz.

• 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

wg mnie coś ze sztywną ośką faktycznie byłoby lepsiejsze jak ten zaproponowany Pike, chyba że myli nas to hasło "agresywne XC/Enduro". No i od ramy to zależy także.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam, coś mi podświadomie mówi że nowy Fox to jest to ?toteż? buduje teraz rowerek na zawieszce Foxa RLC100 oraz RP23, szczególnie damper mnie interesuje i jego propedal.

Jedynym sensownym zakupem i alternatywą dla foxa może być nowy SID WC 08, pojawiły się nowe malowania, ja jak już to chwytałbym sie biało/srebrnego, widziałem go i wygląda czad. Niebieski SID 08 również jest ładny ale z moim sprzętem by się kłócił, więc odpada.

Thats it

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...