mmoorroo Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 Rower jaki posiadam taki posiadam ale na razie musi pozostać. Jego waga nie jest najniższa ale i moje 82-85kg przy wzroście 182cm mogłoby być mniejsze więc odchudzanie taniej by wyszło zacząć od siebie niż od roweru. W rowerze zmieniłem opony na geax saguaro 2.2 i bardzo fajnie mi się na nich jeździ. Ostatnio zauważyłem lekki luz na tylnim kole. Dzisiaj przed chwilą je zdjąłem i zobaczyłem że oś jest trochę krzywa ;/ Zbliża się zima więc powoli chciałbym skompletować nowe koło oraz do niego przerzutkę na kasecie a nie na wolnobiegu. Tutaj moje pytanie - o ile co do koła to wybó mój padł na Novateca, który zresztą ma dość dobrą opinię tu na forum to nie wiem czy wejdzie mi kaseta np. 8 alb o 9 rzędowa. Jak to sprawdzić? Do tego chciałbym dokupić przerzutkę shimano slx chyba że środków nie wystarczy to zadowolę się alivio.
Kiciok Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 W opisie powinna znajdowac sie informacja pod jakie kasety jest bebenek.
mmoorroo Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Napisano 25 Sierpnia 2013 Z racji wczorajszego wypadku jakiemu uległem mam całe przednio koło do wywalenia ( krzywa obręcz ) i muszę na szybko kupić coś do przodu. Nie chcę zakładać nowego tematu więc będę ten kontynuować. Szukałem czegoś do 100zł ale nic nie znalazłem ( tylko novatec ale jednak bardzo dużo złych opinii o nim znalazłem ) i wybór padł na alexrims ace18 na piaście novatec NT-751 z łożyskami maszynowymi. Mam tylko problem z doborem rozmiaru bo znalazłem takie za 145zł http://allegro.pl/kolo-przod-26-alexrims-ace18-novatec-751-i3476784825.html tylko że tam jest napisane że są na opony do 1.95'' a moje opony Geax Saguaro mają 2.2'' i nie wiem czy będą pasować ;/ . Cena 150zł jest już na pewno nie do przeskoczenia a w niedzielę jestem zapisany na Hołda Race i mam już wpłacone i potrzebuję coś na szybko kupić. Hamulce mam V-Brake. Bardzo proszę o pomoc w wyborze nowego koła do przodu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.