marrik Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Przymierzam się do zakupu nowej tarczy na przód i stąd pytanie jaką wybrać? Obecnie mam jakiegoś Aligatora 180 ale już ma takie bicie, że nie da się jeździć ze względu na dzwonienie. Chciałem kupić Deore ale ona jest bez pająka i obawiam się, że z czasem też zacznie dzwonić. Może pójść wyżej SLX lub XT? Pytanie tylko czy nie będzie to na wyrost. Jeżdzę głównie po mieście, lasach, hałdach ale jakieś góry też się zdarzają. Wysłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba88 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Jaki masz budżet na tą tarczę? Rozumiem, że mocowanie CenterLock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrik Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Co do pieniążków to raczej nie mam sprecyzowane, coś w cenach tych XT, SLX, bo nie sądze by były mi potrzebne droższe. Głównie chodzi mi o sztywność, stąd tarcze z pająkiem, by nie zaczęły falować z czasem, dlatego odpadły deore RT66 (choć może przedwcześnie?). Mocowanie mam na 6 śrub. Wysłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Źle rozumiesz. Od kiedy Alligator robi tarcze pod CL? XT będzie ok. http://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-disc-shimano-deore-xt-sm-rt76-180-i3486972873.html Imho do Ice Techa nie ma sensu dopłacać http://allegro.pl/shimano-tarcza-xt-sm-rt86-ice-180mm-6sr-cyklomania-i3434679994.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 RT76 i masz gwarancję zadowolenia . Mam, polecam. IceTecha warto brać tylko wtedy, jak się często jeździ długie, strome zjazdy. Zastosowana technologia wpływa ma mniejsze nagrzewanie się tarcz, niestety kosztem trwałości (76ki dłużej "pożyją" ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Wtrącę tylko ze mam shimano 675 i 596 i oba jadą na tarczach g2cs i bardzo elegancko to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrik Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Dzięki ale zostanę jednak na shimano. Waham się jeszcze miedzy rt76 a rt67. Jaka jest różnica między nimi (użyte materiały, sztywność), warto dopłacić te parę złotych do 76-tki? Wysłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Przecież RT67 to CL a ty masz 6 śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.