Skocz do zawartości

[zawody]IV Jesienny Maraton MTB Po Pojezierzu Brodnickim 20.10.2013

Arek76

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzięki Arku za odpowiedź

chciałbym z kolega we wrześniu przejechać trasę maratonu, czy będzie dokładniejsza mapa?

czy może dasz się namówić na wspólny przejazd?

Napisano
  W dniu 26.08.2013 o 20:47, rejpsnake68 napisał:

dzięki Arku za odpowiedź

chciałbym z kolega we wrześniu przejechać trasę maratonu, czy będzie dokładniejsza mapa?

czy może dasz się namówić na wspólny przejazd?

Nie ma sprawy. Chętnie się przejadę. Tradycyjnie z 2 tyg.przed imprezą zorganizuję "oficjalny" objazd trasy. Myślę właśnie o ludziach z okolicznych miast typu Rypin,NML,Iława,Lubawa.

pozdrawiam

Napisano

witaj

jeżeli jeżdzisz w miarę systematycznie/rekracyjnie to uważam że dasz radę na dystansie mini. Nie nastawiaj sie na zdobycie dobrego miejsca a raczej zapoznanie sie z formą wyścigu, taktyką, fair play, sparawdzaj jak sie zachowuje Twój organizm, sprzęt i jez po prostu. Dasz radę.

Napisano

Ehhh Rypin... (żartuje ^^) Chyba się trochę pogubiłem :P Bo wyjechałem za wcześnie z lasu a na szosie żadnego znaku i wyjechałem przed sosnem :/ ale tyle o ile przejechałem to trasa nie jest trudna, jest jeden dosyść stromy i piaszczysty podjazd, ale to ja przyjadę dzień wcześniej i to rozkopie, daleko nie mam ^^ A jest gdzieś mapa dla tej dłuższej trasy? Albo mniej więcej gdzie ona prowadzi? Pojeżdżę tam co 3 4 dni to mało wiele ogarnę trasę :)

Napisano

Mapka jest trochę niedokładna i trochę sie dzisiaj pogubiłem i wyjechałem za blisko, ale nie wiem dokładnie gdzie źle pojechałem. Najpierw dojechałem do znaku na lisa młyn, pojechałem dalej, potem była droga w lewo i w prawo to pojechałem w prawo, a potem jechałem tą najszerszą drogą albo największa polną (były jakieś mniejsze odchodzące na boki) i dojechałem do "skrzyżowania" w lesie i była jedna droga w doł która skręcała prawie o 180 stopni i jedna w lewo pod górkę troszkę, pojechałem w lewo a potem była już tylko jedna długa polna droga i wyjechałem w najmowie na szosie, o czym dowiedziałem się jak już wyjeżdżałem z tej miejscowości bo był to 1 znak w całym Najmowie... ^^

Także praktycznie zrobiłem te ~30km ale nie nie tą trasą ^^

Napisano

Coś nigdzie nie widze informacji w regulaminie szczególnie o opłacie startowej?? Czyżby jej nie było??

W dniu 21.08.2013 o 14:41, Arek76 napisał:

Zapraszam na IV Maraton MTB Po Pojezierzu Brodnickim, który odbędzie się 20 października 2013 r w Brodnicy. Dwa dystanse 35 i 50 km. Piękna,malownicza i wymagająca trasa pośród lasów Pojezierza Brodnickiego.

Regulamin imprezy oraz profil trasy na http://www.memorialpoplawski.pl/regulaminy.php    

Zapisy on line na http://jesiennymaraton.chiptiming.pl/registeru.php

Napisano
  W dniu 4.09.2013 o 07:25, roweroskop napisał:

Coś nigdzie nie widze informacji w regulaminie szczególnie o opłacie startowej?? Czyżby jej nie było??

Opłata startowa wynosi 40 zł. Umknęło gdzieś w regulaminie.

Napisano
  W dniu 21.08.2013 o 14:41, Arek76 napisał:

Zapraszam na IV Maraton MTB Po Pojezierzu Brodnickim, który odbędzie się 20 października 2013 r w Brodnicy. Dwa dystanse 35 i 50 km. Piękna,malownicza i wymagająca trasa pośród lasów Pojezierza Brodnickiego.

Regulamin imprezy oraz profil trasy na http://www.memorialpoplawski.pl/regulaminy.php    

Zapisy on line na http://jesiennymaraton.chiptiming.pl/registeru.php

W zeszłym roku ludzie narzekali na oznaczenie trasy, ale ja chyba i tak przyjadę się spróbować :)

Napisano
  W dniu 10.09.2013 o 11:24, drosik napisał:

W zeszłym roku ludzie narzekali na oznaczenie trasy, ale ja chyba i tak przyjadę się spróbować :)

Ja do dzisiaj nie mogę znaleźć tej właściwej trasy (chyba że jak na mapie przez środek jeziora) więc mam nadzieję ze na zawodach bedzie to jakoś ogarnięte,

Napisano
  W dniu 10.09.2013 o 15:44, cornishon69 napisał:

Ja do dzisiaj nie mogę znaleźć tej właściwej trasy (chyba że jak na mapie przez środek jeziora) więc mam nadzieję ze na zawodach bedzie to jakoś ogarnięte,

Mapa przedstawia jedynie zarys trasy. Nic więcej. Sporo odcinków to ścieżki leśne lub jak kto woli single tracks:) których nawet na najdokładniejszych planach  wojskowych nie uświadczysz. W tej chwili, bez oznaczenia wielu fragmentów nie odnajdziesz właściwego szlaku. Jeśli masz ochotę poznać trasę proponuję pierwszy objazd na sobotę 22.09 godz. 10.00. Miejsce zbiórki Restauracja OMEGA ul. Wczasowa. 

• 2 tygodnie później...
Napisano
  W dniu 10.09.2013 o 17:12, Arek76 napisał:

Mapa przedstawia jedynie zarys trasy. Nic więcej. Sporo odcinków to ścieżki leśne lub jak kto woli single tracks:) których nawet na najdokładniejszych planach  wojskowych nie uświadczysz. W tej chwili, bez oznaczenia wielu fragmentów nie odnajdziesz właściwego szlaku. Jeśli masz ochotę poznać trasę proponuję pierwszy objazd na sobotę 22.09 godz. 10.00. Miejsce zbiórki Restauracja OMEGA ul. Wczasowa. 

Sobota jest co prawda dzisiaj 21, a nie 22 ale nikogo nie było :) Żeby się upewnić kiedy jest tydzień temu napisałem wiadomość, ale cisza, mam nadzieje że same zawody beda troche lepiej zorganizowane 

Napisano
  W dniu 21.09.2013 o 10:16, cornishon69 napisał:

Sobota jest co prawda dzisiaj 21, a nie 22 ale nikogo nie było :) Żeby się upewnić kiedy jest tydzień temu napisałem wiadomość, ale cisza, mam nadzieje że same zawody beda troche lepiej zorganizowane 

Data rzeczywiście nie właściwa. Co do informacji proszę na przyszłość kontaktować się nie poprzez forum ,ponieważ nie loguję się tu codziennie a raczej pisać na któregoś z maili (do  wyboru):info@chiptiming.pl lub info@memorialpoplawski.pl 

Jak na ironię objeżdżałem dziś rundę wykonując zdjęcia trasy. Przepraszam za pomyłkę z datą. Proponuję objazd na 29.09 (niedziela) godz. 10.00 OMEGA ul.Wczasowa. Pod warunkiem dobrej pogody. Czasy kiedy jeździłem w deszczu i  sprawiało mi to przyjemnośc mam już za sobą.

W dniu 2.09.2013 o 13:44, AreBie napisał:

Poczatek jest łatwy za to końcówka jest bardzo ciężka. Jest kilka ostrych podjazdów i zjazdów.

Generalnie łatwe jest pierwsze 5 km. Od Lisa Młynu zaczyna się dość ciężki odcinek Wysokie Brodno-Foluszek. Później chwila wytchnienia wzdłuż  Jeziora Popek i dalej krótkie ale męczące podjazdy,sporo sekcji technicznych...Trasa odpuszcza na kilka kilometrów po objechaniu J.Sosno a później ,bliżej końca trzeba się już solidnie nakręcić. Co najmniej 2 górki do pokonania "z lacza" , i przynajmniej dwa zjazdy na których połowa towarzystwa  schodzi z rowerów. Trasa jest ciężka ,miejscami bardzo...Mówimy tu oczywiście o nizinnym maratonie. 

Napisano

Zapraszam na oficjalny objazd trasy maratonu który odbędzie się 29.09.2013. Zbiórka godz. 10.00,miejsce parking przed restauracją OMEGA ul.Wczasowa.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.