Quba88 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam, przymierzam się do kupna nowego siodła. Natrafiłem na myślę ciekawą aukcję na naszym ulubionym 'alledrogo', choć w tym przypadku właśnie wydaję się dość tanio. Za tanio. Normalnie takie siodło chodzi za grubo ponad 200-250 zł z tego co widziałem. Ale na tej aukcji sprzedający nie daje żadnej gwarancji, nie ma nawet do niego numeru telefonu, a więc opis jest raczej ubogi. http://allegro.pl/siodlo-selle-italia-c2-genuine-gel-czarne-promocja-i3457305863.html Muszę się spieszyć z decyzją, gdyż aukcja kończy się jutro rano. Więc, czy warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Spróbuj. Ja miałem już u nich kupować model Shiver ale po kontakcie mailowym otrzymałem info, że paragonu nie wystawiają, gwarancji jako takiej też nie więc odpuściłem temat, choć Shiver Flow mieli najtaniej i tak jak piszesz było to podejrzanie tanio Nie musisz się spieszyć bo aukcja wróci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba88 Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 dzięki za szybką odpowiedź i chyba zaryzykuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Czy ta jedyna sprzedana sztuka,to właśnie dla ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba88 Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 To napisz,czy transakcja przebiegła bezproblemowo,no i jak sprawuje się siodełko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Moim zdaniem nie warto. Jedno z najniewygodniejszych siodełek na jakich miałem okazję jeździć i to pomimo wkładki żelowej. Gorsze od SKNa, które uważane jest za niewygodne siodełko. No ale każdy ma inny tyłek, może pod twój podpasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba88 Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Moim zdaniem nie warto. Jedno z najniewygodniejszych siodełek na jakich miałem okazję jeździć i to pomimo wkładki żelowej. Gorsze od SKNa, które uważane jest za niewygodne siodełko. No ale każdy ma inny tyłek, może pod twój podpasuje. Przejeździłem już jakieś 10tys, km na San Marco Ponza Power, (a to jest dopiero twarde siodło), więc już się trochę przyzwyczaiłem. Myślę, że z SI będzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 22 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Twarde nie jest równoznaczne z niewygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba88 Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 To napisz,czy transakcja przebiegła bezproblemowo,no i jak sprawuje się siodełko? Nie ma problemu. Wczoraj wieczorem złożyłem zamówienie, a dziś dostałem mail'a potwierdzającego wysyłkę, jutro siodełko powinno już być u mnie. Dam znać jak przebiegła transakcja i czy siodło jest warte swojej ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ja mam to siodło, kupiłem od znajomego bez gwar. za stówkę. Wygodniejsze jest od wcześniejszego Selle Royal Seta HTC. Ogólnie na wygodę nie narzekam, aczkolwiek moje trasy to przeważnie max. 60-70 km, głównie XC, jakieś góry, na wąską d... jest OK Jedynym minusem jest lakierowana skóra, lakier zaczął odchodzić już po pierwszych jazdach, ale to akurat najmniejszy problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 23 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Spróbuj. Ja miałem już u nich kupować model Shiver ale po kontakcie mailowym otrzymałem info, że paragonu nie wystawiają, gwarancji jako takiej też nie więc odpuściłem temat, choć Shiver Flow mieli najtaniej i tak jak piszesz było to podejrzanie tanio Nie musisz się spieszyć bo aukcja wróci. Oceny sprzedawca ma bardzo dobre - podstaw do obaw brak. Siodło w cenie kilkadziesiąt procent niższej niż u konkurencji. Gwarancja na siodło? Po co? Co może się zepsuć w siodle, poza uszkodzeniami mechanicznymi, których gwarancja nie obejmuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba88 Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 A więc dziś dostałem już siodło. Z zewnątrz, na pierwszy rzut oka, prezentuje się bardzo dobrze. Obejrzałem je z każdej strony czy nie ma żadnych ubytków, otarć, jakiegokolwiek zużycia. Nic. Nie zostało mi nic innego jak tylko je zamontować i przejechać się. Pierwsze wrażenie: 'twardawo' (jeździłem z wkładką). Osobiście wolę twarde siodełka, ale po kilkunastu kilometrach mój tyłek się do niego dopasował, a raczej ono do tyłka, i nie odczuwałem już nic. Jeździło się przyjemnie. Osobiście w stu procentach mogę polecić to siodło.Tu podaję nową aukcję od tego samego gościa, jakby ktoś się skusił:http://allegro.pl/siodlo-selle-italia-c2-genuine-gel-czarne-promocja-i3491164562.htmlTransakcja przebiegła szybko i bezproblemowo. Szybka odpowiedź na mail'a i błyskawiczna przesyłka. Jedyne do czego mogę się przyczepić to to, że siodło było luzem wsadzone do koperty bąbelkowej. Żadnego opakowania producenta, folii, paragonu, nic. Ale zaryzykowałem i opłaciło się. Siodło normalnie do kupienia za około 250zł, więc tu 140zł + przesyłka to cena mocno promocyjna. Pozdrower! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ro35 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 normalnie też do kupienia w decathlonie za 189,99zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.