Pawel9016 Napisano 20 Maja 2006 Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 witam chcem kupic przedni hamulec w cenie ok300 zl jezdze we fr i lekkie dh ,i zalezaloby mi aby hamulec mial tarcze v8 albo chociaz v7 .jaki polecacie w tej cenie?hamulec moze byc uzywany ale w miare nowy.z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Za ta kase ciezko bedzie , moze Deore 525 + wymiana tarczy na wieksza , albo 535 , bdb hamulec. Jesli na powazniej jezdzisz i traktujesz zjazd to ten fundusz na naprwde bdb hamulec jest nieco za maly ;] , deorka cudem nie jest ale daje rade. No i jeszcze ewetualnie HFX-HD za 360-370 zl bodaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 doloz 100zl i bedziesz mial avida juicy 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 chyba uzywke i bez gwary z reguly - uwazaja bo one lubia sie sypac i pozniej koszta moga byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel9016 Napisano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 no ja wiem ze ciezko,zastanawialem sie nad shimano 535 ale w jednej opii czytam ze sa bardzo dobre maja duza sile i modulacje a w kilku innych ze na odwrot :glare: noi w koncu nie wiem.moge kupic hayesa 9 hd za 300zl jeszcze na gwarancji opyla sie ??ten avid bardzo mi sie podoba ale nie ma szans na dodatkowe 100zl :029: aha hayes uzywany jakies pol roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 z tego co pamietam to na bikestacja byly komplet -800zl , jedna 400zl rocznik 05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Ja takze ostatnio pytalem i moglem miec ('05) za 400zl u dystrybutora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 [...] shimano 535 ale w jednej opii czytam ze sa bardzo dobre maja duza sile i modulacje [...] i to sie zgadza; jedyny problem to standardowe klocki ktore sie szybko scieraja i sa poprostu slabe; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Ja bym brał deorke 525, bo 535 jakoś dziwnie chodzi. Na przodzie mam właśnie 525 i stawia mnie na przednik kole jednym palcem, za to 535 trzeba trochę przycisnąć, żeby zablokował koło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRATek Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 E, to może żeś na jakimś cienko zalanym 535 jeździł... ja mam z przodu 535 i co do stawania na przednim kole to nie radze wcisnac klamki nawet do połowy bo sie zabijesz Siła hamowania i modulacja na bardzo dobrym poziomie - jedyne co to fakt faktem że seryjne klocki dosyc szybko idą z dymem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Mam 525 (przód) i 535 (tył) i 525 działa u mnie bardziej metodą "0", "1" , natomiast w 535 jest lepsza modulacja. Ale naprawdę - żylety Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 28 Maja 2006 Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Tak... Na seryjnych klockach z 535 jeździłem od grudnia albo stycznia, do dzisiaj;p Może to własnie kwestia klocków, że tak dziwnie biorą, jak sobie kupie jutro nowe, to może napisze, czy jest jakaś różnica:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo6 Napisano 28 Maja 2006 Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 KONAbiker: napisz tez jakie, za ile i gdzie, i jaka siła podczas hamowania. Wprawdzie moje nie sa jeszcze w złym stanie ale chciałbym wymienic te standardowe, myslałem nad bbb, ale zobacze jeszcze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 28 Maja 2006 Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Ja zamierzam sobie kupić accenta, bo tylko takie moge dostac u siebie w mieście:D Kosztuja chyba 39zł. Więcej na ich temat napiszę, jak kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel9016 Napisano 28 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 mam pytanie co do tych 535 bo one sa seryjnie z zywicznymi okladzinami to czy jak bede zamawial moge poprosic zeby zamienili mi na metaliczne bez placenia kasy, poprostu zmiana okladzin bez zadnych doplat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo6 Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Pawel9016: nie wiem ale zapytac zawsze mozna, moze akurat da sie to załatwic. KONAbiker: ok jak zmienisz na accenty to opisz w kilku zdaniach tak tam Ci sie sprawuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axi Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Do niedawan za 300zł z tarczą 180mm były Magury Julie. Z tego co widzę w tej chwili podrożały na 400zł (mowa oczywiście o allegro itp./ w Bikestacji znikły przednie z oferty). Nie wiem, czy to tylko chwilowa podwyżka, czy tak już zostanie, ale jak nie kupujesz tego na dniach, to może warto zaczekać, albo wysłać maila do Bikestacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 No i niestety klocków nie ma w sklepie, będą dopiero w piątek, więc najwcześniej w piątek coś napiszę o tych klockach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Tak... Na seryjnych klockach z 535 jeździłem od grudnia albo stycznia, do dzisiaj;p Może to własnie kwestia klocków, że tak dziwnie biorą, jak sobie kupie jutro nowe, to może napisze, czy jest jakaś różnica:] tu masz troche o klockach do 535: http://forumrowerowe.jgc.pl/klocki-hamulco...965-t12491.html moge dodac tylko ze te metaliczne klocki spisuja sie odczuwalnie lepiej od tych seryjnych; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Mam 525 (przód) i 535 (tył) i 525 działa u mnie bardziej metodą "0", "1" To jest cala prawda o Deore. Modulacja jest na niskim poziomie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Klocki już są. Kupiłem półmetalowe accenta. Bardzo szybko się dotarły i wszystko chodzi, jak należy:] Jak na razie nie mam zastrzeżeń. A czy zużyją się szybciej od tych seryjnych...? To sie okaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo6 Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Klocki już są. Kupiłem półmetalowe accenta. Bardzo szybko się dotarły i wszystko chodzi, jak należy:] Jak na razie nie mam zastrzeżeń. A czy zużyją się szybciej od tych seryjnych...? To sie okaże. - ale czy jest jakas roznica w sile hamowania miedzy accentami a tradycyjnymi shimanowskimi? zauwazyłes cos takiego ? czy moze accenty hamuja podobnie do shimanowskich ? - uzywa ktos klockow bbb w tarczowkach hydraulicznych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Ja mam w jucy 5 BBB z tylu. Z przodu mam orginalne avida. Są bardzo przyzwoite. Chyba nawet lepsze niz avida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mozg Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Ja kupilem tydzien temu Deore 535 na tyl za 250zl dzialaja bajka. Klocki fakt troche lipne ale nie jest tragicznie pozniej wymienie na metaliczne Clarks`a kolezka ktory jezdzi na takim ze stawie mowi ze jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel9016 Napisano 14 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 dzieki za rady ale wzialem tego hajesa ale super hamulec pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.