Skocz do zawartości

[tarczowka hydrauliczna]do 300zl

Pawel9016

Rekomendowane odpowiedzi

Za ta kase ciezko bedzie , moze Deore 525 + wymiana tarczy na wieksza , albo 535 , bdb hamulec.

Jesli na powazniej jezdzisz i traktujesz zjazd to ten fundusz na naprwde bdb hamulec jest nieco za maly ;] , deorka cudem nie jest ale daje rade.

No i jeszcze ewetualnie HFX-HD za 360-370 zl bodaj.

no ja wiem ze ciezko,zastanawialem sie nad shimano 535 ale w jednej opii czytam ze sa bardzo dobre maja duza sile i modulacje a w kilku innych ze na odwrot :glare: noi w koncu nie wiem.moge kupic hayesa 9 hd za 300zl jeszcze na gwarancji opyla sie ??ten avid bardzo mi sie podoba ale nie ma szans na dodatkowe 100zl :029:

aha hayes uzywany jakies pol roku

E, to może żeś na jakimś cienko zalanym 535 jeździł... ja mam z przodu 535 i co do stawania na przednim kole to nie radze wcisnac klamki nawet do połowy bo sie zabijesz ;)

Siła hamowania i modulacja na bardzo dobrym poziomie - jedyne co to fakt faktem że seryjne klocki dosyc szybko idą z dymem...

KONAbiker: napisz tez jakie, za ile i gdzie, i jaka siła podczas hamowania. Wprawdzie moje nie sa jeszcze w złym stanie ale chciałbym wymienic te standardowe, myslałem nad bbb, ale zobacze jeszcze..

Do niedawan za 300zł z tarczą 180mm były Magury Julie. Z tego co widzę w tej chwili podrożały na 400zł (mowa oczywiście o allegro itp./ w Bikestacji znikły przednie z oferty). Nie wiem, czy to tylko chwilowa podwyżka, czy tak już zostanie, ale jak nie kupujesz tego na dniach, to może warto zaczekać, albo wysłać maila do Bikestacji...

Tak... Na seryjnych klockach z 535 jeździłem od grudnia albo stycznia, do dzisiaj;p Może to własnie kwestia klocków, że tak dziwnie biorą, jak sobie kupie jutro nowe, to może napisze, czy jest jakaś różnica:]

tu masz troche o klockach do 535:

http://forumrowerowe.jgc.pl/klocki-hamulco...965-t12491.html

moge dodac tylko ze te metaliczne klocki spisuja sie odczuwalnie lepiej od tych seryjnych;

Klocki już są. Kupiłem półmetalowe accenta. Bardzo szybko się dotarły i wszystko chodzi, jak należy:] Jak na razie nie mam zastrzeżeń. A czy zużyją się szybciej od tych seryjnych...? To sie okaże.

- ale czy jest jakas roznica w sile hamowania miedzy accentami a tradycyjnymi shimanowskimi? zauwazyłes cos takiego ? :) czy moze accenty hamuja podobnie do shimanowskich ?

- uzywa ktos klockow bbb w tarczowkach hydraulicznych ? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...