porcelanowy Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 PowitołMam sobie w panasonicu piastę jak w temacie: jest na niej bębenek 7s a potrzebuję 8/9s żeby zamontować kasetę 10s (nie chcę bębenka/piasty 10s bo w razie "W" nie zamontuję na niej kasety 8/9s ).Czy po poniższym schemacie (kod producenta) można wywnioskować jaki bębenek będzie do niej pasował?http://wheelsmfg.com/tech/PDF/hub/fh-mc10.pdfCzy może shimano ma standardowe rodzaje bębenków i wszystko działa ze wszystkim? Piasta (i koło) mimo lat (o ile dobrze odczytuję oznaczenia okolice 1994r) sprawuje się dobrze. W grę wchodzi tylko dobranie używki, bo do nowego niewiele dołożę i mam piastę, a do tej dołożę i mam koło Wymiana na nowy napęd i tak mnie stuknie sporo i chcę na razie ciąć koszty gdzie mogę.Na nowe koła przyjdzie jeszcze czas Dziękuję za uwagę. edyta: kurczaki, miało być w "sprzęt rowerowy, doświadczenia -> koła rowerowe." Czy mógłbym prosić o ewentualne przeniesienie tam, a nie kasowanie tematu? Priti Pliz
Mod Team durnykot Napisano 21 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 21 Sierpnia 2013 edyta: kurczaki, miało być w "sprzęt rowerowy, doświadczenia -> koła rowerowe." Czy mógłbym prosić o ewentualne przeniesienie tam, a nie kasowanie tematu? Priti PlizMógłbyś..
dziobolek Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 ...Czy może shimano ma standardowe rodzaje bębenków i wszystko działa ze wszystkim?... Niestety, nie. Miałem podobny dylemat, i taniej mnie wyszła nowa piasta niż bębenek. Ale jeśli masz bębenek taki, jak w pdf z linku powyżej, to masz większe szanse na dopasowanie. Moja piasta miała jeszcze starszy (inny rodzaj mocowania) bębenek.
porcelanowy Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Napisano 21 Sierpnia 2013 Powitoł Dzięki durnykocie @dziobolek - siara Rower mam obecnie na wsi i dopadam go głównie w weekendy. Jak mi się w jeden coś nie uda zrobić to muszę czekać do następnego Myślałem, że rozeznam sytuację, kupię w tygodniu i w weekend popracuję. OK, pobuszuję jeszcze w googlu Dzięki za info.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.