Skocz do zawartości

[lampka przód] Rzeczywistość czy fikcja ?

Marcint96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wita. 

Powoli przymierzam się do zakupu lampki przedniej, ponieważ moja po 4 latach współpracy odmawia posłuszeństwa. 

Dużo jeżdżę po zmroku, i są to przeważnie leśne drogi, a więc potrzebuję mocnej lampki. Znalazłem na allegro kilka ofert, ale porównując je z innymi, wydaje się to nie możliwe aby otrzymać 1300 lumenów za cenę  50 zł.

Moje pytanie, czy ta latarka i kilka innych podobnych w tej cenie naprawdę mają te 1000,1300 lumenów ?

Pozdrawiam.

Napisano

Nie jest to możliwe. Na osiągnięcie takiej mocy nie pozwala ani sposób zasilania ani jakość komponentów ani tym bardziej parametry samej diody.

Napisano

Pierwsza coś za tania i od razu cały komplet, więc jak dla mnie śmierdzi, ale z drugiej strony mozna by zaryzykować.

Druga to tylpowy tani chinol po którym wiele spodziewać się nie należy.

Pierwsza też ma forward clicka co na rower jest nie bardzo bo trzeba wyłączać latarkę żeby zminiać tryby, w reverse klika sie delikatnie i zminia tryby co jest lepsze na rower, z tym że zmiana przycisku to 5zł + przesyłka, ale pewnie stracisz gwarę jak jest. Poza tym aku pewnie najgorszego sortu i uchwyt też podróba ledlensera.

Napisano

Właściwie to tez polecam od cafla bo to greg ale u niego taki zestaw wyjdzie ze 100 drożej, no ale jakość inna :]

Poza tym do latarki od niego można spokojnie ładować ogniwa niezabezpieczone które da sie kupić z rozbiórki baterii laptopowych czy innych takich po max 10zł, a ta solarforce z aukcji nadal mi śmierdzi i nie wiadomo czy ma zabezpieczenie przed nadmiernym rozładowaniem dlatego do niej chyba ogniwa zabezpieczone które w najtańszej dobrej opcji kosztują po ok 25zł za szt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...