Seba3002 Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Zastanawiam się nad kupnem roweru pojeździłem po sklepach, poszukałem w internecie i doszłem do wniosku, że wybiorę któryś z tych: Producent "BH": - A15S over-x 470 - A20S over-x 480 Producent "Arkus": - ARKUS VIP 901 T /21"/ - ARKUS VIP 801 T /21"/ Chodzi mi szczególnie o jazde po górkach w lesie, po mieście, - jednym słowem coś wytrzymałego na pare latek. Szczególnie chodzi mi o informacje o firmie BH bo o serii arkusa - vip jusz sobie poczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 czy te rowerki beda takie wytrzymałe i na lata to nie wiem, ja bym dozbieral i kupił Unibika Evolution, albo Kellysy sa tanie na allegro, bo jakos to BH nie bardzo, na forum chyba jest 1 taki rowerek, i to chyba wyższa półka, daj jakies linki do tych BH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba3002 Napisano 1 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 (edytowane) Strona producenta rowerów. A ile takie rowerki średnio wytrzymują? Rok? dwa? trzy? Edytowane 1 Lutego 2006 przez Seba3002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 odpuść sobie te BH, a Arkusy tez nie bardzo, porozglądaj sie po sklepach, moze gdzies beda wyprzedarze na jakies Kellysy albo Unibiki a ile wytrzymuja to hmmm, jak nie bedziesz skakał to moze cos tam wytrzymie, ale rewelacji raczej nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba3002 Napisano 1 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Moj stary rower mam od 6 lat rozleciał się przed zeszłorocznymi wakacjami (jakiś jaguar) a kupiłem go za 360zł czy cos w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordzio Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Ralf ma racje (bymajmniej tak mi sie wydaje, ale może niech ktoś bardziej kompetentny odemnie sie wypowie). Poszukaj Giant'a Sierra w salonach rowerowych, na pewno to o wiele lepsza inwestycja... Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Tak jak Kordzio napisał GIANT SIERRA , Kellys spider 04 jak będę miał więcej czasu to czegoś jeszcze poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 ta Sierra nawet ciekawa, chyba bedzie lepsza od np. tego Kellysa Spider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba3002 Napisano 1 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 W jednym sklepie facet polecał mi jakąś srebrną SIERRĘ (chyba taką za 1000zł) jutro sie chyba przejdę do tego sklepu jeszcze raz. Co sądzicie na temat Gianta? tzn. gwarancja, awaryjność rowerów, itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 BH robi całkiem fajne rowerki, tyle że warte zainteresowania są ich modele od 1300-1400zł w górę... Giant Sierra może być dobrym wyborem, o ile będzie to model na Sramie, bo są też na shimano i osprzęt gorszy a kasa ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Ktos pisal na forum recenzje na temat swojej Sierry, poza tym zajrzyj do klubu Giantow, na pewno pare osob ma ten rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 a ja polecałbym Authora Solution SX. 1099zł. Osobiście Gianta jakoś nie trawię, ale to moja czysto subiektywna opinia Argumenty za authorem: obręcze: Alex Rims DM18 a nie "czarne ze srebrnymi ściankami 26x1.5", 36H' hamulce: TEKTRO 37AL a nie 'aluminiowe, czarne typu V' piasty: QUANDO a nie 'aluminiowe z szybkozamykaczem 36H' i wiele innych. Oczywiście porównianie do sierry. Opis tego roweru istnie jak z supermarketu 'rama alu, hamulce alu, obręcze czarne' - jakoś to do mnie nie przemawia. Czemu nie ma producentów poszczególnych komponentów? Czyżby Giant miał coś do ukrycia? Źródło: Dane Sierry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 nie ma producentów, bo Giant chyba podobnie jak Wheeler ma takie swoje komponenty, typu siedzenie, sztyce mostki i takie tam inne. a ten Author nawet ciekawy jest, tylko czerwono-biały lepszy jest według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba3002 Napisano 2 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Czyli jakby sierra była na shimano to się nie opłaca kupować, lepiej kupić coś innego? Kasy wiecej niz 1100,- nie bede miał Pewnie kupie: -Unibike - Mission (wątpie czy bede miał na Evolution) -BH - A20S over-x 480 -Author - Solution SX (tylko wygląd taki nieciekawy wedlug mnie, a o producencie nic nie wiem a samo brzmienie nazwy zle sie mi kojarzy) -Giant - Sierra (zależy czy bedzie ta na Sramie) Bardziej myślę o Giant Sierra i BH A20S over-x 480 (Czy jakość tych dwóch jest porównywalna?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 przecież Author robi bardzo dobre rowerki a z tych dwóch to wolałbym chyba Gianta, te BH jakies marne mi sie wydawają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba3002 Napisano 2 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 A dlaczego te BH wydają ci sie marne? Mógłbyś podać przyczyny? Pare osób polecało mi te BH i nie wiem co o tym myśleć... A co do sierry: Rowerek jest na tyle wytrzymały żeby kilka lat często można nim było jeździć po lesie ale tak lekko ekstremalnie z górek (ostre zakręty, duża prędkość, dziurawe ścieżki od 10cm-50cm, korzenie, itd.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 kwestia wyglądu - to co na zdjęciu, a to co w realu to zupełnie 2 bajki Na żywo Author Solution mi np bardzo sie podobał. Widziałem wersję czerwono białą, 19,5', fajny rower jak na mój gust, którym pojeździsz bez problemów jakiś czas. Po sezonie - dwóch wymiana amora zapewne ( jak w każdym rowerze z niższej półki ). Wtedy bike się troche podniesie, co uczyni go jeszcze bardziej atrakcyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 zwróć uwagę czy w rowerze który wybierzesz jest rura sterowa 1 i 1/8 cala a nie starego typu 1 cal, bo jak za jakiś czas będziesz chciał zmienić amorka to z jednocalówką zbyt dużego wyboru raczej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 w tych roweruch BH które podałes, co to wogóle za osprzet, taki makrokeszowski, ja bym ich nie kupował, na pewno Author bedzie lepszy. wczoraj na allegro widziałem super rowerek, na ramie Hawk, osprzet LX, bez amora, mostek, kiera i sztyca Truvativ, rok uzywany za 700zł, gdybym miał kase bym go zaraz brał, dzisiaj juz go nie ma, chyba ktos kupił, bo była fajna okazja. o jest: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84644587 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 IMO proponowałbym Gianta Sierrę ,lub Authora Solution...do Unibika jakoś nie mam przekonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 do Unibika jakoś nie mam przekonania. A jeździłeś chociaż czy nie mam przekonania "bo nie" ?? O ile dobrze pamiętam author solution nie ma wymiennego haka więc zrezygowałbym z zakupu, fajny jest ten hawk z allegro... A co do Unibike'a to przynajmniej nie ma w nim żadnych komponentów "no-name", ale cena powyżej możliwej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordzio Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Gianta Sierra ma mój kumpel! Rower sprawuje się świetnie! Amorek troche za twardy, ale sztywny i dobrze się jeździ! Szkoda tylko, że na shimano, ale IMO nawet jakby nie był na Sram'ie to ja bym brał! (wole tego Gianta a niżeli Authora) PS. BH nie bierz! Dlaczego? Bo osprzęt shimano sis tourney mówi sam za siebie! Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasti Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Mój kumpel miał ten sam osprzęt shimano w swoim rowerku (jest to jakiś victus). Jeździł tylko po mieście i po roku mu się rozsypał. Więc raczej nie warto. Sierra dużo lepsza (szczególnie na sramie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 A jeździłeś chociaż czy nie mam przekonania "bo nie" ?? Źle ująłem...Unibike mi się po prostu nie widzi z wyglądu ,oraz renoma marki nie jest tutaj tak wyrobiona ...wiem ,wiem ,wiem ...tłumaczenia głupiego. Jest trochę racji w twojej wypowiedzi ,ale ja mogłem od razu napisać o co mi chodzi..sory. Nie twierdzę ,że to zła marka i że produkuje jakieś "złe" rowery...ale mając gotówkę na nowy rower nie wybrałbym produktu tej właśnie Unibika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 a bo tam chodziło o Unibike Mission, a on jest kijowy, ramka kijowa, nie pod 1 i 1/8, fajne rowerki Unibika zaczynaja sie od Evolutiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi