kaeres Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Lazaro i Kands to to samo, więc wziąłbym pierwszego, bo jest tańszy o 50 zł Śmieszne zdanie w rękach kogoś kto dysponuje 300 postami na forum rowerowym. Oczywiście wiem, że użyłeś skrótu myślowego i chciałeś dać do zrozumienia, że są "prawie" takie same a jak wiemy z pewnej reklamy prawie potrafi zakręcić w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) Kands nie ma LO w amorze. Co do reszty to pod samym określeniem Alivio może kryć się wiele różnic. Swoją drogą, po co 2 marki, skoro modele identyczne i ten sam producent? Edytowane 16 Lipca 2012 przez szych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieniu Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Możesz powiedzieć,gdzie jest ten sklep? Ewentualnie gdzieś w okolicach wawy sprzedają kandsy? w czechowicach dziedzicach to ten sklep z aukcji co podalem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeV3nS Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 A, co powiecie o Arkus vip 6.0 ? Wart swojej ceny? Zamierzam go kupić więc pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert300 Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) 2i regulaminu poczytaj wcześniejsze posty temat wałkowany wiele razy , moim zdaniem w tej cenie są lepsze oferty , jedyne co arkus ma lepsze to z tyłu Deore , tyle na ten temat dziękuje dobranoc ! (a tak po cichutku to mam kands-a 1300 na zbyciu ) Edytowane 3 Września 2012 przez Puklus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manstar Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 poczytaj wcześniejsze posty temat wałkowany wiele razy , moim zdaniem w tej cenie są lepsze oferty , jedyne co arkus ma lepsze to z tyłu Deore , tyle na ten temat dziękuje dobranoc ! (a tak po cichutku to mam kands-a 1300 na zbyciu ) A czemu chcesz go sprzedać?;o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert300 Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 2i regulaminu jest kilka powodów , po 1 ,nawał pracy i związany z tym brak czasu na jazdę po 2 kontuzja nadgarstka po 3 w przyszłym roku mam zamiar przesiąść się na coś innego . chcesz się czegoś dowiedzieć pisz na priv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwardia1970 Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Wtajcie! Szukam nowego roweru mam wzrost 150cm i wagę 40kg. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agmy Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Witam wszystkich! Po wstępnej selekcji, przy określonych możliwościach finansowych (do 1.000zł) - waham się pomiędzy tymi dwoma modelami: http://www.rowerymerida.pl/produkt381/juliet-5-v-n2-rower-merida.html http://velo.pl/rowery/?id=717 Rower ma mi służyć do jazdy rekreacyjnej, nie tylko po asfaltowej drodze. Jestem kobietą więc te wszystkie nazwy, literki i cyferki przy osprzęcie niewiele mi mówią Tak więc proszę Was - jako doświadczonych rowerzystów - o kilka słów podpowiedzi Wcześniej miałam meride urban 6.5, ale niestety wbrew mojej woli znalazła sobie nowego właściciela Z góry dziękuje i serdecznie pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerz Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 http://allegro.pl/mocne-mtb-kands-energy-1100-acera-full-alu-kaseta-i2498445969.html Znajdę coś lepszego w lepszej cenie? Jak za te pieniądze wg mnie wygląda bardzo ciekawie... Co sądzicie o tym rowerku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Moze lepiej dolozyc 200zl i kupic kandsa 1300. /wytapatalkowane z x8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balik150 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Czytając zauwazyłem ze polecanie są rowery firmy kands, szczególnie 1300. Ale warto zauwazyć ze posiada on komponenty od zooma takie jak kierownica i mostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Ale w tej cenie znaleźć coś lepszego na osprzęcie alivio graniczy z cudem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balik150 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 intrygującą rzeczą jest też, że sprzedawcy na allegro nie piszą dokładnie co posiada rower, np: przerzutki tył: shimano alivio Hamulec przód: SHIMANO TARCZOWY mechaniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Witam. Zamierzam zakupic rower. Ostatni raz jezdzilem jakies 10 lat temu Waga : 100 kg / wzrost 180 cm. Chce zgubic troche ciala. Przeznaczenie to rekreacyjne wypady troche szosy/ troche lasu. Nie chcialbym wydawac duzych pieniedzy. Powiedzmy max to 1000 zl ale wolalbym aby bylo to 700/800. Znalazlem cos takiego : http://allegro.pl/lazaro-evolution-v1-super-cena-shimano-sr-suntour-i2520075605.html Moglby ktos doswiadczony wypowiedziec sie na temat tego roweru ? Nie znam sie totalnie Jezeli nie ten to co innego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scrappycoco Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Czy duża jest różnica między Lazaro V1 a Lazaro Evolution V3? Czy osoba jeżdżąca okazjonalnie tylko latem doceni lepszy osprzęt V3? Jeśli ludzie pytają o rower za 700zł wszyscy na forum jak wrony kraczą Kands 1300 lub Lazaro V3 a co z tańszymi modelami, nie mówcie że jest aż taka przepaść, ostatnio odnoszę wrażenie że forum opanowali sprzedawcy Kandsa i nie spotkałem jeszcze żadnej merytorycznej porady o rower w przedziale 700-800zł a wszystkie zapytania o rower tańszy niż tysiąc zł wylatują do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Znalazlem jeszcze 2 rowery. http://allegro.pl/kands-energy-500-v-brake-full-shimano-2012-i2523673955.html http://allegro.pl/kands-energy-700-solidny-goral-100-aluminiowy-i2523673960.html Niestety totalnie nie znam sie na zainstalowanych w nich podzespolach. CZy ktos moglby z tej 3 wybrac najlepszy i napisac czym sie roznia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scrappycoco Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 właśnie może wypadałoby zrobić w końcu wątek: "najlepszy rower budżetowy" lub "zamiast makrokesza kup X" albo "rower do 800zł" bo dla niektórych 200zł to jest sporo można np. za to dokupić rowerek dla dziecka i mieć 2 jeżdżące rowery niż jeden dobry bezużyteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Różnica między V1 a V3 jest kolosalna i zdecydowanie warta dołożenia grosza. Starczy do całkiem zaawansowanego etapu cyklozy, potem to już będzie z górki V1 i Energy 700 to ten sam poziom - najtańsze podzespoły, których precyzja działania pozostawi bardzo wiele do życzenia, tak samo żywotność. 500 to to samo co 700, ale jest na stalowej ramie i szczerze wątpię w deklarowane 14kg Inna sprawa, że przy budżecie 1000zł warto zainteresować się używanymi crossami, np: http://allegro.pl/koga-miyata-shimano-lx-alu-22-cale-i2536370555.html http://allegro.pl/rower-biria-pro-rs-28-treking-i2513379502.html Pierwsze z brzegu, jest tego bardzo dużo. Na wycieczki w weekend, do sklepu i pracy sprawdzi się dużo lepiej od mtb, tym bardziej takiego jak Kandsy i V1 wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiVoSH Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) http://www.hurtownia...?id_product=217 http://allegro.pl/la...2540012595.html W tym wypadku różnica w cenie jest uzasadniona? Kasy mam na razie jeszcze mniej, ale do którego bardziej opłaca się dozbierać? Ew. jakiś inny rower, najlepiej koło 800zł? Oczywiście wchodzą w grę używki. Gwoli ścisłości - 182cm, 83kg. Edytowane 13 Sierpnia 2012 przez PiVoSH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Mój kolega sprzedaje Meridę Matts 40. Rower liczy sobie dwie wiosny i jest w stanie idealnym. Wiem jak był jeżdżony i gdzie. Woła sobie za niego 1000zł. Czy to jest dobra cena za taki rower? Poniżej specyfikacja. Model: MATTS 40-D Rozmiar ramy: 18 " Rama: MATTS TAPPER D Waga: 14.8 Amortyzator/widelec: RST GILA ML 100 LOCKOUT Korby: SHIMANO M191 42-34-24 CG Przerzutka przód: SHIMANO M190 31.8 -42T Przerzutka tył: SHIMANO ALIVIO Hamulce: TEKTRO AURIGA COMP 180 / 160 Piasta przód: DISC ALLOY Piasta tył: DISC ALLOY Obręcze: DISC ALLOY Opona przód: CST C1348 26 x 2.1 Opona tył: CST C1348 26 x 2.1 Pedały: XC STEEL Kierownica: XM SPEED CEN FLAT 580 Mostek: XM SPEED CEN 17 Siodło: MATTS Liczba biegów: 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Woła sobie za niego 1000zł. Czy to jest dobra cena za taki rower? Za wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 To zależy od zużycia i stanu w jakim jest! Cena przyzwoita nawet o ile jest w stanie idealnym, a amorek działa. Jeśli mnie pamięć nie myli roczniki taki chodziły po 1600zł za nówki wtedy teraz jest drożej niestety. Nowy obecnie kosztuje 1899zł: http://www.rowerymerida.pl/produkt34/matts-40-d-rower-merida.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LFC Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Opłaca się za 1000zł LAZARO EVOLUTION V3 czy lepiej za 700zł kupić LAZARO EVOLUTION V1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Poprawiłem ładnych kilka postów, wszystkie za złamanie punktu 2i regulaminu, nie nagradzam tylko dlatego ze to było dawno napisane. Radze sie zapoznać zwłaszcza z punktem 2i przed napisaniem czegokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi