djkraszinio Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 jeżeli zastanawiasz się między Hexagonem V3 a tym Salamandrem to bezsprzecznie Salamander mimo rocznika 2005 to osprzęt jak na 1000zł wydaję się dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Bierz salamandra, bedzie lepszy mimo uplywu lat, co do ceny to ja bym jeszcze probowal ja zbic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semua Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 znalazłem jeszcze kolesia co składa rowery i przykładowy ma taki http://tablica.pl/oferta/nowy-wheeler-ID51b4.html na jakie części głownie zwrócić uwagę jakbym chciał sobie obejrzeć co ma ciekawego, bo jak wynika z postów na forum za 1000 lepiej kupić gotowy rower niż składany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Dla mnie nic ciekawego, z osprzetu to tylko deore z tylu ma fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat1 Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 (edytowane) Witam! Jeżeli chodzi o temat rowerów jestem laikiem. Potrzebuję roweru, który sprawdziłby się na dłuższych wyjazdach. W te wakacje mam zamiar pojeździć po szlakach górskich z sakwami oraz innymi rzeczami potrzebnymi na kilkudniowe wypady. Na co dzień rower będzie służył do rekreacyjnej jazdy w terenie. Zależy mi na tym aby był wytrzymały, na tyle bym nie musiał się martwić o to, czy się nie rozsypie na pierwszym lepszym podjeździe/górce (w miarę możliwości, bo wiem, że za tą cenę fajerwerków nie należy się spodziewać). Przed napisaniem tematu przejrzałem forum i zainteresowały mnie propozycje modeli Krossa Hexagon V4 i V6, Levela A2(pewnie za tą kwotę, którą mam do przeznaczenia będzie ciężko..), w sklepie rowerowym sprzedawca polecił mi model Giant Revel 5. Wiem, ze podane przeze mnie modele trochę się różnią cenowo, ważny jest dla mnie współczynnik cena/jakość, nie stać mnie abym dopłacał za rower niewiele więcej oferujący niż tańsza wersja. Będę wdzięczny za każdą Waszą propozycje, bo jak już napisałem jestem nie zam się za bardzo na sprzęcie rowerowym:) Aha wzrost: 170 cm waga: 80 kg Edytowane 2 Lipca 2011 przez mat1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Podam Ci najlepsze opcje w cenie i wybierz ten, ktory Ci najbardziej odpowiada: http://allegro.pl/rower-kross-level-a2-17-alivo-kurier-gratis-i1678975584.html jedna z lepszych opcji, osprzetowo bardzo dobrze jak za ta kwote http://www.rowerzysta.pl/unibike_2011/rower-gorski-unibike-fusion-2011.html rowniez dobry rowerek, warty ceny nawet jak na 2011(gdzie duzo sie placi za to samo co w 2010) http://www.rowerzysta.pl/2010/rower-gorski-unibike-fusion-2010-rok.html ten sam tylko rocznikowo starszy http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-arkus-vip-5.0-2010.html tani i super rower, wiele razy go polecalem http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-arkus-vip-6.0-deore-2010.html jak wyzej z tym ze tutaj glownym plusem jest przerzutka na tyl wysokiej klasy http://allegro.pl/aluminiowy-rower-wyczynowy-schwinn-mesa-sram-x7-i1679618540.html podobnie jak kross a2 swietny osprzet, rower wielokrotnie wybierany przez userow http://allegro.pl/schwinn-mesa-gsd-aluminuim-amortyzator-sram-sx5-i1665310819.html ciut tanszy odpowiednik Kazdy rower bedzie Ci dlugo sluzyl i bedziesz zadowolony, nie daj sie nabrac na gianty itp od sprzedawcow, ktorzy chca Ci wcisnac towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat1 Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 (edytowane) Dzięki za propozycje, zainteresowały mnie rowery Level A2 i Schwinn, szkoda tylko, że są w takich jaskrawych kolorach. Bardzo interesującą propozycją ze względu na cenę jest rower http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-arkus-vip-6.0-deore-2010.html#fragment-2 tylko nie wiem, czy wiele się różni od poprzednich, które wymieniłeś i czy wiele bym stracił na jakości wybierając najtańszą propozycje? Edytowane 2 Lipca 2011 przez mat1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Wiadomo, ze osprzet jest ciut slabszy jednak to i tak dobry wybor, tracisz glownie na napedzie- dostajesz slabsza przerzutke przod i manetki, korbe, reszta podobnie. Jak zalezy Ci zeby kupic tanio rowerek to ten bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat1 Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 (edytowane) A jeżeli chodzi o szeroko pojętą wytrzymałość tego sprzętu to podobna do droższych? Muszę zastanowić się jeszcze nad Unibike Fusion, szkoda tylko, że w tak niewielu sklepach sprzedają dane modele. Nie wiem czy w Szczecinie znajdę jakiś sklep żeby przymierzyć ramę (dla mnie pewnie 17-18"?). Edytowane 2 Lipca 2011 przez mat1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witam Wtej cenie zdecydowanie wygrywa KROSS A2 2009 FULL ALIVIO: http://allegro.pl/rower-kross-level-a2-17-alivo-kurier-gratis-i1678975584.html Najlepszy osprzęt Rama również będzie na ciebie dobra. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat1 Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 To, że Level A2 jest najlepszy to wiem, tylko zastanawiam się teraz czy warto dołożyć 400 zł czy może lepiej kupić Arcusa a te 400 zl przeznaczyć na lepsze sakwy, lampki, błotniki, bagażnik etc... . Czy jeżeli chodzi o wytrzymałość to Arcus jest podobnie "bezawaryjny" jak podany Kross? A co myślicie o tym modelu: nartyrowery.pl/lato/rower-schwinn-mesa-black-blue-model-2009/schwinn ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Ten schwinn z linku slaby wedlug mnie. Co do a2 to tak 400złt płacisz i dostajesz lepszy naped,rame i marke. Jednak jesli nie potrzebujesz roweru w ciezki teren to lepiej kupic arkusa i go doposazyc pod wlasne potrzeby, vip Ci wystarczy, jednak a2 jest lepsza baza do jakis modyfikacji. A jak nie jezdzisz w ciezszym terenie tylko lekki i duzo asfaltu to warto zastanowic sie nad kupnem crossa: http://unibike.pl/crossfiregts.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat1 Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 (edytowane) Myślę, jednak, że czasami będę eksploatować mój rower w cięższych warunkach. Zaczynam również zastanawiać się poważnie nad kupnem tego http://www.rowerzysta.pl/2010/rower-gorski-unibike-fusion-2010-rok.html jest to jakiś kompromis pomiędzy Arkusem a Levelem i nie ma tak pstrokatej kolorystyki. A i jescze chciałbym się spytać, czy taki świeżak jak ja będzie potrafił w miarę bezproblemowo poradzić sobie, ze złożeniem roweru, który przyjdzie w paczce i jak wygląda sprawa obsługi gwarancyjnej w przypadku kupna przez internet? A, i czy rama 19" będzie na mnie (170 cm wzrostu) dobra? Czy nie będzie problemu z przymocowaniem do niego bagażnika na sakwy? Edytowane 3 Lipca 2011 przez mat1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 To zalezy na jakich jest warunkach, bo w przypadku awarii powinno wystarczyc oddanie do najblizszego przedstawiciela Unibike, chyba ze trzebaby wysylwac w co watpie. Rower mysle ze dojdzie w calosci, tylko bedziesz musial przykrecic siodlo,kiere,pedaly. A jak nie to mozna zawiesc do serwisu i Ci zloza i nasmaruja od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadelka Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Rama 19 cali bedzie na pewno na Ciebie za duza. Moj maz jezdzi na 19", ale ma 190 cm wzrostu. Dla Twojego wzrostu tylko i wylacznie 17 cali. Sluchaj chlopakow, bo naprawde dobrze Ci radza. Na Twoim miejscu bez zastanowienia wzielabym a2, bo to naprawde fajny rower, w dobrej cenie i rozmiar ramy masz idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat1 Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Dzięki za rady, przejdę się po sklepach i poprzymierzam ramy, co do kupna a2 to kwestia pieniędzy:). Muszę jeszcze raz się zastanowić i podjąć decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Jak dla ciebie to rama zdecydowanie 17 calowa i tylko taka 19 to dla ciebie byla by zdecydowanie za duża zdecydowanie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semua Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 dobra zrobiłem zakup kellys quartz http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/71/Kellys.Quartz/ używany bardzo mało co widać po całym rowerze i oponach oryginalnych z "włoskami" jeszcze na gwarancji. cena 900 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasek5 Napisano 4 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam Zamierzam kupić rower i zastanawiałem się między tymi dwoma modelami: - Arkus vip 6.0 - Kross hexagon v3 Na rower mogę prznaczyć max 1000zł. Zależy mi jednak na tym, aby miał 24 biegi a takiej v3-ki nie znalazłem. W związku z tym zainteresowałem się modelem v6. Chciałem się zapytać czy te rowery nadawały by się do jazdy (50% szosa / 50 % las) ? Z tego co wyczytałem na forum ten arkus jest lepszy od v3-ki, ale czy jest też lepszy od v6 ? Czytałem też w temacie o v6, że kilka lat temu można go było kupić za 900zł, teraz z tego co widze jest za 1200-1300zł, orientuje się może ktoś czy da się go gdzieś znaleźć za ok 1000zł (rocznik 2010 lub 2009) Dziękuje za każdą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat1 Napisano 4 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Postanowiłem nadwyrężyć trochę mój budżet i posłuchać się Waszych rad:). Rower Level A2 już w drodze:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djkraszinio Napisano 4 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Z tego co widzę to Kross ma lepszą kasete bo Alivio Arkus ma Acera ale za to Kross ma gorszą przerzutkę z tyłu bo tylko Acera a Arkus ma Deore co do amora to nie wiem czy duże są różnicę między XCT a XCM, a w Krossie tarczówki za tę cenę to nic specjalnego lepiej za tą kasę co zostanie można np sobie dokupić super v-braki, ogólnie sam mam Arkusa i go polecam za tę cenę naprawdęfajny rower i przyjemnie i fajnie mi się na nim jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 4 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 (edytowane) Myślę, że podjąłęś najlepszą decyzję- wktutce zreszta sam się przekonasz. ;] pozdrawiam i życzę miłej jazdy. Edytowane 4 Lipca 2011 przez ziemian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronko Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 lukasek5 do tysiąca to kupisz Schwinna Mese GS, która jest raczej lepsza od Twoich propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MmateuszM Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam wszystkich po raz pierwszy na forum Bez zbędnych ceregieli: waham się między unibike mission i fusion. We wcześniejszych wypowiedziach nie znalazłem odpowiedzi. Raczej zdecyduję się na rocznik 2010. Różnica to ok. 200zł. Nie jestem zbyt obeznany w temacie rowerów, jestem na etapie czytania, czytania i jeszcze raz czytania... Ostatnio sprzedałem swojego makrokesza żeby przesiąść sie w końcu na ROWER. Czy warto dopłacić 200zł? Nie chodzi mi o porównanie typu: tu masz acera, a tu alivio. Tylko czy będzie na tyle odczuwalny komfort w jeździe aby te 200 dołożyć. Interesuje mnie też kwestia wolnobieg/kaseta. I jeszcze jedno pytanko: czy unibike ma dobre ramy? Wiem, że to pytanie zbyt ogólne. Ale na moim etapie "wtajemniczenia" jednak zastanawia fakt dlaczego za takiego samego gianta trzeba dać parę stówek więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Tak warto, zawsze warto, niby 200zlt a roznica jest. Mission ma wolnobieg, a fusion kasete z tego co wiem(jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi). Unibike wedlug mnie ma naprawde fajne ramy, jednak niektorzy fanatycy marek bardziej "prestizowych" uwazaja te rowery za slabe, moze przez to ze sa tansze a maja lepszy osprzet:). Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi