K0xzc0 Napisano 18 Maja 2008 Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Poczytałem ale nadal nie wiem co wziąć Sprzęt dla kobietki,160cm wzrostu i 50kg wagi-czyli maleństwo:) Ma starczyć na dłuższe wycieczki po terenie różnym- taka niedzielna rowerzytka;) Cana do 1000zł wraz z osprzęem byłoby cudownie! hexagon v5: http://www.allegro.pl/item362372048_okazja...na_komunie.html Czy kultowy już Rockrider 5.2? Dodam, że mieszkamy pod Warszawą(30km) ale na miejscu serwis krossa jest, więc skłaniam się ku niemu. średnio będzie ise chciało do Decathlona latać na serwis:/ Co byście zrobili w takiej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 21 Maja 2008 Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Ja Rockridera mogę z czystym sumieniem polecić. Używam od przeszło roku i jestem wiecej niż zadowolony. Nic się z nim złego nie działo. Jedyne co, to raz regulowałem (a właściwie podregulowywałem) przerzutki i wymieniłem hamulce na Avidy SD3 (w przyszłości dojdą jeszcze klamki SD5 + zmiana napędu na SRAM x5 albo x7 ) - ale to nie jest oczywiście wymagane Rower ogólnie bardzo fajny, i za te pieniądze chyba nic lepszego się nie znajdzie. Za Hexagonem przemawia na pweno cena - w końcu to prawie 200zł taniej. Ale i osprzęt jest słabszy, chyba też jest trochę cięższy(?). Myślę jednak, że powinien jej spokojnie wystarczyć. Aha, zwróć uwagę, że Kross jest w trzech wersjach kolorowych - z doświadczenia wiem, że dla kobiet wcale nie jest to bez znaczenia A tak swoją drogą, nie zastanawiałeś się nad zakupem roweru Crossowego? Do takich zastosowań dla kobitki chyba był by fajniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 21 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Powiem tak 5.2 sprzedajemy w ilościach sporych... A na serwis wracają dosłownie sztuki i to serwis "regulacyjny" tzn nie, że coś padło, a w ramach darmowej ponownej regulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
postman Napisano 22 Maja 2008 Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Powiem tak 5.2 sprzedajemy w ilościach sporych... A na serwis wracają dosłownie sztuki i to serwis "regulacyjny" tzn nie, że coś padło, a w ramach darmowej ponownej regulacji Lookas 46 co mozesz powiedziec o Rockrider 6.3 . Czy jest to dobry wybor za ta cene ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jot23 Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam, zastanawiam sie nad kupnem roweru MTB. Mam na oku takie rowery: Scott yz3, Author Kinetic, Biria MTB Alu na SRAM 7.0, oraz wyzej wspomniany Rockrider. Tylko pytanie: gdzie taki dostac najtaniej? I który z nich polecacie? Z wygladu najbardziej podoba mi sie Biria, kształt ramy najbardziej odpowiada mi w Authorze. Który z tych rowerów ma najlepszy osprzęt i który jest najbardziej godny polecenia? Dodam, ze cena poniżej 1000zł mile widziana. W grę wchodzą licytacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar3cki Napisano 29 Maja 2008 Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 ja takze zastanawiam sie nad zakupem roweru - moze ktos doradzi ;] teren w jakim mam zamiar jezdzic to glownie asfalt / las / lekkie pagorki etc. zastanawiam sie nad ktoryms z tych rowerow, cena od 1000 do 1200: 1. NORTHTEC HALCYON http://allegro.pl/item373190794_northtec_h...008_super_.html 2. KROSS HEXAGON V6 http://allegro.pl/item371314206_kross_hexa...we_tektro_.html 3. KROSS LEVEL A4 http://allegro.pl/item368377138_kross_leve...ull_alivio.html 4. DECATHLON ROCKRIDER 5.2 http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-5-2-34976523/ prosze o opinie szczegolnie na temat tego pierwszego ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnaś Napisano 29 Maja 2008 Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Z tych to A4 potem rockrider lub hexagon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 31 Maja 2008 Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Też uważam, że a2 albo rockrider. Tylko kolego, zwróć uwagę, że rower z linku to level A2. A4 kosztuje już 1500zł. Hexagony kiedyś mi się podobały ale teraz nie wiem czy nie jest to przerost formy nad treścią.. tarczówki w rowerze za 1000zł, hmm jot23, jeżeli w Authorze najbardziej pasuje Ci rama to bierz tego authora. Osprzęt możesz zawsze zmienić a niewygodą ramę trochę ciężko. [edit]aha, chciałeś opinię na temat tego norteca... Jak dla mnie zalatuje trochę makro w dodatku bardzo drogim makro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar3cki Napisano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 w moim przypadku padnie (bo jeszcze go nie kupilem) na Author Basic 2008. w przyszlosci zmienie sobie przednia przezrzutke na Alivio i bedzie z tego fajny sprzecik mysle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jot23 Napisano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Jaki rower około 1000zł, moze wiecej polecacie w klasie tego: http://allegro.pl/item368134706_author_kin...nie_giant_.html ale nowy? Chodzi mi przede wszystkim o taki kształt ramy. W czwartek jadę do Starego Browaru w Poznaniu, tam przymierze pare rowerków. Jakie rowerki podobne do tego Authora polecacie? Co sądzicie o Giant Rock? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasty Napisano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 witam dawno mnie tu nie było ale chce kupic rowerek tak do 1200zł czy Kross level a2 będzie najlepszym wyborem? i czy nadal w krossach są takie akcje że jest naklejka z rozmiarem ramy 19 a jest tak naprawde rama 17? i jeszcze zapytam na wzrost 183cm będzie odpowiednia rama 19? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucky1777 Napisano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Potrzebuje rower do jazdy terenowej czyli MTB. Najlepiej w granicach 1000zl . Bylbym wdzieczny za jakies pozycje poniewaz sam dobrze sie nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar3cki Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 @jot23, @tasty, @Lucky1777: Kross Level A2, Author Basic, Unibike Evolution. sam mialem brac Author'a Basic z tego roku ale jednak padlo na Unibike'a Evo, nie zaluje ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jot23 Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 a merida MATTS TFS 100-V? trochę trzeba do niej dopłacic, ale czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar3cki Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 @jot23: tez nad nia myslalem jak szukalem roweru dla siebie. czesc osprzetu ma ponizej Alivio, czesc od Meridy, nie warto... mowie Ci, pomysl nad Evolution, ew. A2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnaś Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 tak tylko że kolega chciał rower za 1000zł, a Evo kosztuje 1300zł. zastanów się nad a2 a jak chcesz do 100zł to rockrider 5.2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucky1777 Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Mnie kreci Kross level A2 ale czym roznisie wersja Full aivo od normalnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Full Alivio jest na wyższym osprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucky1777 Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 czyli jedynie full sie oplaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
glodzilla Napisano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Witam wszystkich szanownych użytkowników Potrzebuję nowego roweru, dobrego do jazdy po łąkach, ubitych polnych dróżkach, lesie i oczywiście asflacie Mam 174cm wzrostu i ważę 75kg (jeśli ten fakt jest istotny ^^). Zależy mi na rowerze który wytrzyma dość długo i się nie rozpadnie na pierwszej lepszej trasie rowerowej, no i żeby wyglądał dość fajnie (nie chodzi mi tu o szpan tarczówkami albo full amortyzacją, nie w tym rzecz). No i oczywiście żeby też wytrzymał moje chwilowe "odpały", czyli wybranie bardzo "ukorzenionej" drogi leśnej, jazda po wyschniętych dołach wyrobionych przez traktor na polu, czasem jakiś bezsensowny wjazd na rampę przy przejeździe przez park no i zjazd dłuższym odcinkiem asfaltówki z ciut większą prędkością Szczerze powiem, że myślałam nad modelem Halcyon z V-brake'ami z Northteca, więc z chęcią posłuchałabym opinii, jak na razie dużo o nim nie wiem. Możliwe, że będę mogła podciągnąć fundusze do 1200zł, jest to jednak dość niepewne, więc zatrzymuję się na razie na granicy 1100. Zaznaczam, że nie interesuje mnie kupno roweru na allegro (nie żebym miała coś przeciwko, po prostu chcę mięc blisko do sklepu w razie potrzeby naprawy itd) więc prosiłabym o propozycję rowerów po oryginalnej cenie producenta do ok. tych 1100zł. Z góry wszystkim dziękuję i pozdrawiam Edytowane 18 Czerwca 2008 przez Ecia pkt 1 regulaminu; i następnym razem, zanim założysz temat, skorzystaj z wyszukiwarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 20 stron na ten temat: http://www.forumrowerowe.org/rower-MTB-ok-...-zl-t14497.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Znajoma ostatnio za 1139 pln kupiła Meridę Sub-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
glodzilla Napisano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Dzięki firzu, będę rozpatrywać tę Meridę bo nawet nawet, wpadła mi w oko Jeszcze jakieś propozycje? Chętnie posłucham Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jot23 Napisano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Kross level a2. Bierz wersję full alivio. Nie wiem jaka jest różnica miedzy amorkami, ale z tego co czytam opłaca sie zarówno Rock Shox Dart 2 jak i Suntour XCR. Wpisz na Allegro level a2 i znajdziesz kilka ciekawych ofert. Sam planuje zakup takiego roweru. Jak myślicie, który z amorków jest bardziej miękki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Ja tez moge z czystym sumieniem polecic Krossa Level A2. Posiadam wersje z full Alivio i amorkiem Rock Shox Dart 2. Naprawde bardzo fajny sprzecik. Jesli chodzi o pytanie jot23 to bardziej miekki jest Suntour XCR. Jednak wedlug opinni uzytkownikow Rock Shox Dart 2 jest minimalnie lepszy takze co kto woli. Przy mojej wadze 70kg Rock Shox Dart 2 sprawuje sie naprawde bardzo dobrze, ladnie wybiera nierownosci. Mysle ze warto doplacic do tego amorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi