Pablo59 Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 (edytowane) Podany termin to jedno , a rzeczywista możliwość jego wyegzekwowania w razie awarii to drugie Furtka "niewłaściwa eksploatacja" pozwala na wiele - zwłaszcza gdy w grę wchodzą realne koszty dla gwaranta. Edytowane 25 Marca 2017 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alucrad123 Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam, ostatni rower jaki miałem to przy komunii, czyli jakieś 15 lat temu. Chce znowu sobie trochę pojeździć, głównie po mieście. Żadnego skakania czy tym podobnych, zwykła, spokojna jazda. Czy da radę coś wyhaczyć do maksymalnie 1000zł? Czy taki ROMET 2015 RAMBLER 3.0 ALTUS SUPER OKAZJA RAMA 19 (6767513505) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. byłby sensowny? Niby przeceniony o 500zł. Prosiłbym o jakieś rady. Z góry dziękuję! Mój wzrost to 180. Waga 85kg. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Alucrad123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plok Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Witam, chciałbym kupić rower Kands Energy 1100 w wersji damskiej, ale zobaczyłem, że Lazaro Evolution ma trochę ładniejsze malowanie i wolałbym Lazaro. Czy te rowery są na takiej samej ramie? Zależy mi na geometrii dokładnie takiej jak ma damski Kands Energy. I jeszcze jedno pytanie: czy wie ktoś gdzie w Warszawie można przymierzyć się do damskiego Kands energy / Lazaro Evolution? Czy w cenie ok 900 - 1200 zł jest jakiś lepszy wybór niż powyższy, jeśli chodzi o damskie ramy? Będę wdzięczny za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 O ile się nic nie zmieniło, to Ożarów lub Józefów k/ Otwocka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plok Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Ożarów już wiem, ale sklepu w Otwocku nie potrafię zlokalizować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Józefów, Polna 25 - jeszcze w zeszłym roku mieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plok Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Dzięki. A co do rowerów Lazaro Evolution/ Kands Energy, to są na takich samych ramach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Jesteś widzę z Legionowa. Na Modlińskiej masz jeszcze jakiegoś dystrybutora Kandsa http://kands.pl/dystrybutorzy/ i wyszukaj Modlińska 83. Może spróbuj tam się wybrać. Kolega ma Energy 1300. Ja kupiłem teraz Alfa City więc trekking i ramy są takie same czyt. za duże. Mam ramę 19 przy wzroście 183 i mam wrażenie, że za duża no ale jeszcze nie jeździłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plok Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebron5 Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Witam, szukam nowego roweru mtb do 1000 zł dla 10-latka -co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relyt Napisano 19 Maja 2017 Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 (edytowane) I jeszcze jedno pytanie: czy wie ktoś gdzie w Warszawie można przymierzyć się do damskiego Kands energy / Lazaro Evolution? Wczoraj pedałując obok zauważyłem jakieś Kandsy na wystawie w sklepie rowerowym Annda w Piasecznie. Może dziś lub jutro się przyjże co oni tam mają. Edytowane 19 Maja 2017 przez relyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oalan1 Napisano 27 Maja 2017 Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Witam, szukam roweru miejskiego lub mtb dla dziewczyny 162 cm wzostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Cześć. Mam crossa, ale myślę też nad MTB z racji, iż wokół mnie znajduje się masa polnych dróg. Niestety, próbowałem przejechać na stockowych oponach odcinek, który łykałem swoim starym rowerem bez problemu i mocno się zawiodłem, bo opony są zdecydowanie zbyt wąskie . Stary rower jest na mnie za mały i niezbyt pewny. Czy znajdę coś poniżej budżetu z tematu, tak do 800zł, co będzie warte uwagi? 21" i 28" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Nie myślałeś nad zmianą opon? Cross to rower stworzony na polne drogi - MTB jest tam na wyrost. Do 800 zł to sama bieda - wolnobiegi i najniższy osprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 http://allegro.pl/rower-gorski-target-free-100-promocja-i6562580554.html to chyba najtaniej z tego co się nadaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Nie myślałeś nad zmianą opon? Cross to rower stworzony na polne drogi - MTB jest tam na wyrost. Do 800 zł to sama bieda - wolnobiegi i najniższy osprzęt. Myslałem, ale wtedy nie pojeździłbym zbytnio po asfalcie i takie zmienianie opon co parę dni :S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Nie przeceniasz czasem tych polnych dróg? Nie wydaje mi się, żeby tak potrzebne były opony do DownHillu i spokojnie opędziłbyś je na Continentalach Race Kingach lub Schwalbe Smart Sam, a to są opony, które bardzo dobrze sprawdzają się na asfalcie. Z autopsji mogę potwierdzić, że średnie prędkości po zmianie opon z 32 mm na 47 praktycznie się nie zmieniły. Mało tego - na odcinkach do ~50 km to rower MTB na oponach 2,25' specjalnie nie odstaje (jak się tył dopompuje, żeby nie bujało na podjazdach ). To jest mit, że wąska opona sama jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dafor Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Co myslicie o tych rowerach? Oplaca sie je brac? A jezeli tak to ktory lepszy MTB Rockrider 520 27,5" https://www.btwin.com/pl/rowery-gorskie/Rowery-gorskie-sportowe/19510-rower-gorski-mtb-rockrider-520-275.html MTB Rockrider 340 26" https://www.btwin.com/pl/rowery-gorskie/Rowery-gorskie-sportowe/18711-rower-gorski-mtb-rockrider-340-26.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Na poważnie masz wątpliwości patrząc na ceny ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyBr Napisano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Witam Rower dla dziewczynki 11 lat typ, MTB, cross treking, ma 146 cm wzrostu i w rozkroku 68 cm. Co moglibyście polecić w budżecie do 1100 zł. Generalnie nie wiem jak dobrać rozmiar ramy ani jakie koła powinien mieć taki rower aby za rok nie trzeba by było go wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio94 Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Witam, szukam roweru dla siebie do jazdy rekreacyjnej po każdym typie terenu. Chciałbym przeznaczyć maksymalnie około 1200zł.Znalazłem taką ofertę i wydaje mi się ona rozsądna:http://allegro.pl/rower-gorski-romet-rambler-26-4-ltd-promocja-i6706140625.htmlPodpowiedzcie czy sprzęt jest warty tych pieniędzy, a jak nie to proszę o radę co lepiej wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Nie przeceniasz czasem tych polnych dróg? Nie wydaje mi się, żeby tak potrzebne były opony do DownHillu i spokojnie opędziłbyś je na Continentalach Race Kingach lub Schwalbe Smart Sam, a to są opony, które bardzo dobrze sprawdzają się na asfalcie. Z autopsji mogę potwierdzić, że średnie prędkości po zmianie opon z 32 mm na 47 praktycznie się nie zmieniły. Mało tego - na odcinkach do ~50 km to rower MTB na oponach 2,25' specjalnie nie odstaje (jak się tył dopompuje, żeby nie bujało na podjazdach ). To jest mit, że wąska opona sama jedzie No wiesz, ja nie mam zbyt dużego porównania. Zamontowałem licznik i szok... zacząłem jeździć po 40-45km/h, a na lekkich spadkach wysokości prędkość dochodziła do ponad 50, a trochę dalej był znak do 40 . Na obecnych oponach nie da się jeździć po ziemi, po prostu zjeżdżam całym rowerem. Edytowane 10 Czerwca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ekib Napisano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Znalazłem niezłe ogłoszenie z rowerem MTB 29er za 920zł : https://www.olx.pl/oferta/rower-mtb-29er-leader-bike-bogaty-zestaw-akcesoriow-CID767-IDmKCke.html#9cd0b68c9f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Ten Leader Bike niby spoko, ale napęd to już jest, albo dosłownie za chwilę będzie do wymiany. Kasetę i łańcuch trzeba liczyć... No wiesz, ja nie mam zbyt dużego porównania. Zamontowałem licznik i szok... zacząłem jeździć po 40-45km/h, a na lekkich spadkach wysokości prędkość dochodziła do ponad 50, a trochę dalej był znak do 40 . Na obecnych oponach nie da się jeździć po ziemi, po prostu zjeżdżam całym rowerem. Średnie? Chwilowe to i po 60 można latać, ale nie świadczy to o niczym więcej jak dobrym spadku. Chodzi Ci o ubitą ziemię? Zmień opony, zejdź z ciśnieniem, popraw technikę - za 1000 zł to rowery są słabiutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R3d0ne Napisano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Witam, od jakiegoś czasu planuję zakup roweru MTB raczej do jazdy rekreacyjnej. Budżet ustaliłem właśnie na około 1000 zł, wiem, że za te pieniądze raczej nic nadzwyczajnego się nie dostanie, jednak ostatni raz na rowerze jeździłem dość dawno, dlatego na początek powinno wystarczyć. Na chwilę obecną mam dwa typy; 1. Wspomniany wyżej w tym temacie ROMET TARGET FREE 100: http://allegro.pl/rower-gorski-target-free-100-promocja-i6562580554.html 2. Również znaleziony na allegro SPARTACUS MARATHON 27,5: http://allegro.pl/rower-spartacus-marathon-27-5-altus-gratis-blotnik-i6736760387.html Według Was, który z podanych byłby lepszym wyborem? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi