RoboD Napisano 17 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Za niewiele ponad 1000 zł http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?...r=45&id=306 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lordpablo Napisano 18 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Poszedłem do sklupu spytać o tego Unibike'a Mission to koleś sie zaśmiał i powiedział, że są to rowery nieosiągalne teraz...popyt na nie straszny i trudno je dostać Może wie ktoś gdzie taki rower bym dostał w Poznaniu ? W innym sklepie zaś koleś mi poradził 23 calowego Gianta Escaper'a http://www.revor.pl/model,295.html za 1099zł tyle, że wstępnie mój zakup miał sięgać max 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lordpablo Napisano 19 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 No cóż poradziliście mi rowery, których nie ma Przeszukałem już cały Poznań i nic, teraz rozszerzam swoje poszukiwania na całą Wielkopolske Prosiłbym bardzo jeszcze o wypowiedzenie się na temat tego Escaper'a. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strider Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Może popatrz na ofertę Kross-a. 300zł więcej i masz takiego Felta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mortimer Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 @RoboD dał dobra propozycje! Merida Kalahari K-8 jest dobra jak na za takie pieniądze. Niewiele ponad 1000zł. Myślę, że bedzię to najlepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lordpablo Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Ok kupiłem Kalahari K-8 ale co ja sie go naszukałem żeby z ramką 22" był Szkoda tylko, że merida dała inne foto tego roweru niż jest w realu bo w realu ma amor sprężynowy ale co tam, za to dostałem nóżke, licznik i malutki upust Po sezonie zmienie sobie na amor oleisto jakiśtam. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnaś Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Mam małe pytanie, czy do rockridera 5.2 da sie zamontować bagażnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Na sztyce oczywiście ale tak to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polpl Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Widzę, że nikt nie wie jak z Unibika załatwić rower. Jak mi sprzedawca powiedział, że na rower (Viper) mam czekać miesiąc to mało ch... mnie nie upalił i wysłałem maila do siedziby nawet fajne hasło ze strony wkleiłem: "dostarczyć biker'owi sprzęt najwyższej jakości, po możliwie najniższej cenie, oraz w jak najkrótszym czasie." i ogólnie poskarżyłem się. Maila odebrał pan Z. Lewandowski kierownik działu marketingu (gorące pozdrowienia). Rower obiecał załatwić w niecały tydzień i słowa dotrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 w warszawie przy okopowej(albo obozowej) jest jeszcze parę sztuk(np.Evo i Mission) aż się zdziwiłem ale jeszcze mają pzdr http://www.sportset.pl/sklep/index.php?cPa...5dc854b07df263b chyba mają jeszcze tu: http://www.activbike.pl/index.php/cPath/28...e2c2b34988aedcc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommyride Napisano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Za taką kwotę to proponuję Decathlona Rockridera 5.2 . Wiem , że decathlon się niektórym źle kojarzy ale myslę że to rozsądna propozycja. Rowerek ma fajną ramę (podobno produkcji Meridy), Solidne koła z oczkowanymi obręczami Rigidy (model Sphinx), łańcuch Srama ze spinką, dobrą kasetę 8 rzędową sram 830, bardzo przyzwoite hamulce, dobre siodło (selle royal viper) i jak na swoją cenę świetną kierownicę i mostek. Moja siostra go ma i sprawuje się bardzo dobrze. Rama jest długa i typowo sportowa. Jedynie amortyzator jest kiepski - Spinner - mozna pokuśić się o wymianę na XCR-a i będzie naprawdę konkretny rowerek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amr Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witam. Mam do wydania 1000zł na rower. Spośród podanych wyżej wybrałem sobie kilka które by mnie interesowały i prosiłbym o szczegółowe porównanie tych modeli, bo samemu jakiejś wielkiej wiedzy na temat podzespołów nie mam - Unibike Mission - B'Twin Rockrider 5.2 - Kross Hexagon V4 - Merida Kalahari K8 Te rowery w sklepach mają ceny do 1000zł. Na allegro za taką cenę mógłbym jeszcze dostać Krossa Hexagona V6 lub Gianta Sierre, tylko nigdy nie kupowałem niczego przez internet i mam pewne obawy co do tego. Czy mógłby mi ktoś również wyjaśnić jak wyglądałby odbiór i serwisowanie takiego roweru? Czy wielkość ramy musiałbym ustalić przed transakcją na allegro czy po? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 amr Rockraider 5.2 i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinuz Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Kross Hexagon V6 - do 1000pln najlepsze rozwiązanie. Co do zakupów z internetu: Rower przychodzi ci w paczce, wystarczy dokręcić kierownicę. Serwisujesz go w każdym autoryzowanym serwisie Krossa. Ot wielka filozofija ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Teraz Kross robi ładne promocje, więc można dostać dobrego Krossa za małą kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amr Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 A czy te hamulce w Hexagonie są dobrej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garfield^ Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 jakbys mogl doplacic okolo 100zl to polecam jeszcze Krossa level a2, jesli nie boisz sie wyslac kase to wystarczy dolozyc 59zl i masz tansza wersje a2 z suntourem xcr za 1059zl, polecam bo sam mam, a jest jednak lepszy od hexagona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Za kwotę, którą wcześniej miałem przeznaczoną na K-8 (1050zł), kupiłem na Allegro Meridę SUB 20-V: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=227275190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amr Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Chyba się zdecyduję właśnie na Krossa A2. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kertoip Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Który rower uważacie za lepszy..... KROSS HEXAGON V6 MERIDA SUB 20-V lub FD Jeszcze jedno. Nie zanam się na sprzęcie rowerowym, więc powiedzcie mi jeszcze czy duża jest różnica między HEXAGONEM V6 a V4 ??? Różnica w cenie to 300zł na allegro. Rowerem będę jeździł po asfalcie i utwardzonych drogach leśnych na mazurach. Nie mam zamiaru skakać czy zjeżdżać z gór na złamanie karku tylko spokojnie przemieszczeć się z punktu A do B bez jakiś wygłupów. Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josearkadio Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Jeżeli chodzi o rower do jazdy po parku i mieście w celach rekraacyjnych rower do 1000zł jest ok, ale jeśli chodzi o ściganie to nie polecam. Żadna firma nie jest w stanie zrobić takiego roweru - a jak do ścigania to tylko używka ( chyba że komus życie niemiłe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kertoip Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam Który rower się bardziej opłaca kupić Merida Sub-v20 czy Kross A2. Zastanawiam się jeszcze nad Kross V6 z tarczami. Doradzcie mi coś. Na poprzedniej stronie pisałem jeszcze o V4, ale postanowiłem zainwestować w coś lepszego. Jeszcze pytanie co do ramy. Mam 176cm to powinna być rama.... 19" Krossa. Natomiast Merida Sub 18" ?? Można tanio kupić meridę z ramą 20" ale to byłoby przegiecie chyba Liczę, że ktoś się odezwie i udzieli mi konstruktywnej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josearkadio Napisano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Mam 180cm i jeździłem na Meridzie o rozmiarze 20" - była za duża. Teraz mam Meridę 18" i jest ok (właściciel sklepu Meridy w Puławach ma 176 i jeździ na 18"). A jeśli chodzi o hamulce tarczowe w rowerze w kwocie do 1500 zł to nie polecam. Hamulec mechaniczny jest w zasadzie nie do ustawienia - jak nic nie ociera to masz zwalniacz nie hamulec. Kupując któryś z tych rowerów bierz z V-brake'ami. Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez Ecia v-brake, nie v-break (co to w ogóle znaczy?!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garfield^ Napisano 1 Września 2007 Udostępnij Napisano 1 Września 2007 josearkadio dobrze pisze piwo mu choc co do rozmiaru to ja mam 180cm, zamowilem 19" przyszlo 21" i w sumie moze byc, jest ciut za duza, no ale daje rade stanac na ziemi, ja bym polecil level A2 z racji, ze Merida bardziej sie ceni, za ta sama kase u kross'a dostajesz lepszy osprzęt, a czy rama jest lepsza czy gorsza od Meridy to trudno powiedziec, na pewno ta krossowa nie jest zla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymek Napisano 8 Września 2007 Udostępnij Napisano 8 Września 2007 delete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi