snk Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Nie no, mistrzu, jak chcesz rower do zastosowań sportowo-treningowych i sam masz parę w mięśniach to co najmniej Kands 1300, bo inaczej go szybko przerośniesz i będziesz się złościł, że nie dopłaciłeś tej stówki więcej. Coś jeszcze do wyboru mam ? ;P Tak żebym miał dylemat xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 http://allegro.pl/lazaro-evolution-v3-full-alivio-amor-z-blokada-m-i3418905292.html http://allegro.pl/mega-rower-gorski-scud-argon-26-alivio-amortyzator-i3417246674.html wybór jednak jest tylko pozorny - to wszystko składa ta sama firma ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qusiu Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 jak duża jest różnica w użytkowaniu Lazaro v2 a v3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) Duża. Lepsze jest prawie wszystko > amortyzator, korba, obie przerzutki, kaseta. V2 to takie minimum, a V3 to już naprawdę przyzwoity rower. Edytowane 23 Lipca 2013 przez Tadeus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qusiu Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Tylko pytanie czy potrzebuje lepszego roweru, zapożyczyć się czy kupić v2 i potem żałować, oto jest pytanie:) A co sądzicie o tym? http://allegro.pl/spartacus-kola-28-cross-model-2013-25-i3415604798.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 To to samo co V2 tylko cross, a nie MTB. A czy potrzebujesz to ja nie wiem. Jeśli nie będziesz jeździł zbyt dużo i nie będziesz chciał jeździć w poważniejszym terenie to pewnie v2 ci styknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snk Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Poszukuję porady co do zakupu roweru. Rower słuzył by generalnie na wypady weekendowe do lasu, w góry, czasem do pracy. Mierze 193cm i ważę blisko 98kg ( sporty siłowe ). Wg obliczeń z wzoru wynika, że rama to 21". Jakieś sugestie ? ps. rower nowy oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qusiu Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) Co masz na myśli cięższy teren? myślę, że będę się zapuszczał jedynie w leśne, wyboiste, szutrowe drogi, czasami przetnę może jakąś łąkę. A no i w zimie chciałbym od czasu do czasu pojeździć po lekko zaśnieżonych drogach. Edytowane 23 Lipca 2013 przez qusiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Może taki? Rama 20' http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-raleigh-storm-1.0-2012.html#fragment-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakubek89 Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Kupiłem V3 lazaro i calkiem jestem zadowolony ....fajnie wygląda i jeździ się też gładko...aczkolwiek jestem zdziwiony bo jeżdżę na przełożeniu 3x4 , więc dosyć ciężkim, a wogóle tego nie czuje. Problem miałem z bagażnikiem i błotnikami bo nie pasowały (niby uniwersalne), ale jakoś udało mi się zamontować. Mam pytanko do takich nowych rowerów, a mianowicie. Jak szybko oddać go do przeglądu takiego pierwszego, czyli dokręcenie srubek, naciągnięcia linek itp. ? Bo trzeba to zrobić jakoś szybko, żeby gwarancja była ważna, czy się mylę? Kupiłem V3 lazaro i calkiem jestem zadowolony ....fajnie wygląda i jeździ się też gładko...aczkolwiek jestem zdziwiony bo jeżdżę na przełożeniu 3x4 , więc dosyć ciężkim, a wogóle tego nie czuje. Problem miałem z bagażnikiem i błotnikami bo nie pasowały (niby uniwersalne), ale jakoś udało mi się zamontować. Mam pytanko do takich nowych rowerów, a mianowicie. Jak szybko oddać go do przeglądu takiego pierwszego, czyli dokręcenie srubek, naciągnięcia linek itp. ? Bo trzeba to zrobić jakoś szybko, żeby gwarancja była ważna, czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 czas 1 przegladu po okolo 100 km przejechanych. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majeranek15 Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Ktos mi podpiowie jedna rzecz e lanzaro integral v3. By przykrecic przednie kolo do widelek trzeba dac ten precik z szybkozamykaczem. Sa tam dwiensprezynki one tez maja byc? Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majeranek15 Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Ok tak zrobilem. A z przodu da sie jakos delikatnie obnizyc amorka, bo wedlug mnie przod jest za wysoko:p Tak napisali o bardzo mocnym dokrecaniu pedalow ze ja glupi cale kostki rozwalilem u palcow Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qusiu Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Wolałbym jednak coś na kołach 28 żeby czasami wyjechać na szosę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzawelSH Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Tak jak napisałeś, ten mały pręcik ma być ze sprężynami co do kół 28 to fajna sprawa, mniejsza zwrotność , ale uwierz mi, że na lazarov3 z kołami 26, to ciężko mnie dogonić , a raczej to ja gonię ostatnio podczepiłem się pod trzech kolarzy z rowerami wyglądającymi jak milion dolarów i jakoś nie mogli się odczepić ode mnie ;p tzn pewnie jakby chcieli gdzieś na szosie , to daliby radę , ale jechałem za nimi ładnych parę klocków oni wyglądający jak miliony, a ja na lazaro z plecakiem i w krótkich spodenkach Lazaro posiada naprawdę zajefajne przełożenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 sprezynki na szpilke trzeba zalozyc. tak by wieksza jej czesc byla na zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zakrecona Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 (edytowane) Cześć, interesuje mnie ten rower http://allegro.pl/lazaro-evolution-v3-full-alivio-amor-z-blokada-m-i3418905292.html . Trochę poczytałam w tym temacie i chyba dobry wybór? Jestem kobietą 161cm/65kg ale damskiego roweru nigdy nie miałam i jakoś nie chcę mieć zatem ten na kołach 26" i z ramą 17" byłby właściwy? Pytanie czy w cenie do 1200 polecilibyście coś innego czy zostać przy tym? Edytowane 24 Lipca 2013 przez Zakrecona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majeranek15 Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Sprezynki dalem z tej strony co jest"szybkozacisk" z drugiej sttony tylko srubka. Na starcie wydawal sie kolos, ale teraz juz jest idealny, nawet siedzonko podwyzszylem Jak by ktos chcial troche real foto to sluze pomoca:p Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 sprężynki daj z obu stron. I zobacz na przykładzie tylnego koła w jaki sposób są założone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qusiu Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 a co powiecie o takim sprzecie http://promosport.pl/rowery/354-rower-kands-1300-.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majeranek15 Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Dziwne tarcie, czy to co innego czuc Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2106 Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Pytanie do posiadaczy LAZARO INTEGRAL V3 z ramą 21" obsadzoną na kołach 28": Na jakiej wysokości od podłoża jest górna rura ramy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejw Napisano 27 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Nie wiem dlaczego ale Lazaro i kands wyglądają dla mnie jak typowe marketówki tylko na lepszym osprzęcie. Nie podobają mi się i tyle. Wiadomo, kwestia gustu. Co powiecie na univega ht-500? Cena 1150zł. Wygląd dla mnie super, osprzęt wydaje się także dobry. Co powiecie o nim? Ogólnie na internecie mało info o tym rowerku. Rama: Univega MTB Geometry / Alu 6061-T6 / Bi-Axial Oval Tubing, cieniowana, mocowanie koszyka bidonu, wymienny hakRozmiar: 45cm-17,5" / 50cm-19,5" / 55cm-21,5"Widelec: Sr Suntour XCT V2 , sprężynowy, skok 80mm, blokada skoku, regulacja naprężenia wstępnegoMechanizm korbowy: SR Suntour, aluminiowy, 3-rzędowy z osłoną zębatki,Środek suportu: THUN – łożyska maszynowe, uszczelnianeHamulec przedni: Tektro Alu V-brakeHamulec tylny: Tektro Alu V-brakeKlamki hamulcowe: Shimano STEF50, aluminiowePrzerzutka przednia: Shimano C050Przerzutka tylna: Shimano DeoreManetki: Shimano STEF50-8R /3x8/ 24 biegiKaseta: Shimano Deore, CS-HG40, 8-rzędowa,Łańcuch: KMCMostek: Aluminium 4-bolt, comfort geometry, 80mmKierownica: Aluminiowa, gięta MTB, 600mmPiasta przednia: Black Comp Hubs – aluminiowa – uszczelniana – montowana na zaciskPiasta tylna: Black Comp Hubs – aluminiowa – uszczelnianaPedały: VP – 877 plast , z elementami odblaskowymiObręcze: Schurmann Yak-19, dwuścienne, aluminiowe, wzmacnianeSiodło: Velo Sport – semi sportSztyca: Promax Black Comp, aluminium, 27,2mm, 1-boltOpony: Schwalbe Jimmy 26"x2.1" Puncture ProtectionIlość biegów: 24Wyposażenie: komplet oświetlenia odblaskowego, chwyty z miękkiej gumy, dzwonek, szybkozamykacz siodła Promax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Jak dla mnie całkiem uczciwy rowerek, jeśli do tego można go kupić "stacjonarnie" to bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi