BodzioBMW Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Dany model nie ma wcale innych konfiguracji. Jesli wzial z 2007 to ma z 2007, jesli z 2008 to z 2008. A sprzedawca moze napisac np. ze Tourney zamiast Acera i co... wiadomo, ze nieoryginalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejf86 Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Są różne wersje A2, A4, A6. Różnica w przerzutkach, piastach, amorkach, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BodzioBMW Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Wiem, ale jest mowa o Hexagonie V6 PS. z tego co wiem to A2/A4/A6 podobnie jak Hexagony byly rozne wersje, ale rocznikowo. A wersje z allegro za 799zł, ktore maja taka sama rame jak za 1300zł i o roznych przerzutkach itd. to skaldaki ( rama jest tylko od A2). Mowie o przykladzie. NIe ma innych specyfikacji niz tych od producenta, jesli ktos takie sprzedaje to z gory wiadomo, ze skladak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Dany model nie ma wcale innych konfiguracji. Jesli wzial z 2007 to ma z 2007, jesli z 2008 to z 2008. A sprzedawca moze napisac np. ze Tourney zamiast Acera i co... wiadomo, ze nieoryginalnie. tutaj sie myslisz trochę, cofnij sie trochę w postach, napisałem ze model 2008 ma tylko amortyzator XCM lub XCP, a nie jak podaje producent XCR (rocznik 2008) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akwarium Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Zamowilem konkretnie ten model: Hexagin v6 17" Zamierzam dokladnie przejrzec - czesc po czesci jak piszecie, sprawdzajac ze specyfikacja na stronie producenta. Zobaczymy co sklep przysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BodzioBMW Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Ten Krossik to z 2007r. A opis jest wlasnie ze strony producenta, wiec spokojnie mozesz sugerowac sie tym. PS. Z tym rowerem wszystko ok jest. Na zdjeciach sa najwazniejsze komponenty i wszystko jest jak trza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beliar Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Spotkał się ktoś z rowerkiem Kross SFX 500? Warty uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BodzioBMW Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 tak jak czytalem, to pewnie odpowiedza Ci, ze zaden Full do 1000zł nie jest wart uwagi ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Jak dla mnie każdy rower typu full poniżej kwoty 1300zł nie jest warty uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1231 Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 http://www.velo.com.pl/www/wyprzedaz.php?m...;s=5&id=223 Warto? Byłem już zdecydowany na Hexagona V4 ale teraz myślę czy nie kupić crosa. Będę jeździł głównie po asfalcie i zadziej po drogach leśnych. Z tym ze drogi asfaltowe w mojej okolicy są w opłakanym stanie. Długość tras jakie zamierzam robić rowerem to około 60-140km A co powiecie na taką kombinacje, żeby do MTB założyć cieńsze opony? Bo mi (osobie początkującej na rowerze) może być ciężko przejechać trasę 140km na rowerze z grubymi oponami. Doradźcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BodzioBMW Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 rama aluminiowa 7xxx czyli jest mocniejsza, ten widelec- Mustang? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Czasami do MTB zakladam taką oponkę http://allegro.pl/item694202908_irc_metro_...ki_komplet.html, jednak bardziej mysle ze lepszym wyborem bedzie ciut większa http://allegro.pl/item694191330_irc_smothi...t_2_sztuki.html, sporo przejechałem na IRC Metro 1", pewnie sie wchodzi w zakrety gdzie jest trochę piachu na asfalcie jednym słowem Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akwarium Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 No to dojechal Calosc zgodna ze specyfikacja (na szczescie) . Teraz drobne pytanie, serwis? Kross ma jakis darmowy przeglad czy cos - po jakims czasie? Jesli nie - to w Poznaniu orientuje sie moze ktos - gdzie jest? (Szukalem, ale ni diabla nie moge znalezc) - chcialbym aby mi fachowiec wyregulowal wszystko (nie bede sie grzebal bo cos jeszcze zepsuje ). Dziekuje wszystkim za poprzednie odpowiedzi i stracony czas -co sie przedlozylo na zakup tego co na zdjeciu BTW - skonczylo sie na rowerze dla zony tylko (17") Personalnie sobie fundnalem wedziska i osprzet Post pod postem - mea culpa Z serwisem poniekad zalatwione. Co prawda nie w Kross'a - bo tam mi kazali przyjechac w pn (sic - tyle czasu nikt nie wytrzyma z nowa zabawka ), wiec pojechalem do faceta sprzedajacego rowery. 3 kwestie - ktore chcialem poruszyc z Wami, oraz poznac Wasze zdanie co do nich: 1 - zaproponowal po przejechaniu 150-200 km przeglad u siebie (jest takze serwisem Krossa jak sie okazalo). Z tym chyba sie kazdy zgodzi - wiekszosc musi sie dotrzec (wyregulowal tylko hamulec tylni i przerzutki). 2 - Pancerz do linek - zasugerowal aby wymienic, gdyz (ponoć) te pancerze sa nieodpowiednie? Zasugerowal zmiane na inne (wezsze). Co Wy na to? 3 - Ponoc przednia przerzutka jest z tych "najtanszych" ? Shimano SIS. A, i drobnostka dla Was (dla mnie nowosc) - tarczowe nie hamuja (w miejscu)? Nie da sie praktycznie zrobic poslizgu na piachu ? Probowalem... to pomalu zwalnial, ale kola nie zatrzymal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrado89 Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Nadszedł czas na ostateczną decyzję, powiedzcie co wybrać: -Kellys Quartz http://www.allegro.pl/item694378937_rower_...9_5_kellys.html -Panther X400 (mało kto słyszał o tej marce, ale słyszałem ze jest to uważana niemiecka firma i osprzet jak na tą cene daje rade) http://allegro.pl/item689245646_rower_pant..._wyprzedaz.html -Schwinn Mesa LT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BodzioBMW Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Hamulce tarczowe nie zatrzymuja kola, chyba ze wcisniesz na maxa. To jest duzy plus, poniewaz nie tracisz kontroli nad rowerem (np. tyl nie ucieka w bok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrado89 Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 (Prosze o usunięcie posta wyżej, nie wiem czemu ale nie moge sam tego zrobić) Nadszedł czas na ostateczną decyzję, powiedzcie co wybrać: -Kellys Quartz http://www.allegro.pl/item694378937_rower_...9_5_kellys.html -Panther X400 (mało kto słyszał o tej marce, ale słyszałem ze jest to uważana niemiecka firma i osprzet jak na tą cene daje rade) http://allegro.pl/item689245646_rower_pant..._wyprzedaz.html -Schwinn Mesa LT http://www.allegro.pl/item687154234_schwin...er_polecam.html - za bardzo nie jestem za nim, bo jest o 100zł za drogi 1100 to mój max -Hexagon V6 odpada ze względu na tarczowe hamulce, słyszałem ze rowery za taką cenę z tarczówkami nie są warte uwagi Pomóżcie coś wybrać, może macie jakieś lepsze oferty do 1100zł, a i jeszcze jedno pytanie jakich rozmiarów powinna byc rama przy wzroście 185cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akwarium Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Nie chce sie wymadrzac, ale ja dobralem rame (zonie) na podstawie tych danych (przelicznik) - odleglosc od stop do krocza + odpowiednie przeliczniki. Mam nadzieje ze to odpowiedni sposob "z grubsza" okreslenia wielkosci ramy. Link: Porady przy kupnie roweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BodzioBMW Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 konrado89 -> Schwinn Mesa LT - to chyba najlepszy wybor z tych 3. A na 185cm to rama 21" bedzie dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 24 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witam, temat jest mtb ok. 1000zł, ale po co zakładać jak mogę tu zapytać... Szukam roweru MTB do 1,5k zł będę brał udział w rożnych maratonach w mojej okolicy podczas doradzania chciałbym uwzględnić to ze czasami bolą mnie plecy przy większych wysiłkach na pewno ma na to wpływ rama Z tego co zauważyłem wszyscy mówią Kross a/2/4/6 ale to już trochę więcej kaski bądź Kellys viper lub unbike evolution (nawet widzialem hurtownie w moim mieście jak jechałem pociągiem) lecz zauważyłem ze czesto maja osprzet za 30zł sam sprawdzalem nawet... trochę nawymyślałem czekam na odpowiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BodzioBMW Napisano 24 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Zobacz tego Levela A2 z 2009 roku... http://rowery-andar.pl/FULL.htm -> 1350zł lub Kellys Oxygen za max. 1600zł Zalezy z jaka wielkoscia ramy, ale maja dostepne: 17,5; 19,5 i 21,5: http://allegro.pl/item689081721_wyprzedaz_..._5_prezent.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zydek008 Napisano 25 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Ja bym poszukał coś z używanych za 1000 można kupić fajny używany rowerek na deore lub alivio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 25 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 uzywanych nie chce i nawet nie mam skad to po drugie wole nowe i do teog serwis bede mial @jest duzo roznica miedzy deore a alivo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skladak Napisano 25 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Szukam roweru do 400zł , MTB, może być używany ale w znośnym stanie,rama 17 ,koła 26 Dla siostry w morde jeża... Co prawda to jest damka ale co o tym sądzicie? Odwiedź moją stronę Znaczy to jest ten rower to '' odwiedż moją strone'' sory ale jestem poczatkujący na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zydek008 Napisano 26 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Za taką kasę kupisz nowy ale z średnim osprzętem alivio ( deore to odchudzenie alivio tak ktoś kiedyś napisał tutaj chyba ) ja bym szukał używanego na allegro , ja naprzykład kupiłem na allegro swojego i jestem bardzo zadowolony mam całego na deore i rama hawk i za 720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dervan Napisano 26 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Do 400 można wyczaić naprawdę fajnego sztywniaka. Moja siostra ma taką Meridę Kalahari 550 w praktycznie idealnym stanie za 399 zł, choć rzeczywiście niekiedy przeszkadza sztywniak, to bardzo dynamiczny jest rowerek, i po szutrach, itp. bardzo przyjemnie się jeździ. Jak już musi mieć amortyzację, to tez coś wyczaisz, ale przynajmniej odpuść sobie tarczę z przodu, bo będzie ona hamować gorzej, niż gdyby hamować nogami (wiem, bo brat ma ) Edit: sorry, zapomniałem że musisz koniecznie mieć nówkę, choć nie wiem czemu. Używane się o wiele bardziej opłacają, nawet jak doliczysz koszty serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi