AnetaDe Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 tez teraz dojrzałam ze to cross, a ja potrzebuje pojedzic i tu i tu- bo juz w rozne miejsca mnie wywiało fakt czesciej jest asfalt ale nie zawsze... moj budzet to tak ok.1300.i tu bym miała jeszcze 300zł na dodatki znalazłam z rama 17" i to pod Warszawa - cena takze lepsza http://swiatrowerow.com.pl/merida-juliet-6-5-v-2016.html i teraz moje pytanie Merida czy Kands, nie ukrywam że Merida mi sie bardziej podoba (chociaz staram sie nie zwracac uwagi na wygląd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju911 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 (edytowane) No właśnie, MTB co prawda na asfalcie będzie miał ciut większe opory toczenia przez grubość opon, ale w terenie da dużo większy komfort, przez co będzie rowerem bardziej uniwersalnym. Proponowałbym żebyś dołożyła do tego: http://allegro.pl/full-alivio-wysoka-polka-mtb-lazaro-ev-3-lady-i6517116296.html Ma napęd Alivio 3x9, wyższa grupa Tourney (najniższa), Altus, Acera Ta Merida ma wolnobieg (3x7). Rower z kasetą znacznie więcej wytrzyma. A ewentualna wymiana wiąże się z wymianą koła (lub samej piasty ale wtedy trzeba zaplatać koło), przerzutki, manetki... Więc nie warto. Edytowane 5 Października 2016 przez Endrju911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnetaDe Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Chyba takiej rady potrzebowałam Lazaro Ev-3 wskakuje na tapete - czyli raczej bedzie zamawiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju911 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Alivio do jazdy amatorskiej to bardzo wysoka grupa, w zupełności wystarczająca, niektórzy na rowerach z Alivio biorą udział w maratonach MTB A porównując do Meridy np przerzutkę tylną, Tourney z Meridy 27zł - Alivio z Lazaro 103zł itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnetaDe Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju911 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Proszę ':) Polecam się na przyszłość Pochwal się po zakupie zdjęciami, wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnetaDe Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Oczywiscie.. ciekawe czy jeszcze pojezdze w tym roku-tzn chce jak najdluzej -byleby nie padało i temperatura nie była na minusie ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 tez teraz dojrzałam ze to cross, a ja potrzebuje pojedzic i tu i tu- bo juz w rozne miejsca mnie wywiało fakt czesciej jest asfalt ale nie zawsze... moj budzet to tak ok.1300.i tu bym miała jeszcze 300zł na dodatki znalazłam z rama 17" i to pod Warszawa - cena takze lepsza http://swiatrowerow.com.pl/merida-juliet-6-5-v-2016.html i teraz moje pytanie Merida czy Kands, nie ukrywam że Merida mi sie bardziej podoba (chociaz staram sie nie zwracac uwagi na wygląd) Ja na twoim miejscu brałbym Meridę jeśli się tobie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju911 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 (edytowane) Jakieś argumenty? Poza tym, że rama lepsza. Nie można mieć wszystkiego kupując rower za 1000 czy 1500zł. Ale trzeba zrobić bilans zysków i strat i podjąć najbardziej optymalną decyzję. I według powyższego myślę że Lazaro bije tę Meridę. Edytowane 5 Października 2016 przez Endrju911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Jeden podstawowy. Tamte rowery są po prostu brzydkie. Niech kupi taki jaki jej się podoba. A wiem co piszę, bo żonie kupiłem kilka lat temu taką meridę http://www.rowerymerida.pl/produkt56/juliet-5-v-rower-merida.html i sprawuje się bardzo dobrze. Nic nie było naprawiane/wymieniane. I proszę bez komentarzy na temat osprzętu tej meridy. Oczywiście że masz rację, ale w tych pieniążkach ciężko o jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju911 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 To czy są brzydkie czy nie to już kwestia gustu a o tym się nie dyskutuje Myślę, że jeśli autorka chciałaby kupić rower ładny, a nie dobry to poszłaby do sklepu i kupiła, a jeśli pyta na forum który z nich będzie najlepszy, prosi o pomoc to może dlatego że chce coś porządnego a nie szmelc na wolnobiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Po co ta dyskusja? Koleżanka jasno określiła co jej się podoba i to ona zdecyduje co kupi Żeby nie było, uważam że twoje rady są cenne. Może ja bardziej rozumiem kobiety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnetaDe Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Dziękuję za cenne uwagi i porady ale pozostanę przy Lazaro ze wzgledu na lepszy osprzęt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Dobry wybór - męska decyzja. Pochwal się zdjęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnetaDe Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 (edytowane) jestem dwa kroki od zakupu, ale zaczełam sie zastanawiac nad rama 17" czy 19 " ? http://www.lazaro-bike.pl/firma oraz jakbyscie mogli mi napisac cos o doposażeniu - błotniki, bagażnik, stopka itp. - moze pierdoły ale jak jzu sie wypytuje to o wszystko Edytowane 7 Października 2016 przez AnetaDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju911 Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Z tych tabelek niby wynika że pod Twój wzrost powinnaś wybrać 19'' ale ja proponowałbym 17'' ponieważ te ramy Lazaro są stosunkowo długie. No chyba że preferujesz sylwetkę bardziej sportową - rama 19 jest 3 cm dłuższa. Masz długie nogi, więc tułów nieco krótszy, przez co długość 17'' powinna być odpowiednia. Ja przy 181cm mam nogę 84-85. No i wiele osób tu na forum podobnego wzrostu wybierało 17''. Kwestia przekroku nie ma tak dużego znaczenia bo rura i tak opada w dół. Co do akcesoriów to nie ma większego znaczenia co wybierzesz. Kwestia jest taka ile planujesz na to wydać, wydasz więcej to wytrzyma więcej Najtańsze bagażniki: http://allegro.pl/bagaznik-rowerowy-regulowany-26-mocny-18kg-i6206598822.html Czy np droższe ale bardziej wytrzymałe: http://allegro.pl/bagaznik-rowerowy-tylny-aluminiowy-3-kolory-24h-i6088496245.html Co do błotników, najlepiej przejrzyj allegro i wybierz te które Ci się podobają. Większej różnicy pomiędzy poszczególnymi nie będzie. Co do stopek podobnie jak z bagaznikami, droższe będą lepiej wykonane, solidniejsze. Za około 30zł już są całkiem dobre. Tańsze też są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 jestem dwa kroki od zakupu, ale zaczełam sie zastanawiac nad rama 17" czy 19 " ? http://www.lazaro-bike.pl/firma oraz jakbyscie mogli mi napisac cos o doposażeniu - błotniki, bagażnik, stopka itp. - moze pierdoły ale jak jzu sie wypytuje to o wszystko Jeśli ma być damska to bierz 19". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnetaDe Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 no i nie wiem co lepsze tzn ile cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju911 Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 A jakim do tej pory jeździłaś? Może spróbuj zmierzyć odległość od sztycy do początku mostka albo od sztycy do kierownicy i porównaj Jeśli na obecnym wygodnie Ci się jeździło to wybierzesz te ramę której wymiar jest bliższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnetaDe Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 (edytowane) obecny jest na mnie za mały, ale w tej chwili nie powiem jaki ma rozmiar, mąż zabral kluczyki od rowerni (a jest w pracy ) No i decyzja zapadła. Rower kupiony - 19' czarny mat - za długo sie już zastanawiałam juz nie moge sie doczekać . . Edytowane 9 Października 2016 przez AnetaDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju911 Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 (edytowane) Kwestia przekroku, długość rury podsiodłowej jest bez znaczenia. W 17'' siodełko będzie bardziej wysunięte, albo w 19 mniej. Chodzi tylko o długość ramy. I 17'' względem 19'' jest 3 cm krótsza, więc pozycja może być nieco bardziej wyprostowana niż w 19'' No to super Edytowane 9 Października 2016 przez Endrju911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnetaDe Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 pozostało mi cierpliwie czekac na kuriera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnetaDe Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 od wczoraj jestem bardzo szczesliwa poosiadaczka tego pięknego roweru hihih jeszcze nie przetestowany bo ciagle pada, ale jak widac kurtka tez juz jest wiec jutro zakładam kurtke i śmigam rowerkiem do pracy.. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Ale nie mów, że nie sprawdziłaś jeszcze na nim pozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnetaDe Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Przyjechałam się o mieszkaniu hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi