vitalr Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) @Narodowiec1920 Trochę $ to by wyszło razem. Poza tym nie znam się kompletnie na rowerach, więc nie byłbym w stanie złożyc sobie dobrze sprzetu.. Nie chodzi o montaz tylko o dobor czesci. @feru Dla kobiety to dla osoby ok 45 lat wiec zapierdzielac nie bedzie Pytanie czy ten kands to dobry rower? Tak zeby dlugo "pochodzil" i nie byl awaryjny... PS. odnosnie mbike'a- zadnych opinii ani recenzji na jego temat ? zly rower? Edit. Wklejam specyfikacje. rama MBIKE 26" aluminium frame with new tube shapes for 2013 amortyzator SR SUNTOUR SF13-XCT 100 26" Travel:100MM tylna przerzutka SHIMANO RD-M280 shimano NEW ALTUS 7 SPEED przednia przerzutka SHIMANO TOURNEY FD-TX 50 FOR ALLOY FRAME 31,8 DOWN CLAMP DUAL PULL manetki SHIMANO ST-EF51-A BLACK 3 SPEED / ST-EF51-A BLACK 7 SPEED 4 fingers korba SR SUNTOUR 42/34/24 175MM hamulce Alloy V BRAKE MTB suport NECO B910 piasta front JOYTEC alloy piasta rear JOYTEC alloy obręcze MBIKE DA-21 szprychy SPOKE SILVER nyple UCP opony CST C-1417N 26x2,1 ALL BLACK linki JAGWIRE kaseta SHIMANO MF TZ 21 CP łańcuch KMC Z-51 sztyca ZOOM with MBIKE logo 27.2*400MM kierownica ZOOM with MBIKE logo RISE:30MM WIDTH:620MM mostek ZOOM with MBIKE logo 15"-60mm , 17"-90mm 19"-105mm , 21"- 120mm RISE:15 siodło MBIKE DESIGN chwyty VELO Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez vitalr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 mbike nie za ciekawy, poczytaj sobie o kands http://www.forumrowerowe.org/forum/35-rowery-i-ramy-rowerowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Kandsa naprawde warto wziąć - wersje z tarczowymi oczywiście 1)Tarczowe są od shimano i bardzo dobrze sie sprawdzają 2)Rama to Alu 6061 hydroformowane czyli najwyższej jakości alu(Jest jeszcze alu superlitle ale lubi pekać i jest tylko w krossach za +6 000) 3)Cały osprzet to alivio a np. w hexagonie za tą samą cene masz tourney, sisy itp. 4)Cały rower to MTB tylko opony to ATB bo mają bieżnik terenowy po bokach a po środku płaski 5)Można jedynie narzekać na siodło i sztyce, kierownica jest dobra ale chwyty stają sie niewygodne po godzinie jazdy ciągłej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woljako Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 nie chciałbym jednak przekroczyć swoje budżetu 1000 zł, zastanawiam sie teraz nad kands 1100 lub rowerem Alpina Eco m20, w serii eco m 20 są dwie specyfikacje zależy od koloru. Który rower wybrać jeżeli przez najbliższy rok mam jeździć na łatwych trasach, a przez następne lata mam zamiar jeździć na zawody, oczywiście mam zamiar dokupić kilka części do tego roweru. http://rowerykands.pl/glowna/16-kands-energy-1100-shimano.html http://www.kellysbike.com/PL/alpina/alpina-eco-m20-black/red/black#.Uh2pqT88Yu0 http://www.kellysbike.com/pl/alpina/alpina-eco-m20-black/green/black#.Uh2s7z88Yu0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Kands ma lepszą specyfikacje. Zdecydowanie Kands Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woljako Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 a czy te alipny eco m20 różnią się znaczącą, bo mogę wziąć zielonego za 900 zł a czerwonego za 1000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Jeżeli chcesz wymieniać później napęd na coś lepszego to bierz tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woljako Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 mam zamiar wymienić napęd i amortyzator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitalr Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 mbike nie za ciekawy, poczytaj sobie o kands http://www.forumrowerowe.org/forum/35-rowery-i-ramy-rowerowe/ Wiem, że to głupie, ale jestem podobnego zdania co do jednego postu z tego tematu : Te rowery wyglądają jak z marketu.. Nieciekawy? Tzn? Od jakiegos sprzedawcy slyszalem ze rama pękła ?! Nie wiem o co chodzi bo nigdy nie mialem takiego przypadku. Za mbike przemawia design, za to jesli chodzi o czesci to sie kompletnie nie znam, a nie chce wyrzucic takiej kasy w bloto.. Za to piszecie ze kands jest lepszy jesli chodzi o sprzet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) @wolijako No to zdecydowanie wybierz najtańszy pasujący rofer, bo czeka cie trochę wydatku, amor i napęd (zależy jaka półka) a przez rok i tak będziesz miał gwarancje. Tylko czy nie warto od razu kupić to co chcesz @vitalr Ja oceniam osprzęt, pytanie czy chcesz jeździć czy wyglądać. Na każdy rower masz gwarancje wiec do roku powinni Ci wymienić. A wiadomo że każdy sprzęt może się popsuć, jedynie materiały i technologia mogą być lepsze. Ja mam osprzęt Alivio i na razie nie narzekam, przejechane 2300, tylko trzeba czyścić i dbać. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez feru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woljako Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) bo nie chce wydać nie wiadomo jakiej sumy, bo nie wiem czy w przyszłości będę miał czas na jakieś zawody, a po drugie teraz mam zamiar pokonywać trasy o łatwym lub średnim poziomie trudności lub średnim Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez woljako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) W tej cenie albo wybierasz rower "firmowy" z gorszym napędem albo "no name" w stylu kands z lepszym napędem. O wyglądzie nie będę pisał. Gorszy, lepszy to znaczy o 1,2 klasa wyżej, a później zależy od regulacji. Znajdą się osoby gdzie shimano tourney wystarczy im, ale za to mają ładnie pomalowaną ramę. Jeszcze opcja "firmowego" używanego z lepszym osprzętem. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez feru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Kands ma akurat dobry wygląd Wyglądają jak z marketu? http://wpasek85.webd.pl/allegro/1300disc%20(17).jpg - Kands Energy Jeden z najdroższych markokeszow http://img18.tablica.pl/images_tablicapl/77278587_1_1000x700_rower-gti-missouri-bialogard.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitalr Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 @vitalr Ja oceniam osprzęt, pytanie czy chcesz jeździć czy wyglądać. Na każdy rower masz gwarancje wiec do roku powinni Ci wymienić. A wiadomo że każdy sprzęt może się popsuć, jedynie materiały i technologia mogą być lepsze. Ja mam osprzęt Alivio i na razie nie narzekam, przejechane 2300, tylko trzeba czyścić i dbać. Jak pisałem, nie bede startowac w zadnych zawodach, bo mam swoja dyscypline i tam sie skupiam. Rower mi posluzy jako dodatkowy trening w tygodniu Lubie trochę prędkość i pytanie czy na tym mbkie'u da radę coś takiego osiągnąć? Zaraz polecą posty zebym wzial szose, ale nie zawsze pewnie bede jezdzil po przyjaznych terenach. Jedni piszą ze kands to dobre rowery itd a Ty natomiast ze to firma no name.. To jak to w koncu jest. Pytanie co wybrac. Zakup na allegro czy w sklepie. Cena wygląda tak : 970/1100, wiec 130 zł roznicy. Jesli pozwole. Czym jezdzisz osobiscie? Kands ma akurat dobry wygląd Wyglądają jak z marketu? http://wpasek85.webd.pl/allegro/1300disc%20(17).jpg - Kands Energy Jeden z najdroższych markokeszow http://img18.tablica.pl/images_tablicapl/77278587_1_1000x700_rower-gti-missouri-bialogard.jpg 1 link nie dziala,a ten drugi pozostawię bez komentarza.. bo wyglada tragicznie.. z doplata dla mnie bym go nie wzial.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 pierwszy link działa http://wpasek85.webd.pl/allegro/1300disc%20(17).jpg Mbike oczywiście można wziąć bo przecież sie nie rozleci z powodu gorszego osprzetu ale jeśli chcesz coś wiecej na mtb to bierz Kandsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitalr Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Dużo gorszy osprzęt ma niz kands? Da się odczuć tą różnicę? Co mozna od razu wymienic w mbike? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Jedni piszą ze kands to dobre rowery itd a Ty natomiast ze to firma no name.. To jak to w koncu jest. Znasz taką firmę Trans-rower lub merida lub giant ? Moj rofer masz w profilu ikonka rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Trans-Rower to to samo co Kands bo Lagune i Apollo juz dawno nie produkują. Po za tym Merida i Giant to firmy zagraniczne a Trans-Rower to firma Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitalr Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Co wy wszyscy z tymi kandsami ? Jakaś reklama czy co? W tym kandsie coś będę musiał wymieniać z bomby czy taki rower od razu jest gotowy itd? Dużo gorszy osprzęt ma niz kands? Da się odczuć tą różnicę? Co mozna od razu wymienic w mbike? Na to nikt nie odpowie? Parametry rowerów to dla mnie jedna niewiadoma bo nie wiem co jest co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Specyfikacje: Kands 1100 RAMA KANDS AL6061 17", 19", 21" WIDELEC SR-SUNTOUR XCT SF-13 AM HAMULCE P/T SACCON V-brake ALU KORBY SHIMANO FCM-171 SUPORT NECO MASZYNOWY KLAMKOMANETKI SHIMANO ALTUS ST-M310 (3x8) P. TYŁ SHIMANO ACERA RD-M390 P. PRZÓD SHIMANO TOURNEY FD-TZ20 Kaseta SHIMANO CS-HG-31 8 RZĘDOWA KOŁA 26" KANDS MAXX P/KASETA JOY TECH OPONY CST 26X1.95 SZTYCA ZOOM ALUMINIUM MOSTEK ZOOM ALUMINIUM KIEROWNICA ZOOM STAL KOLORY POLERCZARNYGRAFIT Jeśli chcesz na zawody xc to warto pomyślec o Suntour XCM lub XCR a przerzutke przod wymienić na Acere lub Altus, klamkomanetki też na acere lub alivio Opony są b.dobre ale można pomyślec o Continental Race King 2.2(Te w kandsie to 2.0 i ATB a CRK to MTB i 2.2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) @Narodowiec ja tylko chciałem wytłumaczyć @vitalr ze "no name" kands to mało znany rower i w porównaniu nie ważne z jaką firma merida, giant, kross, romet, będzie mało znana z wyjątkiem forum. A pewnie niektórzy sprzedawcy powiedzą ze to taka marketówa, tylko ze się dobrze sprzedaje w tym przedziale cenowym. I dlatego tez go wybrałem bo jest dobry cena/osprzet. Nikt nie robi reklamy bo się sama robi, nawet producent nie ma czasu chyba na aktualizacje strony. http://transrower.pl/ trans-rower jest producentem kands a inne typu scud keller tez pewnie wychodzi spod tego samego młotka. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez feru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitalr Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Który lepszy : Raleigh Talus 1.0 http://sklep.biketea...lus-10-lds.html czy Genesis Zeta [ http://esklep.inters...-4029281-(2013) ] Czy sa to trafione rowery jak za cene kolejno 1200 / 1400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 "Witamy na stronie firmy TRANS-ROWER, producenta takich marek jak KANDS, LAGUNA, APOLLO." Keller i tym podobne są bez-markowe, poprostu sprzedawcy składają takie rowery z roznego osprzetu i sprzedają pod nazwą Keller. Gdyby Kands był markokeszem to nigdy by nie było takiej jakości alu czy osprzetu. Szukałem też tych Laguna - są tylko 3 rowery wyprodukowane na początku o wiele wcześniej niż kandsy, vs-3, vs-2 i vs-1. Apollo to markokesz tworzony przez markową firme - amortyzator w rowerze za 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitalr Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Piszesz ze oceniasz osprzet.. w takim razie czy moglbys mi napisac co kuleje w tym mbike`u? Rozumiem ze podoba Ci sie ten rower (kands) bo go testowales itd. Ale ja chcialbym jednak tego mbike, lecz skoro mowisz ze jest slaby to powiedz co jest w nim kijowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Testowałem? Troche wiecej niż testowałem, już kandsa meczyłem i wiem że jest b.dobry Mbike ma po prostu gorszy naped(kaseta, przerzutki, manetki itp.)i rame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi