farmer19 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 A co sądzicie o tym rowerze? wydaje mi się że ma dobry osprzęt ale nigdy nie słyszałem o tej firmie. http://allegro.pl/wyprzedarz-rower-keller-megator-acera-okazja-i3435885575.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 keller wart swojej ceny. tylko ciekawie wyglada polaczenie korby 48-38-28 z rowerem mtb... tu masz lepsza propozycje : http://allegro.pl/tygrys-nie-rower-okazja-keller-ful-alivio-i3453139923.html . lepsze sa amor, przerzutki i klamkomanetki. lepsza kaseta i piasty. wart swoich 999pln, przesylke pewnie mozna dostac gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pbk16 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja chyba jednak wezmę kands'a 1100, jak na pierwszego (można tak powiedzieć) MTB to wydaje się, że będzie odpowiedni. Jego osprzęt będzie OK tak jak wspomniałem, jak na pierwszy MTB. Myślę, że to dla mnie będzie wystarczające i będzie mi się na nim przyjemnie jeździć. Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez pbk16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walus24 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam. Podaruję sobie zakładanie nowego tematu. Zauważyłem, że na poprzedniej stronie poruszono temat Kendsa Maestro 1300. Jestem na niego jak najbardziej zdecydowany. Chciałbym się tylko upewnić. Mam 186cm wzrostu i ważę około 70kg. W takim razie rama 21" cali to będzie najlepszym wyborem? A druga sprawa to taka czy ktoś z użytkowników mógłby polecić stronę, na której mógłbym nabyć owy rower? Może ktoś kupował ze strony producenta, a może lepiej spróbować na allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qusiu Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Co do ramy to najlepiej przymierzyć się do roweru ale powinna być ok skoro ja mam ledwie 181 cm i ujeżdżam Kandsa energy 1100 właśnie na ramię 21" Witam. Podaruję sobie zakładanie nowego tematu. Zauważyłem, że na poprzedniej stronie poruszono temat Kendsa Maestro 1300. Jestem na niego jak najbardziej zdecydowany. Chciałbym się tylko upewnić. Mam 186cm wzrostu i ważę około 70kg. W takim razie rama 21" cali to będzie najlepszym wyborem? A druga sprawa to taka czy ktoś z użytkowników mógłby polecić stronę, na której mógłbym nabyć owy rower? Może ktoś kupował ze strony producenta, a może lepiej spróbować na allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pbk16 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 A i jeszcze jedno, jak z serwisem kands? Gdzie są oddziały czy gdzie mam wysłać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Właśnie zamowiłem energy 1300, odpowiem ci jak przyjdzie moja paczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 nie ma czegos takiego jakkands maestro 1300. jest kands energy 1300- mtb i kands maestro -treking. zamiast kandsa wez kellera, to ten sam rower z inna naklejka. http://allegro.pl/tygrys-nie-rower-okazja-keller-ful-alivio-i3453139923.html. a przy tym tanszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlaczyskis Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) I przy tym wzroście to w zależności:- głównie teren - rama 19" - głównie droga - 21"Mam 185 i rama 19' jest idealna! Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez pawlaczyskis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walus24 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) No to wtopa . Generalnie poruszam sie po drogach asfaltowych. Wielkopolska to przewaznie niziny, jednak niekiedy pojawia sie podjazd. Jazda przez pola i las rowniez sie pojawi, lecz w mniejszym stopniu (do 10km). Dlatego zalezaloby mi na amorku z blokada oraz na oponach do 2 cali. Dziennie staram sie robic ponad 30km. Jesli mam wiecej czasu lub mam wolne od pracy to kolo 60-70. Podsumowujac, rower w crossowy wydaje sie byc tutaj lepszym rozwiazaniem. Tylko czy 21 calowa rama bedzie dobrym wyborem? Kolejna sprawa. Czy amor , ktory owy Keller posiada jest z blokada? I generalnie czym rozni sie od maestro, bo osprzet widze ten sam, tylko amor wydaje sie inny niestety :/. Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez walus24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 mam 187 i zobacze czy 21 bedzie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pbk16 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Ja mam ok. 190 cm i Horizon mojego brata, który ma ramę 21" pasuje idealnie - i taką też zamierzam sobie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qusiu Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Wszystko zależy od budowy naszego ciała, np. ja i mój brat jesteśmy podobnej wysokości +/- 1 cm i dla niego moja rama 21" jest sporo za duża. To samo z szosówką, którą odziedziczył po mnie kiedy kupiłem sobie MTB, musiał spuścić siodełko bo przy dolnym ułożeniu pedała sięgał go czubkami palców, dla mnie wcześniejsze ustawienie było idealne. Także wzrost wzrostem ale kończyny nie równe kończynom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Ja sądzę, że jest bardzo słabo opisany - nie ma podstawowej informacji ile toto ma przełożeń, więc nie wiadomo czy to wolnobieg czy kaseta Osprzęt tourney'a i do tego revoshift'y. Szału totalnie brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Bierz Kandsa Energy 1300 z 2013 z VB(1099zł) Bardzo dobre VB Amortyzator jest z blokadą i regulacją - SR Suntour XCM v4 100mm Cały naped jest markowy od Shimano - oczywiście wysokiej klasy Alivio Opony 26' z 2 bieżnikami - po bokach agresywny a po środku płaski - Czyli nadaje sie do każdego terenu Kaseta - 8-rzedowa wysokiej klasy Jedynie siodło jest byle jakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walus24 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 A co z Kandsem energy 1300 z tarczami? Godny uwagi? Szczerze mowiac wyglada lepiej i wydaje mi sie, ze w terenie bardziej zdalyby egzamin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlaczyskis Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Gadaliśmy dopiero o tym w temacie o Kandsie:http://www.forumrowerowe.org/topic/88051-rower-kands-energy-1300/page-9?do=findComment&comment=1349711 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pbk16 Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 A jak w Kandsach wyglądają manetki? Przyznam szczerze, ze bardzo nie lubię klamkomanetek i trochę się obawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 od ponad 2 lat wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 B.dobrze, tylko trzeba jeszcze kilka dni na przyzwyczajenie jeśli używało sie revoshiftow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pbk16 Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 A powiedzcie jak wygląda sprawa z gwarancją (poprzedni post gdzieś musiał umknąć). Po jakim czasie muszę odesłać, gdzie i na czyi koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzywz Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam, poszukuję rowerku do zwykłej jazdy po mieście i do nieco bardziej wymagającej, wycieczki typu drogi polne, lasy, góreczki Budżet do 1100-1200zł. Zastanawiałem się nad Kands Energy 1100, Kands Energy 1300 i Lazaro Integral V3. Który rower według was jest najlepszy? Może polecacie coś lepszego, innego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlaczyskis Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Rozważał bym Integrala i 1300 jedynie. Wybierz tego który bardziej przypadnie Ci do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzywz Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 A Scud Atlantic? Albo ten cały Keller? http://allegro.pl/tygrys-nie-rower-okazja-keller-ful-alivio-i3453139923.html http://allegro.pl/rower-cross-scud-atlantic-28-alivio-amortyzator-i3467477246.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 To masz to samo tylko inne nazwy, tylko się zdecyduj czy chcesz mtb czy crosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi