MPL Napisano 20 Maja 2006 Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Prosze Was o pocieszenie i o porade. Mam jakąś rame bikePola do Trialu z 2004 chyba. Jak wiadomo wadą Mielców jest mały rozstaw piwotów ( szkoda że wcześniej o tym nie wiedziałem ). Tak więc zamówiłem sobie Shimano deore LX i wykazałem sie bystrością - mianowicie zobaczyłem,że przy normalnym układzie v-łek nie znaje 40 mm miejsca między klockami hamulcowymi. Ja po prostu musze mieć DX32 . Co moge z tym fantem zrobić ( bez rozginania ramy ) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plotr Napisano 20 Maja 2006 Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 albo inne v'ki - moze nieco zmieniony ksztalt v'ek pozwoli znalezc wiecej miejsca (probowales bawic sie podkladkami przy klockach) albo tarczowki innych rozwiazan nie widze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MPL Napisano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Nie no w trialu tarcze - to jest profanacja ( jeśli chodzi o tył ). V-ki były troche drogie, a pozatym sa zaj******* porządne , wiec nie chciałbym ich zmieniac. Już próbowałem wszystkiego i nie znajed 4cm, chyba że ramiona v-łek nie będą równloległe do ramy tylko wystawały po 1.5 cm z kazdej strony. :035: Mam przynajmiej nadzieje że DM24 sie zmieści, bo jak nie to sie zalamie .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 21 Maja 2006 Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 lol, ramiona V-ek mają być równolegle tylko podczas hamowania. Wtedy jest największa siła hamulca. Normalnie mają być trochę odgięte. Robileś coś z tymi podkładkami??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MPL Napisano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Te podkładki jednak są potrzebne żeby można było precyzyjnie ustawić kloce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryzon Napisano 21 Maja 2006 Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Może spiłuj te podkładki dystansowe od klocków, zyskasz tym sposobem kilka mm ale może coś akurat da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MPL Napisano 22 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Nie da rady nawet jak zabiore 1 podkładke na dwie. Musze się pogodzić i kupić dm24 .... A co myslicie o dm24 i maszynowym winzipie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.