Skocz do zawartości

[rower] Ferrini Venue. Warto?

GotNoBrain

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

To mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość jeżeli zrobiłem cos nie tak  :thanks:

Szukam roweru trekkingowego do 1500zł. Nie mam bladego pojęcia o firmach, specyfikacjach itd. i nie wiem na co mam zwracać uwagę przy wyborze roweru. Pojazd będzie mi słuzył przede wszystkim do jazdy do pracy (10 km dziennie po ulicach miasta). Wszelkie uwagi, wskazówki mile widziane :yes:

P.S. Znalazłem coś takiego  http://allegro.pl/meski-rower-trekkingowy-ferrini-venue-28-gratisy-i3457414084.html    Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam!

Napisano

Tańszy Lazaro ma: trochę gorszy widelec, słabsze przerzutki tył (o jedną klasę) i przód (o 3 klasy), słabszą kasetę, słabsze manetki. To są zasadnicze różnice. Moim zdaniem warto dopłacić do wersji na Alivio

Tutaj masz tańszego na Alivio http://allegro.pl/lazaro-senatore-v3-men-mocny-trekk-na-full-alivio-i3484310520.html

p.s. nie cytuj postów bezpośrednio zamieszczonych przed Twoim postem, to wbrew regulaminowi

Napisano

Ok, będę pamietał. Dzieki za pomoc, jestem juz prawie zdecydowany na tego Lazaro. Mam tylko jeszcze jedno pytanie. Czy rama 19" nie bedzie dla mnie za duża ( 171cm wzrostu)? Różne tabelki różnie podają.

Napisano

Myślę, że zdecydowanie za duża. Podaj jeszcze jaki masz przekrok (odległość jajek od ziemi na bosaka).

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Z tymi wymiarami niestety tylko 17" aby komfortowo jeździć.

Napisz lub zadzwon do sprzedawcy i zapytaj czy pojawia się w sprzedaży 17 lub czy ma może jakieś pojedyncze sztuki na magazynie. Kilku użytkowników właśnie w taki sposób kupiło u niego 17 calowe modele Lazaro Integral choć nie były wystawione na aukcjach - ostało się dosłownie parę sztuk z zakończonych aukcji

Edit: Na aukcji Lazaro Integral sprzedawca pisze, że Integrale w wersji 17" pojawią się po 30 sierpnia. Jest zatem szansa, że i Senatore w tym rozmiarze też będzie dostępny. Generalnie rowery Lazaro to chodliwy towar ze względu na świetną relację cena/osprzęt. W tym przedziale cenowym a nawet sporo wyższym nie do przebicia.
Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...