DamianPGN Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam. Chcialbym zakupic uzywana szose. Nie znam sie dobrze na tej klasie rowerow wiec prosilbym o wasze porady. Chcialbym rower, ktory spokojnie pokona 50 km dziennie ze srednia ok. 25km/h Ogladalem rowery romet : huragan, sport oraz jaguar a takze zagranicznego peugeota. Ktora marke polecacie i jakie macie doswiadczenia z jazdy na starych kolarzowkach? Moze podrzucicie mi pare innych modeli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawian93 Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Ja na twoim miejscu poszukałbym np. Bianchi, Raleigh, Pinarello czy Koga Miyata - w sumie ciężko by Ci było zmieścić się w budżecie, ale czasami w internecie trafiają się prawdziwe perełki za małe pieniądze. Stare szosy fajna rzecz, lecz te wielkie ramy mnie przerażają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Ja na twoim miejscu poszukałbym np. Bianchi, Raleigh, Pinarello czy Koga Miyata Poprzeglądałem oferty na alledrogo i naprawde niezłe są rowerki: http://allegro.pl/bianchi-produkcja-wlochy-i3473323060.html http://allegro.pl/rower-szosowy-raleigh-kolarzowka-poznan-i3482474558.html Z tych 4-rech marek, tylko te 2 modele mieszcza sie w budzecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristofer123456 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Ten Bianchi jest całkiem spoko jak za tą cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiter Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 lepiej kupić dobrego jaguara niż słabe bianchi, ja jeżdżę na romet jaguar z 75 roku 50-60 km dziennie ale prędkość średnia pewnie Cię nie zadowoli bo niestety nie jest to 25km/h a 35-45 km/h xD no ale to zależy od stylu jazdy :-). Ja kupiłem mojego Jaguara za 270zł i wstadziłem w niego 15zł bo wymieniłem jedynie dętkę :-) jest świetny, maksymalnie jechałem na nim 57,5 km/h (licznik sigma 12.12) z górki a na płaskim 51,5km/h :-) pozatym ten rower ma klimat bo masz te przerzutki na ramie a nie na kierownicy, założysz sobie chromowanego baranka bez owijki i jeden przedni hamulec, mój przy takim ustawieniu staje na przednie koło przy normalnym hamowaniu (hamulec weinmann) polecam ten rower Romet Jaguar a jeżeli chodzi o inne modele to jaguar, huragan, bałtyk, mistral, wagant, sport (wszystko romety/zzr) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Hm tak myślałem o polskim rowerze, później Pawian93 naprowadził mnie na zagraniczne i sam już nie wiem Muszę to przemyśleć, chociaż w tym momencie brałbym tego czerwonego Bianchi, do którego link wrzuciłem wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Polskie Huragany i Jaguary robią się mocno cenne. Tanio kupisz coś, w co będzie trzeba sporo zainwestować. A ceny oryginalnych części też nie są niskie z racji mody i słabej dostępności. Lepiej już poszukaj czegoś włoskiego i nowszego, mniejsze problemy z kompatybilnością części, a przede wszystkim tańszych i łatwiej spotykanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Czyli muszę wybrać między czymś droższym ale polskim, lub tańszym ale zagranicznym, na razie skłaniam się ku Bianchi, lubię tą markę, a opinie mają nienaganne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blakeburn Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Szukaj MBK albo Peugeot'a (Reynolds). Ważne jest przeczesać wszystkie sklepy w mieście i oferty lokalne na tablicy bo może ktoś trzyma klasyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sami12 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 http://allegro.pl/rower-szosowy-batavus-course-na-exage-i3453168192.html ja kupilem takie o cos. Wazy 9,8 kg, siodelko wymienilem i lancuch. Jezdzi sie naprawdę fajnie za taka kase. Aa ma nawet 1 obrecz campy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Dzięki za Wasze porady, na pewno coś wybiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 No i kupiłem Wydałem dużo mniej niż chciałem, ale warto by go odmalować. Prawdopodobnie jest to Romet, może wy wiecie, bo ja nie do końca Więcej dokładniejszych fotek wkrótce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.