Skocz do zawartości

[stojak na rower] Potrzebuję pomysłu

lokinek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od kilku dni męczę się z pewnym problemem. Gdy zakupię już rower potrzebuję go umieścić w bezpiecznym miejscu. Mieszkam w mieście na parterze. Mam własny ogródek(ogrodzony). Mieszkanie jest za małe by trzymać rower wewnątrz, więc musi być w tym ogródku.

Miejsce które dla niego wyznaczyłem znajduje się pod balkonem, na kostce brukowej. I tutaj pojawia się problem.

Nawet gdyby tam stał, na upartego można wejść i go wynieść. Potrzebuję czegoś do czego mógłbym go przymocować, by był nie do wyniesienia. Coś z czym go zepnę blokadą.

Do ściany ciężko będzie coś zamontować bo jest gruba warstwa styropianu, a za styropianem MAX (tak mi ojciec powiedział) i że w tym kołki siedzieć nie będą.

Do ziemi też ciężko bo jest kostka, a żeby zrobić coś konkretnego trzeba by było ją zrywać, kopać, zbroić, zalać betonem, zrobić stojak.

Pomysł typu: "zalać oponę betonem i do tego łańcuch/rura" jest dla mnie mało odpowiedni gdyż musi to jakoś w miarę schludnie wyglądać.

Myślałem o takim wieszaku-windzie którą zamocowałbym pod balkonem, ale one nie są jakoś bardzo solidne więc ciężko byłoby go spiąć z tym wieszakiem.

Fajny byłby jakiś stojak do którego mógłbym go przypiąć tylko musiałbym go czymś obciążyć, czy coś.

No nie wiem, czekam wasze błyskotliwe pomysły :D

Edit.

http://allegro.pl/stojak-rowerowy-na-1-rower-najtaniej-ocynk-i3468602346.html

Coś takiego jak dociążyć/unieruchomić, żeby wyglądało ok?

Przykręcić do kostki, albo wykopać dołek i zalać cementem jakąś rurę.

Teoretycznie tak, ale chciałbym to zrobić bez ingerencji w otoczenie: niszczenie kostki, kopanie dołów...

Chyba że da się taki stojak jakoś porządnie wkręcić w kostkę bez jej zrywania?

http://allegro.pl/stojak-na-1-rower-rowery-rowerowy-i3478653680.html

Wpadłem w sumie na pomysł by to zatopić w kostce betonu(można dospawać jakieś niewielkie zbrojenie).

Rower będzie zamontowany na wieszaku-windzie nad łóżkiem. Problem rozwiązany.

niezgodne z zasadeami feng-shui ...

nic nie powinno wisieć nad łóżkiem .... nawet rower :)

PS. Najlepiej byłoby wbić rurę w ziemie i przyczepić ją od spodu do balkonu (wkręty).   Taki słupek. Przyczym śriuby zaspawać lub zniszczyć aby nie dało się tego odkręcić.

Dodatkowo rower podczepić pod 10 kV :)

Rower będzie zamontowany na wieszaku-windzie nad łóżkiem. Problem rozwiązany.

Tylko nie nad łóżkiem i nie o feng shui czy jak tam chodzi.

W/g mnie nigdy nie wyczyścisz tak roweru by nie było nic piasku, który sobie będzie na łózko spadał.

No chyba, ze lubisz leżeć na plaży.

Stojak na dworze zalać betonem, dodatkowo obowiązkowo duży pies luzem przy rowerze. 
Ewentualnie - wybierz się do snycerza, lub innej osoby która w metalu może zrobić coś podobnego : 
http://allegro.pl/wieszak-na-rower-cycloc-solo-hak-uchwyt-czerwony-i3466162636.html

ścianki tylko się obłoży czymś miękkim by rama się nie porysowała i będzie cacy :D 
Osobiście - nie wyobrażam sobie wieszać roweru nad łóżkiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...