hadwao Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Hej, zamierzam kupić na przyszły sezon pierwszy rower szosowy. W zasadzie już na 99% zdecydowałem się na Tribana 5a z Decathlonu, bo ma bardzo pozytywne opinie + u konkurencji podobne rowery zaczynają się od 3.500-4.000zł. W Decathlonie rower kosztuje 1999zł. Pytanie czy ktoś ma może wiedzę, czy późną jesienią Decathlon robi przeceny na rowery i jest szansa kupić go taniej. Tak jak pisałem nie mam presji czasu, bo planuję zacząć go używać na poważnie dopiero od ~marca i jeśli byłaby szansa kupić go na jakiejś przecenie to bym się wstrzymał. Jeśli natomiast Decathlon nie ma w zwyczaju przeceniać rowerów, to pewnie kupiłbym wcześniej, żeby jeszcze trochę pojeździć jesienią. Tak więc pytanie ktoś pamięta z poprzednich lat jak to wyglądało z przecenami rowerów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Nikt Ci tego niezagwarantuje... Masz dwa wyjscia: kupic teraz albo czekac do jesieni/zimy. Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadwao Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Oczywiście nie chodzi o gwarancję. Bardziej chodzi mi o to, czy Decathlon w ogóle ma w zwyczaju robić jesienne wyprzedaże rowerów (i tak już tanich) czy raczej składują je w magazynach do następnego sezonu. Wiadomo, że jak to na wyprzedażach - nawet jeśli zrobią to może nie być mojego rozmiaru etc. Niemniej teraz ten rower nie jest mi jeszcze niezbędny, sezon się kończy i było by mi "przykro" gdybym teraz kupił, a za miesiąc rower byłby przeceniony o 500zł przykładowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wnoto Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Sam jestem ciekaw jaka jest polityka Decathlonu w tej materii ? Będą obnizki rowerów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 bedzie pewnie taniej ale tylko to co zostalo im w sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wnoto Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Jeśli ktoś zauważy że ... zaczynają ... to proszę niech da znać na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karas09 Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Widziałem duże zniżki u mnie w Bielsku ale na stroje i ogólnie pojęte akcesoria rowerowe. Na rowery się nie patrzyłem ale mam zamiar jutro tam wpaść to zobaczę co i jak i dam znać w sprawie rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadwao Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Na ciuchy faktycznie spore zniżki. Polecam koszulki przecenione z 99->39. Bardzo fajne i za tą cenę polecam. Rowery niestety na razie nie są (przynajmniej masowo) przecenione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Masowo nie ale w Wawie znalazłem już kilka modeli z przeceną 30 i więcej procent. Oczywiście są to droższe modele ale tu każdy dodatkowy % daje już jakąś wymierną różnice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawerna Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Zima (po Nowym Roku) to zazwyczaj dobry moment w decathlonie. Przeceniają sporo z tego co nie zeszło w sezonie i przed świętami. Dla mnie to pora na kupowanie bytów do biegania. Zawsze też patrzę na rowery i o ile dobrze pamiętam to w Krakowie triban 3 był po 990 zł, ale tego tribana 5a nie było wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karas09 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Byłem dzisiaj w decathlonie i jest tak jak pisze sivydym. Przecenione są tylko nie które modele i to raczej te droższe albo co pisze koniec serii. Widziałem też tego Tribana 5 i jest za 1999 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeGie Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Jak kupowałem swojego RR 8.3 to dokładnie wypytałem znajomego który tam pracował jak to jest z przecenami licząc że da radę wyrwać coś taniej. Przeceny są, na modele które w przyszłym roku będą miały następcę lub są całkowicie wycofywane z oferty. Jeśli takiego następcy nie będzie to nie ma co liczyć na jakiekolwiek promocje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadwao Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Czyli Tribanów raczej w tym roku nie przecenią, bo to są rowery po tegorocznym liftingu ;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wnoto Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 mam nadzieję że wątek nie umarł .... a moze wśród ns jest ktoś kto pracuje w deca ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wnoto Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Podbijam temat ... ktoś coś widział ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 http://www.decathlon.pl/rockrider-8-xc-id_8136504.html rozmiar M 5,5k pln http://www.decathlon.pl/rockrider-99-id_8200459.html rozmiar M 6,5k pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fishak Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Odgrzeje tematW razie pytań o rzeczy z decathlonu jak i również rowerki chętnie zawsze udziele wyczerpujących odpowiedzi pisać priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.