Skocz do zawartości

[decathlon]Promocje na rowery na jesieni?

hadwao

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

zamierzam kupić na przyszły sezon pierwszy rower szosowy. W zasadzie już na 99% zdecydowałem się na Tribana 5a z Decathlonu, bo ma bardzo pozytywne opinie + u konkurencji podobne rowery zaczynają się od 3.500-4.000zł.

W Decathlonie rower kosztuje 1999zł. Pytanie czy ktoś ma może wiedzę, czy późną jesienią Decathlon robi przeceny na rowery i jest szansa kupić go taniej. Tak jak pisałem nie mam presji czasu, bo planuję zacząć go używać na poważnie dopiero od ~marca i jeśli byłaby szansa kupić go na jakiejś przecenie to bym się wstrzymał. Jeśli natomiast Decathlon nie ma w zwyczaju przeceniać rowerów, to pewnie kupiłbym wcześniej, żeby jeszcze trochę pojeździć jesienią.

Tak więc pytanie ktoś pamięta z poprzednich lat jak to wyglądało z przecenami rowerów?

Oczywiście nie chodzi o gwarancję. Bardziej chodzi mi o to, czy Decathlon w ogóle ma w zwyczaju robić jesienne wyprzedaże rowerów (i tak już tanich) czy raczej składują je w magazynach do następnego sezonu.

Wiadomo, że jak to na wyprzedażach - nawet jeśli zrobią to może nie być mojego rozmiaru etc. Niemniej teraz ten rower nie jest mi jeszcze niezbędny, sezon się kończy i było by mi "przykro" gdybym teraz kupił, a za miesiąc rower byłby przeceniony o 500zł przykładowo.

Zima (po Nowym Roku) to zazwyczaj dobry moment w decathlonie. Przeceniają sporo z tego co nie zeszło w sezonie i przed świętami. Dla mnie to pora na kupowanie bytów do biegania. Zawsze też patrzę na rowery i o ile dobrze pamiętam to w Krakowie triban 3 był po 990 zł, ale tego tribana 5a nie było wcale. 

Jak kupowałem swojego RR 8.3 to dokładnie wypytałem znajomego który tam pracował jak to jest z przecenami licząc że da radę wyrwać coś taniej. Przeceny są, na modele które w przyszłym roku będą miały następcę lub są całkowicie wycofywane z oferty. Jeśli takiego następcy nie będzie to nie ma co liczyć na jakiekolwiek promocje.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...