michue39 Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Witam Panie i Panowie.W lipcu w dniach 18-19 odbyłem z moją dziewczyną dwudniową wycieczkę rowerową na 252km trasie z Warszawy do mojego rodzinnego Grudziądza. Pokrótce,ruszaliśmy z Warszawy o 4.30 rano a w Szczutowie nad Jeziorem Urszulewskim (gdzie nocowaliśmy w namiocie) oddalonym o 147km od miejsca startu byliśmy o godzinie 15.30, czyli 11 godzin, w tym 8 godzin jazdy(3 postoju m.in centrowanie koła w Sierpcu w serwisie naprzeciw stadionu piłkarskiego). Spaliśmy w namiocie, z naszymi rowerami z obawy o ich zaginięcie na drugi dzień wyruszyliśmy o 5.30 a w Grudziądzu, dokładnie w Mokrym pod Grudziądzem byliśmy o 16.00 ,czyli 10,5 h jazdy w tym 8 pedałowania(mnie strasznie bolały nadgarstki i dłonie po poprzednim dniu a moja kobieta była sfrustrowana wiatrem dmuchającym nam przez cały drugi dzień w twarz) , mieliśmy wolniejsze tempo. Polecam na tej trasie kabanosy dębowe po 14,99 w sklepie MINUTA8 w Rypinie a tak całkiem serio to bardzo wielka przygoda i super wyzwanie!! Nasze rowery: Ja(Michał) Kellys Oxygen Moja Kobieta(Basia) Merida Matts 10v Za dnia dodam jakieś foto z wypadu !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyko Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Fajna trasa i niezły wynik, biorąc pod uwagę, że drugiego dnia mieliście wiatr w twarz. Zazdroszczę kobiety . Mojej nie jestem w stanie namówić choćby na 1/10 tego co Wy zrobiliście . A te kabanosy to tak naprawdę produkt kabanosopodobny, miej tego świadomość. Prawdziwe kabanosy nie kosztują 14,99 za kilogram. Pozdrowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michue39 Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Jestem o tym przekonany, że nie były to super kabanosy ani w ogóle kabanosy ale były dobre wątek taki humorystyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorisvoorn Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Trzeba było pisać na forum że jedziesz taką trasą to chociaż na 50 km bym się podłączył bo jestem z okolic Rypina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michue39 Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 To nie był termin taki na 100% pewny więc nie chciałem rzucać słów na wiatr gdyby co... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorisvoorn Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 spoko następnym razem daj znać to może z dziewczyną kawałek do trasy się dołączymy i tak jak wcześniej bzyko napisał pozazdrościć kobiety że lubi dłuższe wypady i dała rade bo trasa widać mecząca była a i z ciekawości pytanko mam, jak jechaliście ekspresówką S7? są jakieś ścieżki wzdłuż tej trasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michue39 Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Kolego są drogi dojazdowe na pola uprawne ale my w kamizelkach jechaliśmy za ciągłą linią przy prawej krawędzi jezdni, w końcu płace na coś podatki a samochodem nie użytkuje Obiecane foto z wypadu: Przy znaku mojej rodzinnej miejscowości pod Grudziądzem Nasz namiot : Zapakowana Merida mojej lubej : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.