Skocz do zawartości

[Amortyzator] SR Suntour NVX - dostał się kurz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Kupiłem miesiąc temu Rower Unibike Viper. Byłem z nim na przeglądzie po prawie 300 km. Wszystko było ok. Dziś w trasie zaczął działać jak by dostał się do niego kurz. Słychać takie specyficzne tarcie z piachem. I do tego nie działa teraz płynnie tylko się zacina jakby przez piach. Przyznam szczerze, że nie wycierałem amora od nowości. Na przeglądzie widziałem, że robił to serwisant jak też sprawdzał jego ugięcie. Zawiozę rower na serwis tylko czy podejdzie to pod gwarancję?

Napisano

Spróbuj może najpierw zadziałać Brunoxem Deo, wyczyść nim lagi, wytrzyj do sucha. Następnie spryskaj lagi nad uszczelkami i "pompuj" amorem. Zetrzyj brud i nadmiar brunoxu. Może pomoże, chociaż generalnie uszczelki te są wrażliwe, wymagają stałej pielęgnacji.

Napisano

Niestety zero poprawy. Trzymając przedni hamulec i uginając amor dodatkowo do przodu to nie słychać tak bardzo tego kurzu. Gdy na luzie uginam amor to jest tragedia. Uzna to gwarancja czy będą chcieli zwalić na moje nieprawidłowe obchodzenie się z rowerem?

Napisano

Jak kolega powyżej, tutaj masz budowę amora:

http://preview.srsuntour-cycling.com/customGates/scripts/download.php?filename=explosions2011%2FSF11-NVX-P-MLO-700C-75%2C80-%281%29.PDF

Do serwisu w ramach gwarancji nie polecam, nie zostanie uznana i zapłacisz ekstra koszty. Czyli albo rozbierasz sam i czyścisz albo zrobią to w serwisie w ramach standardowego przeglądu amora za kaskę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...