Skocz do zawartości

[rower] cóż to jest za rower?

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałam w prezencie takie cudo, nie wiem co to, ma przerzutki favorit, na ramie nie ma żadnego napisu.

Opłaca się to odnowić?

Wstawiam link do konta na Picasie:

https://picasaweb.google.com/103650728361481510833/Rower

Dzięki za pomoc

Coś jakby ALKA - lata '85, miałem podobny. Siedzenie rometoskie, kierownica też typowa dla ALKA i 3 biegi. Obstawiam pierwsze modele ALKA

Ten bagażnik nie przetrzyma 20kg.

Trochę roboty przy nim będzie.

Jak masz pieniądze, to nie baw się, tylko kup inny.

Jak nie wytrzyma? Spokojnie wytrzyma. Miałem podobne cudo i mogę zagwarantować że bagażnik wytrzyma i 40kg, montujesz fotelik i jazda. Jesli masz troszkę pojęcia o rowerach to to się da tanio i dość szybko doprowadzić do ładu. Do miasta bardzo dobra propozycja, ja bym go robił.

Po prostu miałem podobny rower z takim bagażnikiem. Nie wiesz co się na tym woziło i wodzi do dzisiaj.

Na wsiach takiego sprzętu jest jeszcze masę.

opony wymiana, dętki wymiana - bo pewnie sparciały, trochę smaru, łańcuch namoczyć w ropie, wiadro ciepłej wody z płynem do naczyń, puszka spray'a i gotowe. max 100 zł. najwięcej to chęci potrzeba.

Gdybyś nie napisała, to nie zwróciłbym uwagi.

Teraz tak, ponieważ to przód to podejrzewam, że szprychy mogły zostać wyrwane nie podczas jazdy, a podczas przenoszenia czy innych czynności.

Jeśli obręcz nie jest uszkodzona ( zdjęcia z bliska potrzebne by to stwierdzić) to prawdopodobnie wystarczy wymienić te szprychy plus wycentrować koło.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...