ZnalezionyRower Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Dostałam w prezencie takie cudo, nie wiem co to, ma przerzutki favorit, na ramie nie ma żadnego napisu. Opłaca się to odnowić? Wstawiam link do konta na Picasie: https://picasaweb.google.com/103650728361481510833/Rower Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo112lbn Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Dostałam w prezencie takie cudo, nie wiem co to, ma przerzutki favorit, na ramie nie ma żadnego napisu. Opłaca się to odnowić? Wstawiam link do konta na Picasie: https://picasaweb.google.com/103650728361481510833/Rower Dzięki za pomoc Coś jakby ALKA - lata '85, miałem podobny. Siedzenie rometoskie, kierownica też typowa dla ALKA i 3 biegi. Obstawiam pierwsze modele ALKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnalezionyRower Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Coś jakby ALKA - lata '85, miałem podobny. Siedzenie rometoskie, kierownica też typowa dla ALKA i 3 biegi. Obstawiam pierwsze modele ALKA Dzięki. Poszukam w necie później... Czy opłaca się go robić? Potrzebny mi rower miejski do wożenia 20 kilowego dziecia na bagażniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Ten bagażnik nie przetrzyma 20kg. Trochę roboty przy nim będzie. Jak masz pieniądze, to nie baw się, tylko kup inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnalezionyRower Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Ten bagażnik nie przetrzyma 20kg. Trochę roboty przy nim będzie. Jak masz pieniądze, to nie baw się, tylko kup inny. Póki co jeździmy na Wigry 3, ale ten ma większe koła, więc mniej bym się męczyła. A środków nie mam prawie w ogóle, robiłabym sama... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Ten bagażnik nie przetrzyma 20kg. Trochę roboty przy nim będzie. Jak masz pieniądze, to nie baw się, tylko kup inny. Jak nie wytrzyma? Spokojnie wytrzyma. Miałem podobne cudo i mogę zagwarantować że bagażnik wytrzyma i 40kg, montujesz fotelik i jazda. Jesli masz troszkę pojęcia o rowerach to to się da tanio i dość szybko doprowadzić do ładu. Do miasta bardzo dobra propozycja, ja bym go robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 mogę zagwarantować że bagażnik wytrzyma i 40kg optymista... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Troszkę pracy jest, ale myślę że da się zrobić go nie dużymi nakładami pieniężnymi. Bagażniki nie są wybitnie drogie, więc myślę że jeśli nawet musisz go zmienić nie będzie Cię to aż tak bardzo dużo kosztowało. Rower, myślę wart uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 optymista... Po prostu miałem podobny rower z takim bagażnikiem. Nie wiesz co się na tym woziło i wodzi do dzisiaj. Na wsiach takiego sprzętu jest jeszcze masę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo112lbn Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Po prostu miałem podobny rower z takim bagażnikiem. Nie wiesz co się na tym woziło i wodzi do dzisiaj. Na wsiach takiego sprzętu jest jeszcze masę. opony wymiana, dętki wymiana - bo pewnie sparciały, trochę smaru, łańcuch namoczyć w ropie, wiadro ciepłej wody z płynem do naczyń, puszka spray'a i gotowe. max 100 zł. najwięcej to chęci potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnalezionyRower Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 opony wymiana, dętki wymiana - bo pewnie sparciały, trochę smaru, łańcuch namoczyć w ropie, wiadro ciepłej wody z płynem do naczyń, puszka spray'a i gotowe. max 100 zł. najwięcej to chęci potrzeba. A zwróciłeś uwagę na szprychy? To chyba trzeba koło wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 A to trzeba lepsze zdjęcia wstawić, bo z tych to niewiele widać. Urwane szprychy z przodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnalezionyRower Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 A to trzeba lepsze zdjęcia wstawić, bo z tych to niewiele widać. Urwane szprychy z przodu? Tak. Źle jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Gdybyś nie napisała, to nie zwróciłbym uwagi. Teraz tak, ponieważ to przód to podejrzewam, że szprychy mogły zostać wyrwane nie podczas jazdy, a podczas przenoszenia czy innych czynności. Jeśli obręcz nie jest uszkodzona ( zdjęcia z bliska potrzebne by to stwierdzić) to prawdopodobnie wystarczy wymienić te szprychy plus wycentrować koło. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Na tablica.pl kupisz damke 26" w stanie "wsiasc i jechac" za max 150zl. Jesli nie ma byc to odnowiony klasyk, a sprzet uzytkowy, to nie warto go robic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadwao Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Dokładnie, rowery (zwłaszcza jesienią) można kupić za śmieszne pieniądze. Na zrobienie tego roweru na pewno nie starczy 100-200zł - lepiej kupić jakiś używany w dobrym stanie - wyjdzie taniej i lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Tymbardziej, że szprychy, śrubki itp są już pewnie mocno zmęczone. Nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.