kapec07 Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Wiem, Thule jest dobre, jest solidne, ale też jest drogie. Dużo za drogie jak na moje użytkowanie. Z reguły wożę rowery w aucie, ale ostatnio jechałem na przedłużony weekend i rowery się nie zmieściły. Mam busa T4, mam bagażnik na klapę, ale jest on tak skonstruowany, że w 2 miejscach podpiera się na klapie i zauważyłem, że dość mocno ją wgniata. Dlatego postanowiłem zakupić bagażnik na hak na 3-4 rowery. Czy takie coś jest odpowiednio solidne http://allegro.pl/bagaznik-na-hak-4-rowery-platforma-odchylana-w-w-i3429231732.html ewentualnie takie, tańsze http://allegro.pl/bagaznik-na-hak-4-rowery-platforma-zamek-gratis-i3476099952.html Czy z automatu należy te oferty odrzucić, sprzedać nerkę i kupić Thule? Podrzućcie rozwiązania z jakich korzystacie i jesteście zadowoleni, ewentualnie informacje czego unikać jak ognia? Aha, jeszcze jedno. Platforma musi być odchylana, bo muszę mieć dostęp do bagażnika.
Sansei6 Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Ja mam to drugie, w teorii jest odchylanie, ale to tylko teoria chyba ze 2 śruby trzeba odkręcać i coś tam jeszcze, więc w praktyce nigdy tego nie użyłem, wolałem do bagażnika dostać się zza tylnych siedzeń, prostsze to i łatwiejsze, a tak ogólnie ok, choć był czas, że się zastanawiałem, czy nie lepiej było by wziąć markowy ->Thule...ale po poprawieniu haka u mnie już ok, choć system mocowania rowerów na paskach... cóż trzeba jeszcze pamiętać by coś podłożyć pod nie, by się ramy nie porysowały.
magdalenka Napisano 13 Grudnia 2013 Napisano 13 Grudnia 2013 Hej, A czy ktoś z Was słyszał o bagaznikach na hak firmy Twinny Load ? W internecie nie znalazłam zbyt wiele info na ten temat. Jedyne co wiem to są produkowane w Holandii i wnioskując po ilości wyników w wyszukiwarce są mało znane w Polsce. Czy ktoś z Was miał styczność z produktami twinny ? Na zdjęciach wyglądają solidnie, są składane i odchylane.
sebada Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 To bardzo dobra firma jeżeli chodzi o akcesoria rowerowe.
robertrobert1 Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 Ja bym wybrał model nr 2 gdyż ów bagażnik ma przekładki na każdy rower. Ja kilka ładnych lat temu kupiłem platformę na 4 rowery na hak i nieco ją zmodyfikowałem poprzez dołożenie dodatkowego mocowania gdyż w oryginale były tylko 3 mocowania. Owa platforma chociaż także miała opcję odchylania to w praktyce ciężko ją było wykorzystać. Obecnie platforma jest do sprzedania.
123pla Napisano 16 Grudnia 2013 Napisano 16 Grudnia 2013 Ja wtrące swoje 3 grosze w kwestii odchylanego bagażnika. To czy bagażnik odchylany umożliwi otwarcie klapy to kwestia indywidualna modelu samochodu i (sic!!!) zamontowanego haka - trzeba to niestety sprawdzić fizycznie. To, że w moim busie (Citroen Jumpy) uda mi się otworzyć klapę nie znaczy, że ten sam bagażnik umożliwi to np. przy zamontowaniu w T4. Ogólnie ze swojego doświadczenia mogę napisać, że busy są najtrudniejsze w doborze takowego bagażnika ze względu na gabaryty klapy. Ja uzywam Atery (ten model odsuwany - Strada DL3) i to jeszcze przy dorabianym haku na zamówienie ("fajka" jest bodajże 1-2cm dłuższa niż standardowa) . Cena nie jest niska ale było warto - obłsuga beznarzędziowa, załadunek i rozładunek (rowerów jak i bagażnika) jest szybki i prosty. Jak ktoś się przymierze do Thule to Atera moim zdaniem będzie lepszym wyborem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.