kos Napisano 28 Maja 2006 Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 to jeszcze zależy od wielkości miasta w ktorym mieszkasz lub do ktorego masz blisko.. np u mnie w 10 tys miasteczku, jest tylko 2 optyków. we wrocławiu jest ich z kilkadziesiąt razy więcej. tylko bądź człowieku mądry i poszukaj... juz jestem zdecydowany na accent onyx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Zacząłem się rozglądać za okularami z wkładką korekcyjną i wstepny wybór padł już na Accent Onyx, ale dzisiaj padł na mnie blady strach :/. Przeczytałem tę opinię http://www.bikeonline.pl/product_reviews_i...&reviews_id=312 "...dwóch optyków potwierdziło, że nie da się zamontować [...] cylindrów..." Czyli niedobrze, bo ja mam sfere -1 i cylindry +0,5 . Czy ktoś wie czy z wspomnianymi wcześniej BBB też może być taki problem? Odi, a Ty jaką masz wadę jeśli wolno wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 24 Sierpnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Ja mam -2, inaczej mówiąc bez okularów jestem ślepy jak kret A co to dokładnie są te cylindry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Ja osobiście stosuję rozwiązanie - zwykłe okulary sportowe + soczewki kontaktowe i bardzo polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirx Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Ja mam -2, inaczej mówiąc bez okularów jestem ślepy jak kret A co to dokładnie są te cylindry? szkła dla ludzi cierpiacych na astygmatyzm :wink: niestety tez to mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 posiadam te ta wade..........i co polecicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 jeśli te onyxy faktycznie odpadają to trochę smuta muszę powiedzieć. Bo one nawet w porządku wyglądają, a wszystkie inne dużo gorzej. Znalazłem jeszcze coś takiego: http://www.activesports.pl/cokulary-sporto...22p-p-2584.html Typowo rowerowe, firma zdaje się być porządna. Witam, chciałem podzielić się moimi spostrzeżeniami na temat okularów Goggle model E302-1P. Jest jeszcze zbyt wcześnie (okulary posiadam trochę ponad miesiąc) na napisanie pełnego testu ale może moje dotychczasowe przemyślenia pomogą komuś w podjęciu decyzji o zakupie tych okularów, zwłaszcza że sezon jest w pełni. Są to okulary z wkładką korekcyjną (do wstawienia plastikowych soczewek korekcyjnych), posiadają przyciemnianą "szybkę" polaryzacyjną (poliwęglan, przyciemnienie kat 3) oraz szybki przeźroczystą i pomarańczową.W komplecie jest także usztywniane etui (bardzo porządne). Tutaj mała uwaga co do wstawiania korekcji: nie wszystkie zakłady optyczne wstawiają szkła to tych okularów z uwagi na to że soczewki korekcyjne nie są do siebie równoległe. Szczegóły techniczne można przeczytać na stronie producenta, więc nie będę się tu na ich temat rozpisywał a skupię się na moich wysoce subiektywnych odczuciach. A moje dotychczasowe odczucia są jak najbardziej pozytywne. Po raz pierwszy mogę szaleć na rowerku z przyciemnianymi szkłami i jednocześnie ostro widzieć. Nie zaobserwowałem zniekształceń przy patrzeniu na boki, o jakich pisali niektórzy użytkownicy innych tego typu okularów (posiadam oba szkła korekcyjne o mocy minus 2,5). Po kilku niegroźnych upadkach okulary nie złamały się, szybki także nie są zarysowane. Minusy jakie do tej pory zauważyłem to trochę węższe pole widzenia niż w normalnych okularach, trzymanie głowy mogło by być trochę mocniejsze. Okulary firmy Zeppelin z wkładkami korekcyjnymi, które także przymierzałem przed zakupem, są niestety większe i cięższe od Goggli i w zasadzie to zaważyło na mojej decyzji. Koszt zakupu okularów to 149 zł, dodatkowo wprawienie szkieł korekcyjnych 80 zł. Moim zdaniem jest to, w tej kategorii cenowej, pozycja którą warto brać pod uwagę przy wyborze okularów. Szperam szperam i natknąłem się na grupę dyskusyjną pl.rec.rowery z tematem odnośnie okularów z korekcją. Pisał tam ten sam koleś, który dał opinię na wspomnianym linku do onyxów. Czy tam i czytam i co się okazuje? Że "niemożliwość" włożenia szkieł z cylindrem do oprawki w Onyxach zależy od optyka.... > Kupiłem super okulary Accent Onyx. Są ekstra, dwie szybki itp, ale dwóch> optyków odmówiło włożenia szkieł do adapterka z tych okularów, bo "się > nie da". Miałeś pecha. Ja z Onyxami poszedłem do najbliższego dla siebie optyka (Wawa na Targowej naprzeciwko Kijowskiej), przyjęli bez problemu, zrobili w terminie i jeszcze się pytali gdzie takie okulary kupiłem Tak że zdecydowanie się "da". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.