mklos1 Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Koleżanki i Koledzy! Linki w moim trekingowym kwalifikowały się na wymianę, więc wpadłem na pomysł, że pociągnę je sobie w pełnym pancerzu. Wszystko fajnie, bo hamulce i tylna przerzutka się dały, ale przednia nie bardzo, bo na rurze podsiodłowej nie ma oporu na pancerz (chciałem pociągnąć górą, oryginalnie linka idzie dołem). Nie ma problemu z kupieniem oporu na pancerz, niestety są to detale, które trzeba zamontować w sposób inwazyjny (nitowanie). Może spotkaliście się z bezinwazyjnym mocowaniem takiego oporu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Zależy ile tej linki ma iść w pancerzu. Mógł byś przynitować opór do dodatkowej klamry sztycy, albo do chaindoga, lub do klamry po chaindogu. Tylko pamiętaj żeby rozwiercić stożek od wewnątrz, żeby nit po przypiłowaniu na równi z płaszczyzną obejmy się na czymś jeszcze trzymał. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Kiedys w swojej ramie mialem podobny problem i dokupilem opór firmy tektro - obejma na rure z miejscem na wyłożenie pancerza. Bylo to coprawda ok 14 lat temu ale popytaj w dobrych sklepach bo moze beda mieli cos na magazynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Takie coś byłoby idealne: http://www.sjscycles.co.uk/origin8-clamp-on-single-frame-cable-stop-black-286-mm-prod24826/ Niestety w PL tego nie znalazłem. Będę chyba musiał ściągnąć z GB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Jest jeszcze coś takiego ... http://allegro.pl/zacisk-obejma-podsiodlowa-28-6mm-z-oporem-hn-31033-i3339641688.html Jak argumenty za pełnym pancerzem do tylnej przerzutki i hamulca przemawiają do mnie w 100% Tak dla przedniej przerzutki nie do końca ... no ale każdy ma swoje "widzimisie" Jak przymarznięcie linki tylnej przerzutki do ślizgu pod mufą zimą dyskwalifikuje jej użycie ze względu na precyzje tak przednia jest nadal w pełni używalna. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Linki, które biegły dołem zamieniły się w parch po dwóch latach, dla mnie to wystarczający powód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.