Skocz do zawartości

[Pancerze] Opór pancerza na ramę

mklos1

Rekomendowane odpowiedzi

Koleżanki i Koledzy!

Linki w moim trekingowym kwalifikowały się na wymianę, więc wpadłem na pomysł, że pociągnę je sobie w pełnym pancerzu. Wszystko fajnie, bo hamulce i tylna przerzutka się dały, ale przednia nie bardzo, bo na rurze podsiodłowej nie ma oporu na pancerz (chciałem pociągnąć górą, oryginalnie linka idzie dołem). Nie ma problemu z kupieniem oporu na pancerz, niestety są to detale, które trzeba zamontować w sposób inwazyjny (nitowanie). Może spotkaliście się z bezinwazyjnym mocowaniem takiego oporu?

Zależy ile tej linki ma iść w pancerzu. Mógł byś przynitować opór do dodatkowej klamry sztycy, albo do chaindoga, lub do klamry po chaindogu. Tylko pamiętaj żeby rozwiercić stożek od wewnątrz, żeby nit po przypiłowaniu na równi z płaszczyzną obejmy się na czymś jeszcze trzymał.

Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4

Jest jeszcze coś takiego ...

http://allegro.pl/zacisk-obejma-podsiodlowa-28-6mm-z-oporem-hn-31033-i3339641688.html

Jak argumenty za pełnym pancerzem do tylnej przerzutki i hamulca przemawiają do mnie w 100%

Tak dla przedniej przerzutki nie do końca ... no ale każdy ma swoje "widzimisie" :)

Jak przymarznięcie linki tylnej przerzutki do ślizgu pod mufą zimą dyskwalifikuje jej użycie ze względu na precyzje tak przednia jest nadal w pełni używalna.

Pozdro 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...